All around the world - ES1M/A och lite T

Vi hade vår föreställning idag! AWESOME! Vi var fett bra. Det kändes bra. Kanske inte lika bra som förra gången men ändå bra. Jag var fortfarande hes som en kanin men jag hade mina ljusa stunder. Det var inte så mycket krångel när jag hade mitt tvåraderssolo, på någon av föreställningarna. Jag vågade dock inte ta i så mycket men aja. Det dög :D NU BEHÖVER JAG ICKE SPARA PÅ MIN RÖST LÄNGRE! Det känns så befriande. Jag kan sjunga när jag vill! även om rösten inte är "läkt". Det är svårt att vara tyst när favoritlåten går på radion. Nu behöver jag inte vara tyst  längrehehhehhheh :D eller egentligen, men jag har ingen stor föreställning framför mig förrän i maj! EHEHEH! ehehehehe jag älskar att skriva så eheheheheehhe HEEHEHeheheEHEeheH :D Jag var med i första numret. Jag satt redan på scenen när publiken kom in. Lite läskigt men vi lugnade varandra, vi som satt där.. diskret såklart. Tyst pepptalk, hålla hand, klappar i ryggen etc.

Vi sjöng låten, som var så lätt en låt på ett okänt språk kan bli. Tråkig låt bestående av tre toner. Man kan inte göra något med den. Fyra korta rader text som man sjunger åtta gånger om och om igen, med två gitarrsolon emellan hälften. Lite klappar och lite rytmiska rörelser. Det är inte sången som är det viktiga i låten. Det är alla instrument. Från början skulle jag ha spelat guiro/gurka men jag var antagligen för dålig HAHA :( Iallafall skulle jag varit med och körat på låt två också men jag behövde byta om till nummer tre. Nummer tre var en klappgrej som jag inte kan förklara. Iallafall så klappar man i händer, på knän och stampar m.m. i en rythm. Vi var bara fem pers, fast vi från början skulle ha varit typ tio. Tre tjejer (jag var en av dem) på ena sidan och två killar på andra. På första föreställningen kom inte en av killarna. Han glömde bort så Eddie fick köra sin klapp helt själv, stackarn.. HAHA! Det gick iallafall bra. Jag log inte en enda gång och behöll min COOLA ATTITYD, vilket jag haft stora problem med förut ehheheheheh...

Sedan hade jag ett stort uppehåll. Typ en timme utan att göra någonting. Jag var precis i början och precis i slutet. Seg mitten måste jag säga.. Jag var ju så nervös inför mitt lilla korta solo. Att få sitta och vänta gjorde inte saken bättre. Vi var fyra girls som sjöng ett litet medley på portugisiska. Iallafall så gick det bra som sagt. Tempot höll ganska bra. Ingen sjöng fel. Sedan var det slut och alla kom in på scenen till en samba låt. Vi stod kvar och höll i micarna. Vi fick en ros var allihopa på scen. Vi gjorde vågen när vi bugade ehehehehe. Det var föreställningarna det. På första föreställningen var publiken fett pepp. Det var ju resten av skolan som tittade. De brukar jubla :D på andra föreställningen var alla tråkiga. Tråkiga föräldrar och syskon D: kanske för att man jämför med skolis, som kanske jublar för mycket. Eller neej, det är bara bra. Skolan vet ju hur det känns att på scenen. Man känner deras stöd :D

Jag kom till skolan klockan nio och vi repeterade hela dagen. Runt klockan tolv kändes det bara som att allt skulle bli kaos. Det blev det ju inte allafall. Vi fick pastasallad till middag. Det var gott faktiskt. Brukar inte käka pastasallad. Vilken diskution det kan bli om vad som är vegitariskt och inte. HAHA. Det var sjukt många att förklara för kan man lugnt säga. För övrigt så har Jessie "fobi mot scenskräck.." rätt citerat. Eh... Intressant sagt. Efter föreställningen så bar jag och syster upp lite saker tillbaka, för det skulle man göra. Det var jobbigt att bära fetaste förstärkaren men vad gör man inte för musiken (A) Vet inte vad jag ska skriva mer, så jag lägger in de få bilder som jag tog.

Tha stageCoola micbilder
Vår publik på övningarna
Chirstoffers gitarrfodral och mask och Jessies jacka


Rebecka och Alex


Jag har inte sagt ett ord på hela dagen

När jag vaknade imorse/idag kände jag i halsen att jag fortfarande inte hade någon röst. Det blev genast deprimerad! JAG FÅR INTE VARA HES PÅ TISDAG! DÅ DÖR JAG! Nej det gör jag inte, men jag blir verkligen verkligen verkligen verkligen verkligen ledsen. Jag bestämde mig för att ta detta röstproblem på allvar idag. Igår pratade jag, även fsat jagi nte borde. Idag skulle jag inte under några omständigheter prata. Jag hade bestämt mig och jag hade klarat hela dagen. Inte så svårt när man knappt sett någon på hela dagen, men iallafall. Visserligen har jag glömt bort några gånger men det har bara blivit suckar och typ en sångton innan jag känt att jag inte borde. Jag är lite stolt faktiskt. Jag har dock inte gjort ett skit idag. Jag har ändrat filformat på bilder och klassifiserat lite musik. Jag har druckit minst tio koppar te också. utna överdrift. Te är väldigt... vätskeutdrivande XD så jag har varit på toa sjukt många gånger idag. Känt mig ständigt kissnödig. HAHA!  Det är typ det. Skön inte-göra-något-dag. Faktiskt en inte-göra-något-helg. Jag skulle ha velat gjort något såklart, men jag har ingen röst. Hur ska man kunna träffa någon om man inte kan prata? Inte så kul.. men jobbigt eftersom jag inte är sjukt i övrigt. Då funkar msn bra. Lina ringde mig idag HAHA! Fail... då kan jag ju inte precis göra gester. Jag skrev på msn och hon svarade i luren men det blev tråkigt och jobbigt så vi lade på efter bara typ en kvart. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan sussa. Kanske tar en kopp te till. Håll tummarna för min röst imorgon!!!! Förresten vet jag inte vad man ska ha för kläder på föreställningen. Inte så bra... men det löser sig förhoppningsvis. Dags att avsluta. Btw så klarade jag Earth hour med endast en tv på :DAj lajk ti!


Earth hour? Nej.

Förlåt Moder jord. Jag är ensam hemma i stora mörka huset. Ska jag sitta ensam i mörkret och tycka synd om mig själv och min hals? Inte en chans. Jag kan ju inte ens öva på sången som är det enda jag kan tänka mig att göra utan el. Jag kan ju iallafall stänga av datorn.. men tvn lär få vara på. Jag kan släcka lampor och äta lite mackor. Det blir trevligt, men bättre blir det inte. Jag tycker om jorden och vill ha kvar den men det är faktiskt synd om mig just nu. Oops, två minuter kvar. Datorn kanske inte alls stängs av... men jag ska försöka. Det ska jag verkligen.

Steens heter vi, och vi är så mycket bättre än vad ni fick se!

Igår var tevligt. Konserten var underbart FAST vi blev bortglömda och FAST jag är väldigt väldigt vädligt hes. Igår var det svårt att höra vad jag sa efter konserten. Idag kan man inte höra. Det kommer inte ut något ljud alls. Det blir charadspråket för Elin denna dag.. och kanske imorgon med men snälla INTE på måndag. Jag hoppas att jag kan vila ut min röst dessa två dagar så att jag kan få visa vad jag går för på konserten i skolan. Jag vill sjunga två raders solo ur "Drinkin' water/Agua de Beber", köra på "Malaika" och till och med sjunga den töntiga "Oye como va"-låten! Hoppas hoppas hoppas!

Iallafall så skulle jag berätta om igår. Vad duktiga afrikanerna var! De var bara tio med lät som minst 30 (och det var bra). Det lät precis som på skivan också. Och de verkligen bjöd på sig själva. Vilka danser! Vilka moves! Mmhmhmhm I LIKE IT! Triple and Touch var också bra. Det var roliga och duktiga på scen men glömde bort var vår kör hette... och så fick vi aldrig chansen att visa hur bra vi egentligen är. Ungdomarna från skolan förstörde fan. Oj, vad negativ jag är.. men de pratade ju hela tiden och sjung falskt och såg helt döda ut. Ingen energi alls! Nu ska jag sluta vara negativ, eller nej, det kommer antagligen något mer såsmåningom. Lunchen var spännande. Det var näringsrik, tror jag. Vi fick köpa lunchkuponger på Suptopia. Vi åt och sedan var första konserten för skolor. Vi hade bara gått igenom låtarna. Ingen ordning och inga moves. Vi visste inte alls vad som skulle hända. Ändå var det inte nervöst. Det kändes inte ens som en konsert. Bara något rep. Konserten var iallafall kort. Min röst höll. Jag var stolt över det. Man anstränger tydligen rösten minst när man sjunger (om man har tekniken) och mest när man viskar. Det var något nytt.

Efter skolkonserten var det tre timmar ledig tid. Magda och jag övervägde att dra till Huddinge och hälsa på Stoff och Erika men det fanns en risk att vi inte skulle hinna tillbaka. Vi funderade också på att dra till min skola, men det kändes så dumt att åka till skolan när jag tagit ledigt, även fast de hade viktiga rep till på tisdag. Vi åkte tunnelbana och köpte billigare choklad. Det var länge sedan jag åt choklad, men jag har inte varit sugen heller. Det är ju jättebra! Jag var helt beroende förut, men nu? Nej. Jag orkar inte en hel 200g marabou själv nu. Visserligen orkar jag den men då äter jag bara för att den ligger där och finns. Vi gick tillbaka till Suptpoia när vi åkt tillbaka med tunnelbanan. Det var hemskt! Det snöade, det blåste och det var kallt. Vi pausade halva vägen och gick in bland några hus där det inte blåste lika mycket. Där mötte vi hemskunskapsläraren jag hade när jag gick i fyran och femman. Magda hade henne hela grundskolan. Hon bodde tydligen där. Vi pratade en stund. Hon frågade om vi ville komma upp en stund men vi tackade nej.

Vi kom tillbaka och åt lite grann, pratade men alla och gjorde oss vackra inför nästa konsert. Den var längre och min röst höll inte. Den sprack iallafall inte, men ibland kom tonerna inte ut. Tänk så det kan gå. Det var grymt kul iallafall. Vi släppte loss där uppe på scenen. Man får släppa loss när man står längst bak.. även om man står på en scen. Det kändes bra, och sålänge det känns bra kan man få släppa loss var man vill. Jag var helt slut efteråt. I publiken satt mamma, syster och Gunilla och Rei som är två bekanta till vår familj. De var mycket imponerade! "Melodifestivalen, släng dig i väggen!" sa Rei. HAHA :D Jag lät helt jättehes, men det gjorde iallafall inte ont. Backstage pratade vi med lite arfikaner. Det var skoj, fast jag var tvungen att gå. Jag packade snabbt ihop mina grejer och sade hejdå. Jag tog inga bilder som jag hade lovat mig själv att göra. Visst tog jag bilder men inga på scenen, arfikanerna eller Triple and Touch. Typiskt... men bilder kommer anyway


Afrikanerna sjöng för oss. Jag rös <3


Magdalena äter mat


Elin äter mat


TunnelbananVackra konstverk på en anslagstavla


Magda tog många vackra bilder med min kamera
men valde den här just för att den är sååå awesome <3

Det kunde få inträffa när som helst! NÄR SOM HELST! men INTE just precis nu

Jag har tappat rösten! JAG KAN INTE PRATA! Jag kan inte säga något alls. Vad som är värre är att jag inte kan sjunga. JAG KAN INTE SJUNGA! Varför är nu det så hemskt? Joo... jag har bara musikämnen i skolan för tillfället vilket är det roigaste som finns, men vad är det för mening att ha dem om man inte kan sjunga !? Dessutom har jag konsert med kören, Triple & Touch och skolbarn från Afrika imorgon. Jag har skolkonsert på tisdag! DAMN! Varför!? Åååh! Jag måste spara min röst. Om fem minuter har jag ensemble. Jag ska sjunga... men kan inte. Jag borde inte... eller jag kan ju inte så det är inte så svårt att låta bli. Jag ska lära mig en ny låt idag som jag ska sjunga på tisdag. Hur fan ska jag kunna lära mig den? Jag måste få sjunga. Jag kan inte bara lyssna.. eller joo.. men jag lär mig inte så. Jag funkar inte så. Vaknade utan röst. Trodde att det skulle gå över efter min stora varma kopp te men nej. På dans och rytmiken fick jag en skrattattack. Det är underbart med skrattattacker men DET GJORDE ONT att skratta! Fy, vad deprimerande. Våran klappcanon (La duela) kommer bli succé på tisdag. VAD BRA VI ÄR! (om VISSA kan komma ihåg NÄR det ska klappa och inte) Haha :D men jag har tappat rösten... och missat våffeldagen... nåja... mina problem är inte så mycket större än såhär. Det är ju bra iallafall.

ÅÅÅH! TYPISKT!

Det var ju våffeldagen idag! Och jag missade det! DAMN! TYPISKT! Jag kommer aldrig att förlåta mig själv... fast man ska aldrig säga aldrig. Aldrig är ett dåligt ord! Jag kommer iallafall sucka åt mitt inte-ha-koll-på-dagar-klanteri i några dagar. Förhoppningsvis får jag våfflor imorgon, men det är inte samma sak. Damn...

... eller tror ni jag hinner göra våfflor när klockan är 23:58 ?

Med fasa tänker jag ibland tanken att alla mina bilder på datorn ska försvinna

Idag kom min farbror hit för att hans fru hade ett sminkparty. Inget han var intresserad av. Han hade med sig kort på pappa när han var typ 20 år. FETT SNYGG JAO! Jag skulle lätt kunna blivit kär i min pappa när han var lika gammal som jag. Eller ja... utan flaksbottnarna till glasögon och hans gabardinbyxor. Höhö! Mycket skratt blev det. Vi såg även bilder på mina syskon när de var små. VAD SÖTA! och bilder på våra bruna och oranga tapeter i hela huset. Golv och möbler var inte heller så vackra.

Elin: Men seriöst! Tyckte ni verkligen att tapeterna var snygga då!?
Pappa: Jajajaja, absolut!
Mamma: De var ju där när vi flyttade in! Det var inte fint.
Pappa: Nej, det var verkligen inte fint.

HAHA! ÄLSKADE PAPPA <3

Btw så har jag varit ifrån datorn hela dagen fram tills nu. Det tycker jag var väldigt duktigt av mig! Jag har visserligen tittat på tv men whatever :p Jag var ändå ifrån mer elektronik än vanligt. Förresten så är jag RIK! Jag har typ hela mitt studiebidrag kvar ifrån förra månaden och får snart denna månads. Underbart :D

Kan ju passa på att säga att jag bara hade en lektion idag. Den började klockan ett :D Det var dessutom en musiklektion. Vi var bara två elever fast vi skulle varit minst tio. Ofta man kommer till skolan för en lektion, kan jag tänka mig att de tänker. Iallafall så var det skönt att bara behöva göra sin "presentation" för en person + lärare. Efter lektionen fick jag en privatlektion i två timmar för att jobba med känslouttryck :D Tänk så underbart. Min röst var dock inte i sitt bästa skick och det var en aning irriterande. Jag tror att jag håller på att bli sjuk igen. Det finns något rasligt därbak som jag inte kan hosta upp... Iallafall börjar jag typ gråta av låten jag ska sjunga på terminuppspelet. Mycket känslor kan man lugnt säga. Tänk vad man egentligen kan göra med en låt!

Det här har jag lärt mig att man ska tänka på när man sjunger en låt:
- Förstå alla ord och alla sammanhang först
- Varför sjunger jag låten?
- Vad vill jag berätta?
- Vad handlar låten om? Vilken situation? (det kan finnas flera situationer som passar till samma låt)
- Vem är personen som sjunger? Jag eller spelar jag en roll?
- Var befinner jag mig? (i tanken?)
- För vem sjunger jag? Speciell person eller publik?

Lite bakgrundsfakta om låten är också bra att ha:
- När är låten skriven?
- Vem har skrivit den?
- Vem har framfört den?
- Finns det någon bakgrundsfakta om låten?

Imorgon har jag är STORT prov som kan avgöra mitt samhällsbetyg....


Hej, min hårfärg heter numera Kastanj :)

Vår film i skolan ägde. Jag tror faktiskt att många tyckte det. Det var roligt men hade ändå sitt budskap utan att det blev tråkigt. I like it! Jag ska sjunga "Cry me a river" (inte justin timblakes) på terminsuppspelet vecka 16. Det kan bli bra. Mycket känsla, så är lätt att visa... hoppas jag. Jag kanske inte vågar vara lika känslosam inför fyra lärare. Vi får se. Jag var på kör idag igen. Det är skojish! Vi har konsert med Triple & Touch och Star Choir från Afrika på fredag.


Min brur var med i Dagens Nyheter idag!
Han jobbar på Vianor. Reklam för alla Sveriges Vianordäckservices. Han måste vara bäst i landet på däck :'D

Inte för att någon bryr sig..

Idag var det kördag. Då träffas min kör Steens och sjunger en hel dag tillsammans. En kördag motsvarar ungefär sex veckors arbete. Det är mycket jobb men jag gillar det. Ingen sovmorgon här inte. Jag får ingen sovmorgon imorgon heller för då är det kördag igen. Mamma var en ängel och gjorde pannkakor till Pelin. Det var trevligt på kören. Jag var jättetaggad. Ändå fick jag bara sitta på en "buss" under vildaste låten. DET är orättvist.. men några måste ju göra det också så det är okej ändå. Jag ÄLSKAR kören. Den är så mysig. Efter kören iallafall så åkte jag hem och typ två minuter senare smsar Magdalena om att vi kan tona mitt hår idag. Vi gick heeela vägen till ICA Maxi och köpte färg - kastanj. Sedan gick vi hem till mig och spelade "Vem där?" och sedan tonade vi håret mitt. Det gick bra. Det blev dock inte så jättestor skillnad. Whatever. Jag ser skillnad, och det var jag som var trött på min hårfärg. Det kladdade lite överallt men nu har jag fått bort allt från väggar och handfat m.m.

 
Före                                                           Efter
inte bästa bilderna precis men whatvever...


Under sköljning...Magdalena och Elin, som är sådär lagom rosa i fejjan :D

När vi hade färgat klart håret så spelade vi Othello eller hur man stavar. Orkar inte ta reda på det. Magdalena vann. Det kan jag bjuda på. När vi var yngre spelade vi alltid Vem där? och Othello. Det är våra spel. HAHA! Eller jag tänker typ alltid på Magdalena när jag ser dem :D Sedan gick Magdalena hem. Då ringde Lina mitt i ett toabesök... Vi pratade ganska länge utan speciellt många ord. Nu ska jag sova så att jag orkar upp imorgon. Varför ska alltid allt börja så tidigt? Förresten var det vårdagsjämning igår. Det var ju trevligt! Snart är det vår på riktigt. Underbart...

Kanske världens onödigaste videoklipp, men jag gillar det

Jag och Emma kan komma på de mest konstiga sakerna. Vi funderade under mellanmålet om man kunde blåsa ut ljus om man blåste inåt, ni vet som norrlänningarna brukar göra när de säger ja XD Vi insåg att man inte känner att man blåser inåt förrän man typ nuddar munnen med handen. Varför är det så? Inte ens med vetenskapliga syster kunde få fram ett svar. Vi provade först att blåsa inåt tills vi blev blå i anstiktet men inget resultat. Lågan rörde sig inte ens. Då provade vi att blåsa genom ett sugrör men lågan kom upp i röret. Det brändes XD men lågan reagerade iallafall. Vi vågade inte prova sugrör igen även om det kanske skulle funkat. Då kom vi på det! En damsugare blåser inåt men det gör inget på lågan kommer upp i röret. Damsugaren känner ändå ingenting XD Jag filmade. Här är resultatet:Underbart va!? Ingen rök eftersom röken åkte in i damsugaren. Ljuset släcktes fint! Tänk om man ska börja ta fram damsugaren varje gång man ska släcka ett ljus. HAHA :D Fast jag tror att jag hellre kör den vanliga blåsa utåt metoden eftersom som går på en sekund.

Jag tror att lärarna favoriserar mig...

Fredag. Well... dagen var speciell. Jag kände mig fett lyckad KDGHDKGÖSG faktiskt! Först var det engelskaprov på morgonen. Dum som jag är så tittade jag inte igenom papprerna (heter papper så i plural) förrän på tunnelbanan till skolan. Det korkade var att jag satt på bussen och bah: "Varför läser jag inte papprerna (eller vad det nu heter i plural)? Varför sitter jag bara här?" Och ändå så läste jag inte papper. TÖNTELIN! Anyway så gick provet ganska bra ändå. Vi har gått igenom mycket på de senaste lektionerna så den delen gick bra. Sedan var det en wordlist som man fick i onsdags som jag inte slängt en enda blick på. Det var klurigt men gick ändå ganska bra... jag skulle ändå ha läst på det där jobbiga mer...
 
Sedan insåg jag att jag inte gjort Musik och kommunikationsläxan till idag så jag satte mig och gjorde den på lunchen. Sedan hade vi Musik och gehörsläreprov. Jag var fett grym. Det är en grej som jag är osäker på men annars är jag grym som en potatis... hoppas jag iallafall! På sista uppgiften som är skitjobbig satt jag länge kvar för att men skulle skriva så många tonarter man kan (seegt) och sedan kom läraren fram till mig och sade: "Jag vet att du kan så du kan gå". HAHA! Lol...

Sedan var det musik och kommuniation. Det var BARA jag som hade gjort läxan även fast jag påminde några HAHA! Eftersom vi inte kunde fortsätta med arbetet utan att alla hade gjort läxan så sade läraren att alla skulle göra den halva lektionen. HAHA! Jag följde med läraren och fick ha en privatlektion. SWEET! Det var intressant. Musik och kommunikation handlar mycket om att förmedla känslor, vilket jag inte är så bra på, så det kändes underbart att få arbeta bara jag. Wiie! Vi ska ha privatlektioner igen. Vi ska bestämma tid på måndag, lol. Ingen i min grupp tar musik och kommunikationen speciellt allvarligt. Det är därför. Sedan åkte jag hem i mina röda converse och fotade skorna mina ute i naturen. Återigen tillbaka till mitt patetiska liv. Fota 43 bilder på mina skor.. ?

  
   
  
 

Jag bloggar aldrig när det faktiskt händer något! *suck*

Igår var en rolig dag. Självklart var jag för trött när jag kom hem så jag orkade inte blogga. Iallafall så gjorde vi äntligen filmen i skolan. Vi fick en videokamera, filmade snabbt men ändå bra och hann redigera den i skolan (eftersom jag är bäst på Movie maker, mihi, cred till mig). Jag och några till fick sitta kvar i två timmar, men det var det värt. Vi blev nöjda :) Vi filmade ute och jag hade bara T-shirt. Även fast jag envisas med att det är vår så var det ändå kallt. Jag hade förresten tagit fram mina röda converse och hade dem på mig igår. Det kändes vårigt. Jag kände mig så lätt på fötterna :D Jag tog med min kameran igår. Tog bara bilder på människorna runt omkring i fem minuter.
 

Jesus (Marcus i mitt lucialinne..) i vår film. Lägg märket till hans "halsband" HAHA


A Pelin and a Disa


Diiiiiiiiisa and Kääviin


Josefin och Disa


Josefin (drogad HAHA) och Kevin

Jag var på Dungen igår också :D Jag har längtat lite faktiskt. Vi fick en sminkkurs HAHA! Stackars grabbarna.. men jag lärde mig iallafall mycket. Jag gjorde en vackert barnpärlhalsband. Jag vill ha MÅNGA men hann bara göra ett. Nåja, det finns fler tillfällen. Fick skjuts hem av Sara FÖR SISTA GÅNGEN D: Vad var ett sorgligt ögonblick när jag klev ur bilen. Ida åkte också med. Vi var lite deppiga. Sara ska nämligen sluta och byta jobb D: Det är mycket tråkigt.

Min tråkiga och helt vanliga dag

Vi skulle ha filmat vårt grupparbete idag men alla kameror var upptagna. Vi klippte ut fiskar och knäckebröd iallafall. Hoppas på att hinna filma imorgon. Pratade lite med niorna jag skulle prata med men det blev pinsamt  tystnad så jag bjöd in lite kompisar och då blev det trevligt prat igen (även med niorna). Sedan var jag tvungen att gå och då lämnades Natalie tydligen ensam med alla nior, och det var sådär pinsamt tyst. Hon vågade inte gå därifrån heller. HAHA sorry (A)


Fiskar och rektangeln är Marcus knäckebröd. HAHA! Avancerat!

Det var soligt idag. Det var härligt. Jag har inte så mycket mer att säga. Bara ett citat som var sååå jäääla kul
Kevin på matten:
"Men åååh! Bara för att jag tänkte på sex så råkade jag skriva en sexa..."
HAAH! FAN VAD JAG GARVADE! Det roliga var att han inte fattade vad han hade sagt förrän lååångt efteråt. Sen när alla hade slutar skratta (tillochmed jag) DÅ fattade Kevin och satt och skrattade hur länge som helst. Alla blev störda LOOOL!En solig utsikt från Fittja tunnelbanestation kunde Pelin fota när det var ett tag kvar tills tunnelbanan kom

Tänk vad musik kan göra med enNi borde verkligen lyssna på alla youtubelänkar. De är så otroligt vackra


Jag hade gett upp hoppet för ett ögonblick

KOLLA INLÄGGET UNDER! Sparade inlägget 22:22:22 utan att jag ens tänkte på det! Jag tänkte inte ens på att klockan var 22:22. Jag trodde att det var omöjligt! Att jag aldrig skulle lyckas och så lyckades jag utan att jag tänkte på det! Det MÅSTE ju vara ett tecken! eller är jag bara vidskeplig? Jag är nog lite vidskeplig ändå, även om jag förnekar det. Det är ju iallafall bra vidskeplig. Jag tror inte på otur, utan bara på tur! Det är ju bra iallafall. Man bli så begränsad om man inte gör vissa saker för att de "betyder otur". Att göra saker som "betyder tur" är ju mer lyckligt på ett sätt. Att tro att man får otur om man INTE gör en sak som "betyder tur" är ändå värst. Då blir det ju som en tvångstanke att man MÅSTE göra denna sak för att inte få otur.


Tänk att bo här. COOLT!
Man ska hålla andan när man åker genom Lyckan. Då får man tur. Jobbigt om man tror att man måste hålla andan när man åker igenom. Det kan ju bli som en tvångstanke.

Jag känner verkligen för att så "Just my luck" med Lindsay Lohan nu när jag började tänka i dessa banor.. Jag tror att jag går och gör det nu.

Every day is exactly the same. Theres is no love here, and there is no pain.

Jag börjar bli trött på detta nu. Därför försöker jag låta bli att tänka på hur det är. Ska verkligen försöka låta tiden bara gå utan att tänka för mycket på den för det här är verkligen deprimerande, och helt i onödan.... 

Ingen speciellt har hänt idag (heller). Det enda intressanta är väl att vi nu har intagningsprov för alla söta små nior i vårat kära gymnasium för scenkonst. Idag var det teaterelever där. Imorgon kommer teater och musikelever. Eftersom jag är den coolaste eleven i hela ettan (...) så bad lärare mig att ta hand om de små och nervösa niorna som söker till musik imorgon. Det ska bli roligt men jag har en tendens att vara blyg ibland när jag pratar med nya människor. Jag vet heller inte när jag kommer att vara det och inte. Ibland är jag framåt och ibland... bakåt XD Idag när vi pratade med teatereleverna gick det bra. Pratade inte så länge eftersom jag skulle hem men jag kände på mig att det skulle ha gått bra. Då var vi förresten flera. Om jag är själv så kan det bli annorlunda. Förresten är det liksom på ett sätt så att teaterelever är VÄLDIGT sociala av sig. Det är inte alla musikare. Det är bara så. Jag hoppas iallafall att jag kan "ta mitt ansvar" och ta hand om söta nior medans resten av klassen har lektion (A)

Inget annat speciellt händer.. fast alla omklädningsrum på idrotten var låsta så några bytte om i gympasalen. Det var intressant. HAHA! Vi spelade basket om någon vill veta. Jag var den enda tjejen som kunde delta. Det gick bra ändå.. ibland. Nu har jag också bytt pianogrupp. Jag är för bra för gruppen jag var i.. på riktigt. Jag vet faktiskt vad halvnoter är. Hur kan man inte fatta logiken? Och sedan tro att man fattar när man absolut inte gör det? Jag förstår mig inte på vissa ibland. Hur svårt att det att förstå att man själv inte fattar? Kan man inte erkänna det för sig själv? Man blir ju orolig ibland.

Intressantare än såhär blir det inte....

Hos brorsan

Nu sitter jag hemma hos bror min medans han och Carita lagar mat (A) Fast jag damsög faktiskt förut. Jag hade inget planerat idag. Tänkte ta dagen lite som den kom. Mamma och pappa var på IKEA när jag vaknade och syster var på teater. Jag gick upp och duschade läääänge och gjorde en mumsig och stor frukost. Sedan ringde det på dörren. Då var det bror och Carita. Vi pratade lite och sedan åkte jag med och handlade mat. Sedan så åkte jag med hem och packade upp varor och sådär. Efter det fick bror för sig att vi skulle bjuda hela familjen på middag så familjen är på väg hit just nu. Vi ska nog äta och kanske titta på film. Kanske göra något mer och sedan åker vi hem. Det är svårt att skriva på en dator man inte är van vid så ifall det blir några felskrivningar får jag ursäkta. HÖHÖ [:

Musikspråk - K#majAb

Nu har jag inte bloggat på ett tag (eller det beror på vad man menar med ett tag... inte så ofta som jag brukar då). Jag kände bara att jag inte har orkat. Jag började skriva. Skrev några rader men sen konstaterade jag för mig själv att jag faktiskt inte orkar. Nu orkar jag iallafall! Det har inte hänt så mycket egentligen. Jag har klippt mig, det är väl det. Ni får säkert se en bild någon gång. Det har inte hänt så mycket mer, eller jo, jag blev statschef och finansminister i Cindro, ett land som ligger i Greenseeunionen : ) Vi ägde Bati och Estigi som ville kriga mot oss med hjälp från Amato och Dometo. Det var skoj.

Idag har jag vaknat, ätit frukost, rensat bort gamla spel i vardagsrummet och tittat lite på Herbie - fulltankad som gick fyran. Planerar inte att göra så mycket mer. Möjligtvis träna lite på pianoläxan och andra saker som inte är intressanta. Jag ska ju förresten se den stora finalen av Melodifestivalen också. Anledningen till att vi rensar spelen i vardagsrummet är att hyllorna är överfulla, men framför allt för att vi ska göra om. Vi har en hel vägg full med bokhyllor fulla med böcker och spel. Det är storrensing av allt därinne! Jag har även fått inte en jobbig bokhylla i mitt rum sålänge. Den är jobbig, men jag hoppas att den inte står där sålänge. Vi funderar även på att ställa in tvn i mitt rum. SWEET! men jag kommer att få fyrkantiga ögon.

Jag har inte så mycket mer att säga. Hejdå typ

Skönt att få saker som tryckt på, gjorda

Morgonen var inte den bästa. Jag snoozade i en timme... men jag bestämde mig för att jag ändå skulle hinan till skolan i tid så jag stressade som fan och hann ned till bussen i tid. Grymt! Jag var så stolt över mig själv. Självklart kommer inte bussen. Fy, vad sur jag blev. Nästa buss var dessutom väldigt väldigt väldigt försenad vilket ledde till att jag missade tunnelbanan. Typiskt! Jag kom 20 minuter försent och blev sedan inte insläppt för det. Jag fick inte komma in. Efter den lektionen har jag alltid två håltimmar. Jag kunde alltså ha sovit tre timmar till *suck* Jag lade mig i en soffa och somnade till ett gitarrspel av Anton. Jag sov säkert en timme, alltså sov sov. Det är så wierd att vakna i skolan. Man blir så förvånad. Jag försörde mig frisyr denna sovstund. Gick inte att få ned en fjong som stor upp i håret D: Fail!

Efter mina HÄRLIGA håltimmar hade jag matte. Jag och Natalie är bäst på ektavtioner. Seriöst! Eller okej.. inte bäst, men vi är jävligt bra. Höhö! Jag är fortfarande förvånad över att jag lärt mig så mycket om uttryck på bara några dagar. Jag brukar vara så efter när det gäller matematik. Min mattelärare är en naturbegåvning! :D Sedan hade vi handledning. Vi skulle planera filmen som vi ska spela in imorgon och på fredag. Sweet :D Jag skrev manuset typ helt själv och försökte verkligen göra ett seriöst manus och framför allt, få gruppen att hålla sig till ämnet. Oj, vad svårt det kan vara ibland! Vi fick fram ETT TOPPEN MANUS till slut iallafall. Jag är lite stolt faktiskt. Sedan åkte jag hem med Miranda och Sophie. På vägen hem träffade jag Maya som jag inte träffat på jättemajsibajsi länge! Det var så skönt att träffa henne igen. Vi hann dock inte prata så länge.

ÄNTLIGEN tog jag ansvar när jag kom hem. Jag vågade äntligen ringa kommunen min och ändra min sommarjobbs period. Det gick ju jättebra. Det var inte svårt, men jag har alltid haft en fobi för att ringa människor jag inte känner. Hmm.. jag antar att fobin avtar efter några år. Man kan ju inte vara så löjligt feg när man blir mamma. Då får man kanske ett barn som själv är rädd för att ringa folk. Då måste mamma ta ansvar. Hursomhelst så passade jag på att ringa min frisör också. HAHA! Ska klippa mig på fredag, och imorgon ska jag till Armémuseet. Jag hittar typ inte dit, men jag ska var en ansvarstagande ungvuxen och hitta dit, trots att jag har svårt för kartor.  Lina ringde en snabbis också efter mina små samtal. Sedan skulle hon städa. HAHA! Well well..

Nu ska jag försöka sova. Måste upp tidigt imorgon. Ska vara i stan 8:30 imorgon D: Natti natti <3

Misslyckad pulkaåkning nummer 2

Eftersom den jävla snön ändå ligger vit där på marken tänkte syster och jag att det var dags för att försöka oss på en pulkaåkning IGEN i hopp om att det skulle gå bättre den här gången. Nu tog vi inte den långa och obranta backen. Vi kände att det kanske krävdes något brantare för att vi skulle röra oss framåt. Vi valde en störtbacke. En lång backe som ändå var brant. Väldigt brant. Nu skulle det minsann kittla i magen. Vi gick hela långa vägen (och ja, det är en bit) med varsin pulka denna gång. Vi kämpade oss upp för den extremt branta och långa backen. Det kändes i vaderna när man äntligen var uppe. När man kom upp fick man ännu en bekräftelse på att backen var brant och lång. Jag övervägde ett tag att inte åka hela backen men ändrade mig sedan. Klart att man ska åka hela backen! Är jag tant eller !? Nej. Jag åkte först. Det gick fort. Riktigt fort. Snön yrde runt mig. Mitt i backen var det ett staket :S men då fick man svänga. Snö sprätte överallt. Jag blev helt vit och såg knappt något. HAHA! Det var ingen tvekan om att det kittlades i magen iallafall.

Sedan var det systers tur att åka. Efter bara typ fem meter (vilket kanske var en fjärdedel av den backen) kom ett gupp, eller egentligen en GROP och pulkan och hennes mössa flög och ett håll medans syster flög och åkte på mage ned i backen ungefär lika långt som hon hann åka med pulkan. Jag stod och skrattade där nere fram tills syster slutade skratta. Jag började gå upp och insåg ungefär halvvägs framme att hon blöder. Syster fick en FET FLÄSKLÄPP! HAHA! Hon råkade bita sig själv i läppen när hon landade. Hon hade också ont i ryggen. Om jag fattar det rätt VÄLDIGT ont i ryggen tillochmed. Det blev hennes första och sista åk denna gång. Stackars syster. Hon gick ner för resten av backen. Jag åkte typ tre gånger till och aktade mig noga för gropen. Även denna gång hade vi sönder en pulka. Den pulkan jag åkte på. Tänk så det kan gå. Sedan gick vi hem. När vi kom hem smörjde jag in syster med Aloe Vera. Vi hoppas verkligen att det blir bättre! Tänk om hon får en skada för livet för att hon åkte pulka en gång. Stackars stackars <3
HAHA förlåt (A) Min första misslyckade pulkaåkning går att läsa här :p
http://alfonx.blogg.se/2009/february/en-misslyckad-pulkakning-xd.html#comment


Måste skriva två saker som ni inte visste. Något som inte alls har med pulkaåkning att göra, men väldigt mycket med Coca cola att göra:
Utan färgämnen är Coca cola grönt!
Det finns bara två personer i världen som kan receptet till Coca cola!


Det ni! Grön cola? Ewww.... undrar vad det är som gör det grönt om det inte är färgämnen D:

Allt blev inte bra, betona allt :)

Det kanske var en inbillning med precis när klockan slog 00:00 igår så var det inte en toppendag längre. Då var det ju TISDAG! HAHA... Iallafall så lever jag på bieffekterna av måndagen. SWEET! Men OJ! Vad sur jag blev imorse och vaknade till SNÖ! VADÅ SNÖ!?!?!? Jag som ansträngd mig hela veckan för att göra mitt grannskap snöfritt när jag går hem från skolan D: Jävla snö! JÄVLA SNÖ! Men jag är glad ändå. För utom att jag fryser som en... som fryser. Min kommunala resa till skolan var ju också lite roligt XD

Jag gick till bussen i tid för en gångs skull och slapp stressa. Det var kallt och självklart var bussen typ 10 minuter (utan överdrift) försenad. Sedan var vi två stationer från där jag skulle gå av.. då dör bussen... Den var överhettad. Inte kul... Jag GICK till tunnelbanan med alla medpassagerare. Jag skrattade faktiskt trorts allt ÄVEN fast jag precis missade tunnelbanan. Skrattade ändå. Det var lite komiskt. Iallafall så kom jag fram till skolan precis när jag började så jag sprang som en jagad idiot upp för trappan och höll på att krocka med en rullstol. Jag skyndade iallafall jättemycket och trots att lektionen redan börjat så var jag först på plats. Läraren hade inte ens kommit. Jag fick stå och vänta. HAHA! Sedan såg vi på film. En trevligt morgon. Nu har dom lektion där jag sitter. Nu ska jag gå.

Allt blev rätt, allt gick bra!

Dagen fortsatte vara underbar. Jag undrar om det är min inställing eller om någon där uppe tyckte att det äntligen var min tur att få ha en toppendag! Jag tänker inte blogga om resten av dagen nu för jag ska gå och lägga min i min lilla säng och lilla sova (jaa, jag skrev konstigt med flit). God natt älskade älskade älskade underbara underbara (brist på ord XD)

Jag måste bara säga en sak:
HA! Det fick du! Nu vet du vad jag går för. Plötsligt kanske jag inte är sådär tråkig som jag VERKAR! Jag hade flyt idag. Det kan man säga att du märkte. Hoppas att du kommer ihåg det sedan :D

Slutligen GOD NATT IGEN <3

Bildbomb!

Vissa dagar, dessa underbart BRA dag då allt blir rätt, känner man sig bara otroligt snygg (även fast man kanske inte är, men det gör liksom inget). När man är glad mår man bra. När man mår bra känner man sig nöjd.Jaa ni, det blev en stoooooooooor fet bildbomb idag!

Today is a good day

Idag känns som en bra dag. Jag vaknade helt utvilatd och har känt mig glad och lycklig hela morgonen. Det är underbart att känna så :D utan speciell anledning dessutom. Jag började 9:50 och hade gott om tid på mig eftersom jag lyckades komma upp tidigt också. Jag åt mycket mer frukost än vad jag brukar. Allt känns bra. I skolan ska vi filma. Det är kul. Vi lyckades tillochmed åstadkomma något bra. Vi ska filma om överbefolkning. Vår filmidé är grym! Historien om Jesus med fiskar och bröd är tema. Jesus kommer till en plats med mycket folk och ska ge alla mat. Han har med sig sina fiskar och sitt bröd. Han visar upp det. När han sedan ser hur mycket folk det egentligen är blir han förvånad, säger: "Oh my God" och vänder och går. Det är roligt och har samtidigt ett budskap. Resurserna räcker inte till alla. Nu ska jag gå och öva på låtarna "Vem kan segla" och "Inatt jag drömde" inför pianolektionen imorgon. Snart har jag ensemble. Hejdå min kära <3

Om min telefonkompis, Lina Lundin

1. Vad heter hon? Lina Lundin
2. Hur gammal är hon? 15 år
3. När träffades ni sist? Tre dagar före 2009 typ 
4. Vad har hon för hårfärg? Blondie
5. Brukar hon färga håret? Aldrig
6. Vilka färger har hon haft? -
7.Vad har hon för parfym? Fizzy
8. Är hon galen? JAAAAA HAHAAHAHAH
9. Vad är erat bästa minne? Oj.. FAKTISKT så är det jättesvårt att välja
10. Har ni många minnen ihop? Herrugud JAAA föfan
11. Vart bor hon? 30 mil ifrån mig
12. Har ni varit utomlands tillsammans? Jaaa XD haha vi gick till Norge en gång
13. Är du avundsjuk på henne? Neeej XD eller det har säkert hänt något gång
14. Vad heter hennes syskon? Sara och Markus
15. När träffades ni första gången? Vi har känt varandra sedan Lina föddes XD så jag vet inte
16. Hur träffades ni? Kontakter XD (släkt)
17. Vad går hon i för sporter? Fingergymnastik
18. Vad kan hon göra på helgerna? Telefon och dator. Träffar folk också
19. Göra efter skolan? Se föregående svar
20. Har ni kramats? Nööööööööö (joo såklart)
21. Brukar ni säga att ni älskar varandra? Yesyes
22. Har hon fräknar? Hon hade iallafall när hon var mindre
23. Har ni kollat på film någon gång? Jaa HAHA
24. Har ni bråkat någon gång? Jaa XD mest om onödiga saker
25. Har ni sovit i samma säng? Jaa XD fast inte på senare tid eftersom jag tydligen bråkar Dx
26. Har ni skrattat tills ni gråtit? Jaa XD det har vi verkligen
27. Vad gjorde du då? Haha wtf !? Skrattade mer ? XD
29. Har du sett henne vara riktigt arg? Neej, typ inte :p Hon är inte en så arg person. Mer en sur Lina har jag sett många gånger XD
30. Har hon sett dig gråta? Jaa :p
31. Vad ska ni göra i sommar? Bada och sola typ
32. Har hon svikit dig någon gång? Inte vad jag kommer ihåg XD
33. Har ni pratat i telefon någon gång? 24/7 fan
34. Vad skulle du göra om denna personen dog? OMGOMGOGMGOMG! Jag hatar dessa frågor och jag vet verkligen inte vad jag skulle göra och jag vill varken tänka på det eller ta reda på det D:
35. Kommer ni vara kompisar om 10 år? Jag tror inte att det går att undvika XD
36. Älskar du henne? OFC
37. Vad skulle du vilja att hon ändrade på? Venne.. sina falska förhoppningar XD
38. Skulle du ge henne pengar om du vann 1 miljon? NEJ 8D HAHAHHAAH
39. Hur ser hennes klädstil ut? Ehhe.. venne vad man säger XD
40. Vill du att hon ska kopiera detta och skriva om dig? Nej HAHA XD"Mamma, jag har alltid tyckt att vår saltkvarn är jättedålig tills jag förra veckan insåg att jag vred åt fel håll"
Citat av Lina Lundin för ungefär två minuter sedan

I <3 downloading

Detta är helt fantastiskt! Förut laddade jag ner min musik på en hemsida men sedan hackade något in sig på den och man kunde inte längre använda hemsidan. Nu frågade jag lite människor om de kunde ladda ned åt mig.. oj, vad trötta alla måste vara på det. HAHA, men iallafall så skickade underbara Emil en hemsida som är laglig och gratis och lätt att använda (inte, men han förklarade XD). Nu laddar jag ned alla Switchfootlåtar jag kommer över. ÅÅÅH! Jag känner mig som ett barn på julafton. Det är underbart! Vilken lycka. Ska ladda ned alla Motownlåtar också innan jag går och lägger mig. Då kommer jag att vara bäst på måndag :D typ

Måste lägga in denna låt, båda versionerna bara för att jag tycker synd om personerna som inte hört den <3

Switchfoot - Only Hope <3


Mandy Moore - Only Hope <3


A walk to remember och Switchfoot <3

Jag sitter här och gråter HHA XD Nu kan man ju lägga ut hela långa filmer på youtube. Dock är det in delat i parter. Det gör inget. Det jobbiga är bara när klippet är slut, och man måste byta till nästa del, just när det är som mest spännande. Jag såg A walk to remember! Jävla underbara film :D Jag älskar den. Jag älskar den verkligen. Så fort jag hittar den i någon butik ska jag köpa den. På en gång, men det var inte meningen att jag skulle se filmen. Jag lyssnade som vanligt på älskade Switchfoot på youtube (eftersom jag inte kan få tag i låtarna) och så hittade jag ett klipp med A walk to remember med Switchfootmusik i bakgrunden! Ni vet, sådana filmer man kan göra, höhö. Jag var tvungen att se klippet och sedan var jag fast! Jag hittade klipp 1 och började därifrån. DET ÄR JÄTTEMKT SWITCHFOOTMUSIK I "A WALK TO REMEMBER!" Det är underbart! Tänk att de slagit ihop det absolut bästa bandet i världen med en utav de bästa filmerna i världen! Vilken UNDERBAR kombination :D:D:D:D:D:D

Jag vet egentligen inte om jag mår bra av att se den här filmen. Det är så deppigt efteråt XD men jag älskar filmen anyway. Väldigt mycket. Otroligt mycket. Jorå, jag mår bra. Filmen är underbar. Landon är underbar. Tänk om alla hade varsin Landon. Vad lätt allt skulle vara ^^


Man gråter när den här låten spelas

http://www.youtube.com/watch?v=yBkxm7XVrRs <-- min egentligen favorit,
men användaren vill inte att man ska kunna sätta in den på sin blogg typ D:

Inlägg till Tusse


Jag älskar den här bilden på dig. Det är en utav de vackraste. Du sitter på mitt fårskinn. Du gillade att sitta där. När jag såg på film i mitt rum och hade dig i mitt knä och du sprang för mycket kunde jag sätta dig på fårskinnet. Jag hade liksom ändå kontroll över dig eftersom du satt bredvid. Hela dagen idag har jag tänkt på dig. När jag vaknade och gick förbi stället där buren stod tänkte jag "Var är Tusse?". När jag åt frukost och ett äpple tänkte jag att jag skulle lägga äppelskruttet i din matskål, så att du kunde gnaga lite. Jag letade tillochmed efter buren en snabbis. I skolan när min polare pratade om äckliga råttor som hon hade mördat tänkte jag att ingen ska få göra något mot dig. När jag var på väg hem från skolan tänkte jag att jag skulle gå in i djuraffären och köpa något gott till dig. När jag kom hem och pappa spelade hög musik tänkte jag "Hoppas att pappa har ställt undan buren, så att Tusse inte blir hörselskadad". Det tog dock aldrig lång tid för mig att förstå att du inte lever längre, men det är så hemskt att tänka att du faktiskt är död. Det är så jobbigt att inse det hela tiden. Det är hemskt!

Jag kommer ihåg när jag köpte dig. Vi sökte av en slump på blocket och så såg jag en bild på dig. Det kändes rätt på en gång. Vi ringde och hämtade dig strax efter men först fick vi snabbt åka och köpa en bur and stuff. Som jag hade längtat. Jag hade skrivit en bok om hamstrar med källa från hamsterböcker jag lånat på bilblioteket. Det var därför jag fick dig. För att jag hade varit så engagerad. Så lycklig jag var. Jag grät då också. Jag har gråtit många tårar för din skull. Jag har en känsla av att det kommer att bli fler också.

Jag kommer ihåg när du bet pappa i fingret! HAHA! Oj, vad jag skrattade. Det var så klockrent. Jag kommer ihåg när du var ute i gräs för första gången. Visst var det lite läskigt? Jaa, du såg vett skrämd  ut ett tag. Sedan insåg du att du kunde äta världen runt dig. Då blev du så nöjd. När du sedan lyckades ta dig till asfalten blev det full rulle på dig. Tur att jag lyckades fånga dig igen.

Jag kommer ihåg när du hamnade inuti soffan. Vår soffa i vardagsrummet har nämligen hål rakt in under, där man sitter, mellan sittdynan och rygg stödet. Det visste inte jag först så jag lät dig krypa runt i soffan lite som du ville. Vips så var du borta. Då hade glidit in i soffan. Vi fick inte upp dig. Vi såg din inte. Vi bara hörde dig där inne. Det slutade med att vi fick skära bort en bit av botten av soffan XD Vilken dramatik.

Jag kommer ju ihåg många saker. Många fler än vad jag nämner men känns inte som om jag måste nämna fler. Jag menar, du var ju med liksom XD Då kommer kanske också ihåg.. eller jaja. Det var något nytt för mig att få en hamster. Jag fick verkligen ta ansvar. Ett så litet djurs överlevnad hängde på mig. Du är så jävla fin! Det var bra för mig det här. Alltså att ha en hamster. Jag älskar dig verkligen. Du är så jävla fin! Så jävla perfekt. Tänk vad en blocketannons kan ge en människa. Så mycket kärlek. Så mycket ansvar. Så mycket kul, men också så mycket sorg.

Det här är absolut din låt, hjärtat:
In Loving Memory - Alter Bridge
 
(`v´)
`v´

Mannen i mitt liv dog i mina armar

Min älskade hamster har somnat in. Tänk så mycket känslor ett så litet djur kan väcka till liv. Det är hemskt! Jag visste att jag skulle gråta, men inte såå mycket. DET ÄR HELT SJUKT! Jag ska berätta historien. Ni behöver verkligen inte läsa. Jag vill mest berätta den för mig själv. Klockan var halv fem när Tusse gick ut ur sitt lilla trähus som jag gjorde i slöjden i sexan. Han gick ut för att dricka vatten. Jag satt i vardagsrummet och såg på tv. Man hörde hur vattenflaskan kluckade. Jag gick fram till buren för att ta upp honom när han druckit klart. När jag tog upp min vita håriga boll kände jag hur hårt han var på magen. Den var som en rund uppsvullen boll. Tusses öga såg heller inte friskt ut. Han betedde sig inte heller som vanligt. Han bet tag i mina byxor och försökte gräva i dem. Jag blev orolig. Jag ropade på mina föräldrar och de sade också att han inte såg så kry ut. Han var ju gammal också. Två och ett halv år ungefär. Det är gammalt för att vara hamster. Pappa ringde veterinären

Den närmaste veterinären ville inte ta in honom på din klinik. De tog bara in katter och hundar. Vi skulle vara tvugna att åka till andra sidan stan. Vi väntade en stund och försökte komma på hur vi skulle göra. Helt plöstligt blev Tusse mycket mycket trött på en gång bara. Han låg och sov i min famn. Han betedde sig konstigt. Det fanns en stor risk att han plågades. Vi tänkte att det kanske var bäst att låta honom få somna in så att han slapp lida. Vi ringde veterinären igen och frågade om de bara kunde ge honom en spruta. Det gick bra sa dem, men de hade bara en ledig tid klockan 19:20. Vi skulle återkomma. Vi diskuterade tiden och beslöt oss sedan för att ta den.

Jag hann smälta vad som skulle hända. Iallafall lite. Mamma körde mig till djursjukhuset. Vi fick komma in ganska snabbt. Vi begärde en snabb undersökning för att försäkra oss om att han inte mådde bra. Veterinären sade att en svullna magen antingen var njurproblem eller en tumör. Han plågades. Självklart beslutade vi oss då för att Tusse skulle få en spruta. Det var det bästa för honom. Veterinären gav honom en spruta i magen. Jag satt och höll i honom tills han slutade andas. Klockan var 19:30. Man kände hur benet föll nedåt det ögonblicket. Det var hemskt. Jag ville inte släppa honom. Han var fortfarande en len och mjuk boll i mina händer. Det var dramatiskt måste jag säga. Efter en stund kom veterinären tillbaka in i rummet och såg till att hjärtat hade slutat slå. Hjärtat slog inte. Nu när han var helt avslappnad kunde hon känna att det var en tumör. Jag tog honom i hans filt och vi åkte hem. Klockan var 19:50.

Jag tog en liten kartong som det varit en skål i förut och lade i lite nytt spån så att Tusse skulle få ligga skönt. Jag lade lite av hans mat i ett hörn. Han fick lite hamstergodis bredvid sig också. Först kunde jag inte lägga ner honom. Jag lade honom där han brukade ligga när jag höll honom. Jag lyssnade på musik. Jag låg där länge, länge, länge. Klockan blev 22:00. Mamma kom in och sade att jag skulle ta lite kvällsmat. Efter lång tid lyckades jag lägga ned honom i lådan. Det var svårt att lämna honom men jag gick tillslut och käkade två äggmackor och drack te. Vi prata om myror. Jag skrattade. Jag lyckades tänka på annat men så fort jag kom in i mitt rum igen blev jag påmind. Jag hade ångest. Jag tyckte mest synd om mig i hela världen. Mamma kom in och vi pratade om vart vi skulle ha honom över natten. Vi diskuterade vart vi skulle begrava honom. Marken är hårt och det är svårt att gräva.

Mamma sade att han skulle ligga kallt. Vi ville inte lägga honom i garaget för tänk om någon råtta skulle komma och käka på honom! NO WAY! Vi lade honom i stora bilen. Jag skulle bära ut honom. Jag hade lyckats stänga lådan tillochmed. Det var bara att lägga honom i baksätet. MYCKET lättare sagt en gjort! Dum som jag är, öppnade jag lådan igen. Jag ville bara se honom en sista gång. Alla dessa tankar. "Nu klappar jag honom för sista gången", "Det blir sista gången jag får känna på hand mjuka och lena päls", "Nu ser jag honom för sista gången". DET TOG LIVET AV MIG! Jag försökte vända tanken till något positivt istället men det gick inte. Det har alltid gått förut. Någongång där i bilen insåg jag vad som hänt. Jag hade ingen Tusse mer. Jag skulle aldrig få känna på honom med. Klockan blev 23:00. Klockan blev 23:30. Klockan blev 00:00. Klockan blev 00:30. Jag satt i pappas tröja med en död hamster i en låda i en bil. Det var mörkt. Det var kallt. Det var tyst.. förutom jag som tjöt som en hög mygga. Jag försökte verkligen lämna honom. Jag försökte slita mig men något höll mig kvar. Det var mycket som höll mig kvar. Mycket hjärta. Mycket smärta. Mycket mer. Var gång jag försökte stänga lådan skulle jag bara klappa Tusse en sista gång, och en sista gång.

När jag klappade honom tusen sista gånger stängde jag lådan utan att förvarna mig själv. Det blev som en chock. Jag öppnade iallafall inte igen även om jag övervägde det många gånger. Jag satt tyst kvar en stund till. Sedan gick jag ut ur bilden och sprang i förtvivlan upp och ner för en bil backe. Bil bil körde förbi och måste tyckt att jag var psykiskt sjuk typ. Det trodde jag också ett tag. När jag var helt utmattad jag gick hem och lade mig bums, men kläder och allt. Jag sov inte bra inatt. Fyfan..

Så mycket känslor ett så litet djur kan väcka. Mycket mycket mycket mer än jag förväntat mig. Jag ska aldrig mer köpa en hamster. De dör så fort. Fast.. om man har ett djur som lever längre kanske man blir mer fäst vid det och när det dör, ännu mer förtvivlad.. om det nu är möjligt. Det tråkigaste med husdjur måste ju vara när de dör. Utan tvekan. Åååh! Jag skulle tagit mer vara på tiden med honom. Nu ligger han i stora bilen hemma på garageuppfarten. Jag var ingen bra hamsterskötare. Han fick inte alltid mat när han skulle. Ibland glömde jag byta toan och det stank i hela buren. Jag hade honom inte uppe så ofta som man egentligen ska. Isåfall hade jag upptäckt tumören tidigare. Då hade han inte behövt plågas alls. Om jag ändå hade... om jag ändå kunde... om jag ändå ville.. om jag ändå kände...

Jag tycker iallafall att vi gjorde det bästa vi kunde ha gjort. Jag fick tillräckligt med tid med Tusse. Jag hann säga farväl, även fast jag hade velat ha mer tid. Jag tror jag skulle vilja ha mer och mer tid hela tiden, men så kan man inte göra. Jag gjorde det rätta.

Fast pappa är lite lost...
Samtal före pappa ringer veterinären:
Pappa: Vad är det för något?
Elin: Pappa... hamster! *himla med ögonen*
Pappa: Juste....

Inför nästa samtal: 
Pappa: Vad var det för djur nu igen..? 
Elin. HAMSTER!

Under nästa samtal:
Pappa: Vad heter djuret?
Elin: TUSSE och det är en HAMSTER!!!
Pappa: Juste....


Falska bloggvärlden

Tänk vad mycket man kan utesluta ur ett blogginlägg. Tänk var man kan förvänga historien. Tänk att folk läser texten ur blogginnehavarens vinkel. Andra som läser och var med under händelsen man skriver om, kanske inte alls skulle ha beskrivit händelsen på samma sätt. Några rentav kanske tycker att det inte alls gick till så.  Några kanske tycker att man förstorar saker som händer. Saker som inte alls var så speciella, men verkar vara det i blogginlägg. Man kan bestämma själv hur detaljerad man kan vara. Man kan tillochmed dölja sina egentliga känslor hur lätt som helst i ett blogginlägg. Tänk vad folk kanske egentligen känner. I texter är det så lätt att förvränga sina känslor. Om man öppet inte vill säga hur man mår kan man bara utbliva det. Man kan utebliva saker som faktiskt var viktigt och verkligen påverkar ens vardag, men som man inte vill berätta om. Tänk så lätt det kan vara. Inte bara när man bloggar, utan internet överhuvudtaget. Jag bara kom och tänka på det nu, precis innan jag ska sova. Det har inte hänt så mycket idag. Inget som är värt att skriva om iallafall. Natti natti <3

All around the world / Touch of Africa

YES! Problemet är löst. Det år så att i skolan har vi konsert den 31 mars och konsert med kören den 27 mars. 27 mars är en fredag och jag måste ta ledigt ifrån skolan. Det brukar inte vara några problem men självklart ska båda konserterna krocka. Ett tag såg det ut som om jag inte skulle få ledigt. Det är mycket att repetera inför en skolkonsert, förstår ni. Jag gav iallafall min mentor ett papper om vad vi skulle göra denna dag före sportlovet. Idag sade han att det var en perfekt konsert! Vi ska nu börja jobba med ett projekt kallat "All around the world". I vår konser med kören kommer vi träffa tio skolungdomar ifrån Afrika. Konserten är för att samla pengar för ungdomar att gå i någon aidsskola (inte för barn som har aids, utan bara kampen mot aids). Det är precis var vi ska jobba med i skolan, vilket betyder att jag får vara med i min körkonsert med tio ungdomar från Afrika! Helt underbart, vad allt kan klaffa ibland *stort leende*

Idag förändrades min syn på livet en aning

Jag trodde aldrig att jag skulle kunna sova ut. Jag har lätt största sömnbehovet av alla jag känner. Jag har inte varit uppe sååååå jättesent detta lov. Jag har varit för trött, men jag har ändå sovit länge. Jag var klarvaken klockan sju imorse. Tänka sig! Att det ens var möligt. Jag tänkte minsann inte gå upp klockan sju så jag var vaken ett tag och slumrade lite grann. Till slut somnade jag igen... och sedan när klockan ringde, halv nio, så var jag trött igen. Typiskt! Jag blev dessutom väckt av tvn. Alla som bodde hos oss denna helg satt och såg på Vasaloppet. Jag skulle också ha sett om jag inte skulle ha Söndagsskolan, för det hade jag XD Jag och Clementine skulle prata om prövningen och färgen lila. Ofta femåringar förstår vad prövningen är. Det skulle vi antagligen förklara men det gick inte så bra XD Sedan målade vi med lila färger och blandade blått och rött m.m.

När jag kom hem satte jag mig direkt vid datorn och pluggade på alla dessa låtar jag ska lära mig tills imorgon. Jag ska lära mig formen till ensemblelåten och två låtar till sånglektionen. Dessutom ska jag vara grym på alla Motownlåtar och kanske lite Star for life- låtar också. OJOJ! Jag är lost. Jag har haft hela lovet på mig men jag tänker inte så mycket när jag har lov. Jag lyssnade iallafall igenom allt.. Vi får se hur det går imorgon. Det är bara lite avspark imorgon, så inga kärnämneslektioner. Det bästa är ju att de ändå inte ställt in musiklektionerna (fast hade varit ännu bättre om jag hade övat på låtarna som jag skulle). Det är iallfall härligt! En bra start på lovet, kan man säga.

Iallafall kom jag hem och sedan ringde Lina. Det var ett MYCKET instressant samtal denna gång. Hahahahah XD Säkert det mest intressanta samtal vi haft någonsin. Det ligger iallafall på topp 3, lätt! Därav rubriken faktiskt. Sedan snackade jag massor på msn, samtidigt som låtarna jag ska kunna tills imorrn, spelades. Måste bara säga dethär: Ibland händer ingenting. Det är så dött. Sedan händer allt på en gång. Det händer så mycket att man inte hinner med.


Jag älskar verkligen speciella skratt <3
Man blir verkligen glad. Tänk vad lite skratt kan göra.
Detta kanske blir min humörsupphöjare i framtiden


Inget spännande händer

Först tänkte jag berätta om min trevliga lördag. Min familj, mina mostrar och Linas och min biAtch (mormor) från Värmland åkte till Skärholmen för att visa vad fint det blivit, eller ngt. Först fikade vi. Jag köpte fetaste cheescaken med citron som jag inte ens orkade äta upp. Mormor betalade HAHA :D Klart att man fikar på det finaste fiket då (A) eller ngt. Sedan delade vi på oss och jag var med i en dansmattetävling och fick en goodiebag, högsta danspoäng för ett ögonblick och hade chans att vinna 5000 kronor men i slutet av dagen var jag antagligen inte först längre eftersom de inte har ringt XD Jag är inte så förvånad heller förresten. Jag "dansar" ju bara på nybörjarnivån. Sedan gick jag, syster och mamma till H&M och shoppade loss. Vi hade ett rabattkort. Om man köpte för 300 kronor fick man 50 kronors rabatt. Om man handlade för 600 kronor fick man 100 kronors rabatt o.s.v. Vi köpte så att vi fick 300 kronors rabatt. Räkna själva ut vad det blir :p

Vi hittade rabattkort på Bikbok också så jag och syster sprang snabbt dit och köpte varsina linnen innan vi skulle samlas. Vi hann inte prova men linnen brukar passa. Funderade ett ögonblick på att försöka försvara mitt dansrekord men det kändes inte som någon idé XD Vi tog våra shoppingbags och drog hem till bror för att hälsa på där. Vi bjöds på fika, time-out och de enda nötterna jag gillar. Det är deperimerande att jag inte vet vad de heter. Sedan fick vi mat. Det var gott även fast jag inte tycker om lax. Sedan fick vi ta blåbärspaj också men jag var för mätt och avstod istället för att proppa i mig. Vi såg melodifestivalen och jag gick på toa typ fem gånger under detta program. Jag blir väldigt kissnödig ibland XD Inga höjdare denna kväll kan jag säga. Sedan åkte vi hem typ och såg Rocksystrar. Väldigt väldigt väldigt kort film måste jag säga. Man hann liksom inte komma in i den innan den var slut :S Sedan såg jag en del av nästa film på den kanalen men insåg sedan att jag borde sova. Då gjorde jag det XD Bra va ?

RSS 2.0