Det vore trevligt att få vara skolfri imorgon

.. om jag inte missar min älskade sånglektion förstås! Det är den som gör måndagen värd. Kanske för den hela veckan värd. Jag är hemma från Malmö nu. Jag berättar mer om det senare. Eller så gör jag inte det.

Breathe (2 AM) - Anna Nalick

Malmö blir mitt hem över helgen

Imorgon, direkt efter skolan, bär det iväg till centralstationen. Där tar jag ett X2000-tåg hela vägen ned till Malmö. Det kommer att ta fem timmar. Fem lååånga timmar, men jag kan säkret roa mig på egen hand. Med min fulladdade walkman går allt bra. Jag har packat ordentligt och badat väldigt länge. Det var skönt. Nu är jag ren. Jag har inte skrivit om mina dagar på väldigt länge. Det har hänt mycket kul faktiskt. Det har hänt saker som är mindre kul också. Jag skulle vilja skriva detaljerat om mycket men det kommer jag inte att göra. Det skulle ta alldeles för mycket av min dyrbara tid. Jag började 9:15 idag och var i skolan 12:40. Inte okej. Jag har kommit in i en ingen-självkontroll-på-morgonen-period igen. Imorgon MÅSTE jag komma i tid. Jag hoppas att tanken på Malmö kan få upp mig.

Jag tänker nu skriva ned lite random saker som jag inte berättat om.
Vi hade bowling på en idrott och hälsa B- lektion. Skolan betalade = NAJS.
Vi sjunger Sir Duke på ensemblen i skolan! Fettfettfettnajsnajsnajs.
Magdalena har varit på spontanbesök.
Teatertvåorna i min skola har visat upp sin teater. Den var GRYMGRYMGRYM! =D
Jag har numera kärnämneslektionerna (matte, svenska, engelska, historia o.v.s...) med teater- och artistklassen av den enkla anledningen att min klass är alldeles för oseriös och lite för knäppa i huvudet. Älsklingar.
Jag fick 62 av 66 poäng på gehörs- och musikläraprovet.
Jag fick 34 av 36 poäng på kulturhistoriamusikprovet!
Jag har haft muntligt engelskaprov om musikalen Hair! MVG. (Nu låter jag som en awesome skolarbetare och det kan ni gärna få tro att jag är).
Jag har kommit till skolan 08:50 (eftersom jag började då) och sett att min lärare vabbar och därför är lektionen inställd. Det har inneburit att jag inte haft någon lektion förrän 12:50. Jippie.
Jag har varit hos Erika på filmkväll =D 
Det har rostats bröd i mitt rum!
Jag har plankat A thousand miles!
Jag kan spela Fur Elise på piano nu!
Jag har varit på "Äldre dungen"!
Jag har sett teatern Lärare för livet, på stadsteatern.
Kören har börjat igen =D =D =D <3 Underbartunderbartunderbart!
Hmmmm...
...

Det var väl det jag hade att komma med. Nu när jag precis ska somna kommer jag att komma på fler saker jag borde ha skrivit upp. Nåväl. Den timmen, den sorgen. Trevlig helg! Jag kommer att ha en trevlig helg :)

Mamma hade en Elindag

Idag väckte mamma mig med frukosten klar. Hon hade gjort gröt och te till mig. Min mamma är bäst! Dock var inte jag bäst och låg kvar tills gröten kallnat. Dålig dotter. Mamma värmde iallafall gröten och jag åt. Det var gott. Vi klädde på oss ordentligt och drog iväg till Lida, ett ställe där man kan ägna sig åt naturen... typ åka skridskor, skidor, pulka och gå långa promenader. På sommaren kan man bada. Jag tror ni förstår vad det är för sorts ställe. Jag och mamma skulle åka skidor! I lördags (förra lördagen) köpte vi skidor till mig och i torsdags hämtade vi ut dem. Jag åkte som en tok hela fredagen. Det är inte skidor som man åker i backe med alltså utan längdskidor. Den där tantiga och gubbiga sorten. Alla tanter och gubbar körde om mig. Lätt. Jag hade en trevlig dag ändå, med min mor.

Det var en stor backe mitt i spåret. Den var jätteläskig! Jag vågade inte åka ned först. Jag såg hur alla 7-åringar och 70-åringar tog sig ned lätt som en plätt. Jag kom ned till slut ändå, utan att ramla en enda gång. Jag ramlade inte alls på våra 4,6 km som vi åkte. Det var duktigt av mig. Vi åt matsäck. Allt smakar så mycket bättre när man är utomhus. Mamma halkade och hamnade på rygg, som en skalbagge, när vi var på väg till bilen. Skidorna for iväg åt varsitt håll. Jag lade mig också ned på marken. Det är svårt att stå när man skrattar så mycket.
Mina första videoinläggsförsök

Fail såklart! Men det bjuder jag på. Jag pratar väldigt lågt dock. Lite mumlande. Hör man ens vad jag säger? Nåväl.
Upptäckte idag att playahead ska läggas ned. Det är där jag har laddat upp mina videos. Alltså kommer de försvinna! Hoppas att jag hittar något annat snart för jag vill ha min videos kvar såklart D:
Hur mycket visste du?

Varje gång jag går ned för en stentrappa får jag en inre syn där jag snubblar på mina egna ben och slår volter nedför resten av trappan. Läskigt. Därför blir jag alltid lite småskraj när jag går nedför en stentrappa. Jag tar det alltid försiktigt.

Jag kan inte vara arg på någon i mer än en halvtimme typ. Ofta går det över på fem minuter. Jag tycker delvis att det är bra. Det är onödigt att slösa energi på att vara arg men ibland är det irriterande också. Jag skyller till exempel ofta all skit på mig själv istället. Bråket var säkert i grund och botten bara mitt fel ändå.

Förutsägbart är tråkigt tycker jag. Jag vill att saker ska vara spännande. Vad händer nu? Så vill jag få tänka.

Jag tänker alldeles för mycket när jag träffar nya människor ibland. Ingen ska få fel uppfattning av mig. Därför tänker jag efter innan jag säger något. Det gör att folk kan få intrycket av att jag är väldigt blyg och tyst av mig. Det är helt fel uppfattning ändå. Jag kan inte hjälpa det och jag hatar det.

Jag shoppar helst själv utan någon som följer med. Det är mest effektivt. Det finns även fler skäl.

Musik kan styra mina känslor väldigt mycket. Jag kan känna mig hur ledsen som helst. Om jag sedan sätter på en glad låt så blir jag gladare. Jag kan tillochmed bli glad! Samma sak gäller om jag är glad från början. Hör jag en ledsen låt blir jag väldigt depp. Jag kan tillochmed börja gråta :p

Jag skulle aldrig kunna bli vegetarian, för jag älskar att äta kött för mycket! Jag beundrar det som vegetarianer klarar men jag skulle aldrig orka. Jag äter ingen annan grönsak än gurka heller.

Jag diskuterar sällan mina personliga problem med någon. Om jag mår dåligt vill jag hellre gråta ifred. Sympati hjälper inte mig. Den person som jag känner att jag behöver i vissa krissituationer är min mor. Jag har väldigt bra kontakt med min kära mamma. Hon är bäst!

Jag bryr mig väldigt mycket om hur människor pratar. Språk, röst, skratt och hur man formulerar meningar är saker jag tänker mest på när jag möter en människa. Jag kan inte riktigt förklara hur. (Skrämde jag upp alla nu?)


Jag som precis vänt rätt dygnet

I maj ska alla musik-och artisttvåor ha en musikal i skolan. Förra årets tvåor var jättebra! Jag hoppas att vår musikal blir minst lika bra. Igår, fredag, var det audition. Alla som sjunger skulle sjunga en obligatorisk låt (Fame - Out here on my own) och sedan välja en valfri låt att sjunga på sin audition. Man skulle även träna in en monolog. "Jag är en mås... nej, det var fel! Jag är skådespelerska. Just det!" ...? Intrumentalisterna behövde bara spela en obligatorisk låt. Det är så sjukt synd att min klass inte tar sådana saker på allvar. Det var jättemånga som började träna på låten samma dag. Många sket i sina auditions för att de "..behövde stanna kvar två timmar extra på en fredag...". Idioter. De ska inte få sabba detta evenemanget med sin slappa attityd! Jag kommer aldrig att förlåta dem isåfall med nu släpper vi detta. Jag blir bara på dåligt humör.

På morgonen hade vi först handledning. Det brukar inte bli mycket gjort på dessa pass. Efter handledningen var det EOS (Estetisk orientering?). Man provar på andra estetiska ämnen än de man egentligen har. Vi hade teater. Det var najs fast vi gjorde bara massa improvisationsövningar. Väldigt väldigt skojigt var det iallafall. Många gapskratt! Ibland vill jag bara stypa klassen men vid tillfällen eoslektionen kan jag inte förstå varför. När EOSlektionen var slut hade jag typ håltimme i tre timmar innan min teateraudition så jag åkte hem. För att "få igång teatern i oss" började vi med fler improvisationsövningar. Det var bara jag och Natalie där och vi skrattade mest XD men det gick nog bra ändå.

Sedan var det monologdags. Det gick så jävla bra asså! Det gick mycket bättre än när jag övat hemma. Det kändes så skönt. Läraren frågade om jag hade gått på teater! Det är väl ett bra betyg? Jag var överlycklig vilken var awsm för jag hade sångprovet efteråt. Det kändes också bra så jag är nöjd. Träden är så sjukt fina nu btw XD När jag gick hem tog jag massor med kort. Jag har försökt ta kort några dagar förut men det har varit så kallt. Igår var det mycket varmare. Jag somnade strax före tolv, helt slut. Idag vaknade jag halv elva. Det är otroligt för att vara mig. Typiskt att det blir helg precis när jag vänt rätt dygnet. I onsdags somnade jag klockan nio. Helt otroligt.

Stockholms representant för UNGiKÖR

JAG SKA TILL MALMÖ! Jagärgladjagärgladjagärglad! Det började en vanlig dag som brukar kallas julafton faktiskt, nu när jag tänker efter men det var bara en slump. Jag läste iallafall ett mail från min körledare då. Hon frågade två körmedlemmar, varav jag var en av dom, om någon av oss ville vara med i Ungdomsrådet och vara Stockholmsregionens representant. UNGiKÖR är en förening för ungdomskörer i hela Sverige. Ungdomsrådet är ungdomarnas röst som ger råd till styrelsen. Nu ska vi planera en nordisk barn- och ungdomsfestival som är i Malmö i maj. Detta kommer att planeras 29-31 januari i Malmö. Då ska jag dit! FETT AWSM! Jag ÄLSKAR Malmö! Jag ÄLSKAR skånska, för er som inte visste det. Jag var i Malmö 2007. Det var toppen!

Jag svarade min körledare att jag var fett intresserad! Det dröjde ganska lång tid och jag trodde att jag inte skulle få uppleva detta men igår när jag var i skolan fick jag ett sms från en UNGiKÖR-kvinna XD Jag blev ÖVERLYCKLIG! Idag, på lunchen, ringde jag henne och vi snackade massor om Malmö och festivalen. Nu är jag uppskriven som Stockholms representant. FETT COOLT! Jag ser verkligen fram emot detta =D


Bild från 2007


Julgransplundring och julgransförstöring

Idag gick jag upp jättetidigt. Det var jobbigt eftersom jag lade mig mindre tidigt. Jag åkte till kyrkan för att vara med på julgransplundring med alla barnen och så skulle vi planera vårterminens söndagsskola. Det var en härlig förmiddag. Det var jättemånga barn och många ledare. Vi hade fullt upp. Barnkören var det sötaste jag sätt på länge. Vi jämförde olika biblar med varandra. Barnen var väldigt intelligenta faktiskt. Vi sjöng och myste ett tag. Sedan fikade vi. Vi fick korv. Det var gott. Vi åt god bulle och drack saft. Det var en mysig fikastund. Efter fikat var det julgransplundring! FETT AWSM! Jag har inte julgransplundrat på flera flera år. Jag var väldigt exalterad. Vi sjöng och dansade för fullt. Det var jättekul! Jag var värre än barnen.

När vi dansat klart (enligt ledaren. Jag skulle kunna ha dansat hela natten) så kom tomten! Alla blev glada. Jag fick dock vänta till sist med min lilla present. Det var bäst att barnen fick först. Jag fick tillslut min present i från av en godispåse. Jag åt. Mums! När vi pratat och skrattat och sagt farväl till barnen så planerade vi kommande termin. Det gick bra. Vi virvlade dock iväg ifrån ämnet ibland. Så kan det gå. Halv tre satt jag på en buss tillbaka hem. När jag kom hem somnade jag snabbt, trots att mamma försökte hindra mig. Sömnen är mer kraftfull. Lina ringde mitt i sömnen D: Jag blev sur HAHA! Stackarn. Förlåt.

Jag åt mat och började klä av julgranen (ni fattar vad jag menar). Sedan klippte jag sönder den! Mohahaahaha! Jag kände mig som en styckmördare. Det var en befriande känsla. Elins mörka sidor. När granen var sönderstyckad så klädde jag på den igen. Granen såg nämligen mer naken ut när den inte hade grenar.


A Elin and a Clem


A Elin and a Gabbe


TOMTEN!!! =D


Marika är godispåseglad =D


Tomten och jag :'D


Barr on tha hightalker


Fin gran
som tappar väldigt mycket barr


Vacker och unik

Resultatet av en icke fungerande filmkamera

Man får helt enkelt göra egna scener. Vissa bilder är riktigt bra faktiskt! Vissa är dock mindre bra. Nåväl. Förresten är det något väldigt konstigt i denna låt. I första refrängen är inte texten helt på rätt ställe här trots att det blir rätt när man spelar i Windows Media Player. Fett skumt. Bara så ni vet kan jag inte göra något åt det. Något mer som inte står rätt till? Jag vill inte veta det. Jag vill bara få beröm för mitt engagermang och mina vackra paintgubbar, tack!

Never gonna leave your side - Daniel Bedingfield


Min andra två mästerverk

Jag är en filmskaparwannabe

Nu har jag gjort följande under dessa timmar jag inte hört av mig
Duschat
Klätt på mig
Rensat min garderob
Städat mitt rum
Plockat ur diskmaskinen
Satt på tvättmaskinen
Gjort frukost till mamma
Ätit frukost med mamma
Sagt "Sov gott" till pappa
Vägt mig
Spelat Sims

Vad mer kan man göra? Jag har aktivitetsbrist. Eller faktiskt så har jag inte det. Jag gör nu en film! Okej, jag gör inte alls en film. Jag har ritat strax över 100 bilder i paint och sätter nu ihop dessa till en musikvideo typ. Jag har gjort två stycken andra likadana, fast med annan musik såklart. Jag kommer att länka dom när jag publicerar mitt tredje mästerverk. Just nu lägger jag in låttexten. Denna gång är videon skapad kring Daniel Bedingfields låt Never Gonna Leave Your Side. Jag har ritat i månader. Snart kommer resultatet. Kanske hinner jag klart idag. Vi får se. Movie maker hakar ALLTID upp sig sådär jättejobbigt när man lägger in text. Jag har redan startat om datorn tre gånger. Kanske ger jag upp. Vi får se hur det blir. Hej så länge.

Effektivt sätt att vända tillbaka dygnet

Idag gick jag upp 18:30. Helt sjukt! Jag gick och lade mig 05:30 så jag sover inte länge, utan har bara vänt på dygnet. Väldigt mycket. Jag har försökt att lägga mig tidigare men det går liksom inte att somna. Jag hatar att snurra runt i sängen när man vet att det inte är någon idé. Därför har jag nu hittat på en briljant plan. Jag ska inte gå och lägga mig förrän imorgon kväll. Jag kommer att vara jättetrött då och förhoppningsvis vända rätt dygnet. Mamma får frukostsällskap klockan 07:00. Det får hon aldrig annars. Mamma är den i familjen som är morgonpigg. Den enda morgonpigga. Hon är dessutom den morgonpiggaste (ett bra ord) jag vet.

Elin: Har du snoozat någon gång i ditt liv?
Mamma: Jaja, jag går ju inte upp på helgerna
Elin: Men då har du väl inte klockan på ringning?
Mamma: Nej, men jag går inte upp när jag vaknar, utan ligger kvar och läser
Elin: Det är ju inte att snooza! Har du aldrig använt snoozknappen på din klockradio?
Mamma: Nej

Jisses. Hur klarar hon det? Speciellt med en familj som min. Nu sade min kära föräldrar godnatt till mig. Kanske är det dags att klä på sig nu.

En av de få låtarna som bättre på svenska

Hade velat haft filmen med också, men det var tyvärr ont om sådana videos.
En värld full av liv (Circle of Life)


In 2013 I will watch 2012 and laugh

IGÅR vaknade jag med förskräcklig värk, mina vänner. Det kändes som att klockan var mitt i natten med den var nio på morgonen. Det blir väl så när man vänder på dygnet. Hursomhelst tog jag en liten värktablett (brustablett för jag kan inte svälja tabletter....) och det gick över. Det var liksom ingen idé att gå och lägga sig igen dock så jag satt och tittade på mor och far när de löste korsord jättelänge. Vad gör man på dagen egentligen? Jag hade inga planer. På natten finns det alltid saker att göra. Är det inte konstigt? Fram till middagen låg jag bara och tittade på zappade på tvn i soffan och slumrade till ibland. Efter middagen började det hända grejer. Jag började prata om Lejonkungen. Jag och min kära syster sjöng "EN VÄÄÄÄÄÄÄÄRLD FULL AV LIIIIIIIIIIIIIV!" länge nog för att se den. Jag trodde inte att vi kunde se på VHS hemma men det kunde vi tydligen i systers rum! Vilken lycka. Syster skulle egentligen kolla på typ CSI men man ska inte underskatta lednsa-hund-blicken.

Vi såg hela filmen och spolade tillbaka till början massa gånger! Jag ÄLSKAR den där första sången som startar hela filmen! Den är så kraftfull! Jag rös typ. Under filmen smsade Magdalena att hon var hemma och ville träffa lilla mig =D Klart man inte säger nej till det liksom! Magda har varit i Italien över julen alldeles själv! Hon träffade minsann en trevlig italienare förra gången hon var där! HAHA! Vi bestämde att jag skulle sova hos Maggan så jag duschade och packade en liten övernattningsväska. Strax efter nio var jag hos Magdisen! Vi pratade en massa och lekte lite med en kortlek. Hehe. Vi spelade även The Sims 3! JAG VILL OCKSÅ HA SIMS 3! Det äger sååååå mycket. Dock kommer jag bara sitta vid datorn i resten av mitt liv om jag köper det. Inte så bra kanske. Vi började titta på två filmer men Magda tyckte typ inte att dom dög HAHA! Typ efter fem minuter bah: "Den här var dålig va?" HAHA! SÅ SÖT XD Vi gick och lade oss.

Idag vaknade vi mycket sent. Magdas mamma kom hem när vi åt frukost. Jag drog ganska snabbt eftersom min kära familj skulle på bio. Jag hann byta om och fräscha till mig lite innan vi åkte. Mamma och pappa såg på Luftslottet som sprängdes. Eftersom jag varken sett de andra delarna eller läst böckerna kändes filmen oaktuell för mig. Älskade syster offrade sig igen vi beställde biljetter till 2012. Mammas och pappas film började 18:15 och våran 20:45 så vi hade lite dödtid, jag och syrran. Vi åt på Pizza Hut. Det var gott! Vi åt vitlöksbröd, delade på en hawaii och jag åt mumsig glass till efterrätt och syster åt belgisk våffla. Yummie! Vi tog god tid på oss och hade det mycket trevligt. Min gode vän Erika har målat en tavla som hänger på Pizza Hut! Hur coolt är inte det? Ser ni en bild på en fjäril är det hennes. Fett najs =D

Under middagen diskuterade vi om ett sorts kex hette rån eller rom. Det var en vikd diskussion. Vi var tvugna att ta reda på vem som hade rätt. Vi gick in på WILLY:S och det hette rån tydligen. Jag tänker inte säga vem som hade rätt....... buhu. När vi gick ut från WILLY:S mötte jag Ellis mamma =D Elli var också där såg jag sen. Vi kramades och hängde på varandra. Hon hade sett Avatar i 3D. Den var tydligen dålig XD Hon hade sett 2012 också och sade att den var dålig. Jahapp.. det var ju bra. När vi hade pratat med Elli hade vi gjort slut på all dötid så vi bagav oss mot salongen. Vi såg filmen. Det var ju en skitbra film! Elli är en kräsen filur. Hon hade dock inte sett den på bio. 2012 kändes verkligen som en biofilm! En film man ska se på bio, med alla dessa coola effekter. Vi åkte hem och mamma var helt död. Hon var jättetrött XD Gullmamma <3 Syster bjöd på te och sedan satt jag här. Jag såg på She's The Man från ingenstans. Han, Duke, är ju bara fööööör sööööööt typ. Nu ska jag sova. Det borde jag ha gjort för länge sedan.

Aldrig för gammal för att leka i snön

Idag hade jag och syster bestämt att vi skulle åka pulka. Jag har inte varit ute i snön någonting trots att den legat vit på marken länge nu. Vi hade bestämt att vi skulle gå hemifrån typ tolv. Båda gick upp då HAHA! Tur att vi känner varandra. Vi tog det lugnt och åt lång frukost tillsammans. Strax före två lämnade vi huset med varsin halvt trasig pulka (det har blivit våldsamma åk de senaste åren och det känns inte värt att köpa nya). Vi gick till en backe i utkanten av en skog och åkte på i en och en halv timme typ. Den här gången blev det lyckat. Inte så de andra gångerna som misslyckades rejält. Jag länkar längst ned. Det var kul idag. Syster var feg och åkte som en tant. Vi var jättetrötta när vi kom hem. Vi myste med te och varma mackor. Pappa skulle storhandla mat men vi erbjöd oss att göra det istället, snälla som vi är.

Bilen var helt igenfrusen så det gick bara att öppna vänster bakdörr. Vi klättrade in och satte oss fram. Det gick smidigt.... någolunda. När vi kom fram gick det fortfarande inte att öppna dörrarna så vi fick klättra ut igen. Vi handlade och syster tappade bort inköpslistan. Fail. Vi klarade oss iallafall bra. När syster och jag handlar kan det slinka ned en och annan sak som inte står på listan. Till exempel Harry Potter och halvblodsprinsen råkade hamna i vagnen. Så kan det gå. Det får man räkna med. När vi skulle hem fick vi klättra in i bilen men alla varor däri samtidigt, eftersom bakluckan också var igenfrusen. Bensinmätaren var i botten också så vi kunde få bensinstopp var som helst! Hela vägen hem diskuterade så vart det skulle vara värst att få soppatorsk. Det hände inte iallafall som tur var.

Väl hemma igen gjorde pappa mat och bror och Carita kom på besök och åt med oss. Mamma kom hem från Värmland också. Det var en riktig familjemiddag. Efter middagen såg vi Forrest Gump! Nu har jag alltså sett den. Ja, den var bra. Mycket bra. Nu ska jag sova. Typiskt att det blir såhär sent hela tiden. Jag kan inte hjälpa det. Eller kan jag?

Misslyckade pulkaåkningar:
http://alfonx.blogg.se/2009/february/en-misslyckad-pulkakning-xd.html#comment
http://alfonx.blogg.se/2009/march/misslyckad-pulkaakning-nummer-2.html#comment

Mitt försenade nyårslöfte jag hittade på nyss

Det är jättemånga filmer som jag inte har sett som alla borde ha sett. Till exempel en film som Titanic. Alla har ju sett den liksom. Det är jag också faktiskt men filmer jag inte sett är Forrest Gump, Ondskan, Sagan om Ringen-filmerna m.m. Mitt nyårslöfte blir att se alla filmer som alla ska ha sett. Det bästa är att jag själv väljer gränsen, om en film är en film man måste se eller inte. Därför kommer jag antagligen uppfylla detta löfte. Alla andra år har jag haft lite otur. Inte denna gången. Det blir awsm!

Nej tack till fet råtta i ansiktet när jag sover

Inatt skulle jag lägga mig tidigare än jag gjort de senaste nätterna för att försöka vända tillbaka dygnet lite. Jag vände och vred på mig länge. Det går liksom inte att lägga sig tidigt när man gick upp till middagen. Jag har inte rört mig utanför denna stuga på flera dagar nu. Nåväl, jag försökte iallafall somna väldigt länge utan resultat. När jag var nära att somna så hörde jag något över mig. Små små steg gick runt på mitt tak. Inte utanför utan mellan yttertaket och innertaket. Inte najs. Jag gissar på musbesök, eller ännu värre; RÅTTBESÖK. Euw. Inte najs alls. Systers rum ligger över mitt rum men eftersom vi har snedtak bor hon inte enda in till väggen. Det är alltså ett tomt utrymme i kanterna, som jag ritat så vackert här nedaför. Där kan alla möjliga djur festa loss natten lång. Vi kommer inte åt dessa små utrymmen med fällor eller gift heller. Jippie! Buhu. Hoppas jag inte gjorde reklam nu så att det kommer fler besökare.


Mina paintskills

Bilder från en mysig julafton

Jag lade aldrig in bilderna från julen. Här är de.


Ej färdigklädd gran


Juligt vardagsrum


Mystomtisar


Hänger över mammas och pappas sovrum =D


Julbordet
Favoritjulgodiset


Vi fick stoooooooooor plaaaaatt tivi


På ytterdörren

Jag har ju inte berättat klart om 2009 än

I tisdags skulle jag ha shoppat loss på mellandagsrean hade jag tänkt. Dock kom det upp ett erbjdande som jag inte kunde tacka nej till. Jag drog in till stan med Christoffer och Innokentij. Vi gick till Musikbörsen. Det var najs. Kenti visade upp sina basskills. Vi hittade en rolig synt med jätteskumma ljud. Vi var inne på skivbutiken Bengans och alla hittade något köpbart. Jag köpte den nya Switchfootskivan Hello Hurricane och Taylor Swiftskivan Fairless som jag redan nämnt. Jag hade sovit lite för lite, eller för mycket. Det medför vissa konsekvenser, men det fick de tåla. Jag vet inte vad vi gjorde mer. Vi skulle till någon japansk butik någonstans långt borta. Den var stängd HAHA! Fast lite synd för mina två japanälskande kompanioner. Vi gick tillbaka den roliga vägen precis bredvid bilvägen så man kunde skrika jättehögt utan att det märktes. Man kunde sjunga också. Väldigt högt. Väldigt.

Vad gjorde vi mer? Vi åt på Max. Nu ska jag bannemej komma ihåg att det är Originalmål jag äter. Jag kommer aldrig ihåg det. Max hamburgare är så mumsiga! Pommes friten är dock mindre mumsig, men den går ned den med. Vi lallade runt i Kulturhuset som vanligt också! Det brukar aldrig vara folk där vi brukar hänga men nu var det fullt. Annat folk har upptäckt det vackra. Typiskt. Jag skulle röra mig runt lite på H&M rean i stan eftersom jag nu skulle missa rean totalt eftersom min mellandagsreadag försvann. Jag tog ett varv på H&M, stod i lååååång provrumskö och vägrade kassakön så jag köpte inget. Vi var inne en sväng i nördbutiken Dragon's Lair (tror jag att den heter) och sedan drog vi hemåt.


Jag dog här


Shit pommes! Den där vågade inte Stof äta


Några var lite modigare än mig och hoppade upp ovanför rullbandet


Jag är bäst på att ta hoppbilder


Skobild
och jag har inga vinterskor och det suger D:


Jag diggar bilden =D


HAHAHA!
Självutlösare på två sekunder, yeah right!


Sammanfattning av 2009

När jag insett att jag har dåligt långtidsminne insåg jag också att jag har en blogg. Jag har nu tittat tillbaka från januari enda till december och sett vad jag upplevt 2009. Det har varit roligt! Jag har skrattat massor. Det är så mycket minnen här! Jag hoppas att jag läser allt när jag blir vuxen sen.

Januari
Jag lyckades lägga in en video på bloggen. Det var jag väldigt stolt över. Jag hade strömavbrott också. Det var ett mysigt strömavbrott då vi tände massa ljus. Jag lyckades även sjunga i bröströst för första gången! Bröströst är en sorts sångteknik jag inte provat på förrän jag började på Scenis. Tekniken kan även kallas talröst. Mycket har hänt med tekniken sen dess =D

Februari
Jag åkte skridskor för första gången på fem år. Jag var på boxning, dansade pardans och försökte åka pulka utan något glid. Inte lyckat. Jag och Magdalena försökte även se Twilight på bio men lyckades ta fel buss. Inte lyckat. Syster fyllde år och hon bokade Cybertownbanan. Det var awsm! Skitkul var det!Mars
Den underbaraste, finaste och bästa hamster flög till hamsterhimmelen. Älskade älskade Tusse! Jag saknar dig så <3 Min basgrupp gjorde en överbefolkningsfilm så var ASBRA! Jag tonade håret för första gången. Steens körade till afrikaelever och Triple & Touch. Vi hade föreställningen All around the world i skolan. Jag var jättehes den dagen och skulle sjunga solo XD Drama drama


Älskling <3

April
Färjestad tog SM-guld! YAY! Jag hade terminsuppspel. Jag sjöng Cry Me a River. Det är det bästa framträdandet jag gjort hittills. Jag var på RAW Comedy club och såg Magnus Betnér, Robin Pålsson och Mårten Andersson =D

Maj
Jag fixade en ny stilmall till bloggen. Vi hade minimotown i Knivsta. Jag var på RIX FMfestival i Sthlm. Jag var på en utav de bästa upplevelserna i mitt liv, nämligen De tre musketörerna. BÄSTBÄSTBÄST! Jag läste ut sista Harry Potterboken. Fett coolt.

Juni
Jag fick ett kusinbarn =D Sommarlovet började! Jag var på min första (och möjligtvis sista) opera på Kungliga Operan! Jag var på Gröna Lund också. Det som var så speciellt med denna gången var att jag åkte alla läskiga saker (utom insane och fritt fall). Det läskigaste jag åkte tidigare var Popexpressen! Nu är jag modig.

Juli
Jag skaffade Facebook fast jag länge vägrat. Jag var på allsång på Skansen och i Värmland och matade får i nappflaska och klippte gräs med en gräsklippare man sitter i, ni vet. Jag tog första sommardoppet med Maya. Det var en härlig dag.

Augusti
Jag åkte i och såg Prideparaden. Jag och Marie gick med i den sedan. Jag var på Gotland under medeltidsveckan. Det var en mycket rolig vecka! Jag var på Kålmården och tog tusen kort. Samma dag åkte jag cab för första gången.September
Jag åkte i Elintunnelbanevagnen! Det är något som står på min att-göra-innan-jag-dör-lista! Det kändes häftigt! Jag målade en lekstuga. Aldrig har jag målat något hus förut. Jag blev en 17 årig flicka. MOTOWNMUSIKALEN! Det var AWSM. Ett minne för livet. Jag var även på bäversafari. Det var en upplevelse.Oktober
Vår älskade körledare Björn slutade. Buhu D: Jag tonade håret igen! Denna gången blev det brunare. Jag var på spinning för första gången. Jag sög luften ur en heliumballong för första gången. Jag var en utav 450 sångare i en masschoir i Konserthuset med Afrikaungdomarna. Det coolaste var ändå att jag var vaken 33 timmar i streck. FETT COOLT!

November
Jag var en siamesisk tvilling. Jag hade mitt andra terminuppspel då jag sjöng My Immortal. Jag var på genrepet till Bröderna Lejonhjärta på Stadsteatern på Erika. Min klass ES2M hade uppträdande på Soppteatern. Jag vaccinerade mig mot svinisen. Den stora Carmina Burana uppsättningen ägde rum! Också ett minne för livet!

December
Det var ju alldeles nyss. Det var julbasar i kyrkan och jag höll i fiskdammen istället för att själv fiska. Vuxenpoäng. Det var luciatåg i skolan och i julkulkonserten med kören. Jag slängde in en videoblogg. Det var även julafton och nyårsafton iår med.Nu när man ser det såhär så tycker jag att jag hunnit med en del. Ett år är dock en lång tid. Det skulle varit konstigt om man inte hunnit med något liksom. Dags att göra en ny kategori. Den ska heta 2010! Dendu!

RSS 2.0