Min födelsedag

Den 23 september stod väldigt lite skola på schemat och hela dagen var den lördagigaste onsdagen jag varit med om tror jag. Kanske blir torsdagen den söndagigaste. 
 
Blev väckt med serverad frukost såhär fint
 
Jag och den här personen vandrade till ett närliggande piano efter en fridfull födelsedagsmorgon
 
Vi gick på gratiskonsert
 
Till middag blev det födelsedagsmat med det här fantastiska matsällskapet
 
Och här är mina presenter som folk skickat och omsorgsfullt slagit in till MIG. Alltså <3
 
En förträfflig födelsedag, som ni förstår.
Och plötsligt var jag 23 år.
Det var jag inte igår.

Det har hänt

 
Sigge har lämnat oss. Hen har inte synts till någonstans sedan vi kom hem från Köpenhamn. Har fantiserat ihop en historia om hur hen blir välkomnad av flugfamiljen och får berätta spännande flughistorier om äventyren i vår lägenhet. Lite som Robinson Crusoe i flugform. Sedan påminner jag mig själv om att flygor säkert glömmer fina stunder och att jag borde fokusera på viktigare saker än "rymmande flugor". Till exempel kan jag tänka på hur konstig min hand ser ut på kortet ovan, för till och med det är viktigare faktiskt.

En resa till Köpenhamn

Den här helgen tog vi en tripp till Köpenhamn, för det måste en ju passa på att göra när Danmarks huvudstad bara finns ett tåg bort från Kalmar. Vi åkte vid lunch på fredagen och var framme lagom till middagen. Klicka på de små bilderna för att göra dem större.
 
På väg till hotellet gick vi förbi Tivoli med sin vackra huvudentré
 
  
Efter incheckningen vandrade vi ut på stan på jakt efter något gott.
Bild 1.  Vi hittade goda hamburgare på Big buns
Bild 2. Här är jag före jag ens börjat äta tydligen. Måste varit väldigt hungrig
Bild 3. Efter maten hittade vi den mysigaste lilla baren någonsin med palmer, bambu och paraplydrinkar. Kändes som att vi rest långt utanför Norden
 
   
Bild 1. Här är jag redo för en ny dag
Bild 2. Danmarks eluttag är fantastiskt glada
Bild 3. Träffade H.C. Andersen i en park
Bild 4. Rosenborgs slott visade sig vara en sagoslott
 
Vi gick i vackra gränder
 
   
Bild 1. Nere vid hamnen var det fint
Bild 2. Vi besökte Köpenhamns näst största turistattraktion
Bild 3. Med stora klassiska turistkartan tog vi oss fram dit vi ville. 30 000 steg gick vi på en dag
Bild 4. Vi vilade fötterna på hotellet men när magarna började kurra var vi redo för en tur till
 
Bild 1. God mat serverades på en uteservering
Bild 2. Spännande efterrätter fanns i närheten
Bild 3. På söndagsförmiddagen hängde vi på hotellets "chill out" och lyssnade på regnet tills det var dags att ta tåget hem till Kalmar igen

När hemtentor ska in på söndagar

När tentor ska in på söndagar så blir jag nästan lite arg. Jag vet då att jag kommer sitta hela förbannade helgen bara för "att jag kan". Om jag kommer njuta av mindre stress på torsdag och fredag? NEJ verkligen inte. Bättre att tentan ska lämnas in på fredagen så att en slipper bry sig över helgen.
 
Ni kanske tänker "Men Elin, lämna in tentan på fredagen då.. så får du helgen fri". HAHA.... som om jag inte försökt. Tänker varje gång att jag ska plugga järnet så jag kan vara ledig så länge som möjligt men alltså det fungerar inte så. Kommer istället göra inget fast jag egentligen borde, och bli ledsen på mig själv för att jag bara glider runt och skjuter upp arbetet. Jag behöver liksom den där tidspressen för att göra det jag ska. Alltså; Tentainlämning på söndag = ingen helg.
 
MEN..
 
Jag lurade mig själv alldeles nyss och lämnade precis in min tenta PÅ EN TORSDAG när den ska in på söndag. Say what!? Hade jag precis framförhållning!!?!?!? Jajamän! Det är nämligen så att en resa till Köpenhamn är bokad till helgen. Alltså kan jag ju inte skriva tenta då heller. Då var jag ju plötsligt TVUNGEN att skriva och skriva fast det var flera dagar kvar egentligen. Nu har jag alltså ungefär fyra dagar ledigt tills nästa kurs börjar. Elin - Tentan. 1 - 0.
 
 

PRIDEPARADEN

Idag var det ca 5000 personer som ställde upp för paradvandring i Kalmarsundsparken. Vi hängde på så fort tåget passerat oss pga. ville se hela innan. Historisk händelse. Första prideparaden någonsin i Kalmar och det var en ära att få delta. 
 
 
Finns en fin video med en sammanfattning av paraden som jag försöker få in i inlägget men det går sådär för tillfället. Ska försöka igen senare. Så länge finns det att se här.

Borde kanske skaffa en hund

 
  • Sigge är väldigt fotogenisk
  • Vi har googlat flugmat (kan meddela att flytande föda gäller)
  • Ja, jag har övervägt tanken att låta Sigge få en egen kategori
  • Tanken på att hen skulle flyga ut eller dö ger mig panik

Kalmar PRIDE

För första gången någonsin har Kalmar en alldeles egen PRIDEVECKA med prideparad som final på lördag. Hur fint? Hela veckan har det varit filmvisningar, föreläsningar, utställningar och annat bra. Mycket är gratis och det är bara att dyka upp. Igår var vi på en grundkurs i HBTQ och det var ju helt fantastiskt bra och vettigt och fint. Vi diskuterade framför allt heteronormen och om att det tas för givet att alla är heterosexuella. Typ "alla tjejer är tjejiga och gillar killar" och om hur vi ska kunna bredda vårt nuvarande tunnelseende.
 
En grej att tänka på är att fråga "är du ihop med någon?" istället för "har du kille/tjej?". Frågorna vill ha svar på samma sak men ena alternativet öppnar upp för mer. Tyckte även att föreläsaren sade en så bra sak angående om du undrar någonting kring någons sexualitet: Ta inte upp ämnet om det inte skulle kännas okej att fråga en heteronormativ person samma sak. Alltså tänk på vilka frågor du ställer/vilka ämnen du tar upp. Skulle det exempelvis kännas naturligt att fråga ett heterosexuellt par hur de har sex? Är "är du heterosexuell!?" eller  "jag har inget emot heterosexualitet" meningar du ofta yttrar? Hur skulle det kännas för dig om du fick sådana frågor eller hörde sådana påståenden om din läggning?
 
Firar prideveckan med försök till pridenaglar. Hade dock inte rätt färger
 
Kanske Sveriges finaste övergångsställe

Han är kvar

Här sitter Sigge och läser min seminarieuppgift.
Inte alls distraherande. Inte alls.

RSS 2.0