Ett spontant hembesök en måndag

Den här veckan har jag sportlov. NAJS! Idag låg jag i sängen och mös och väntade på att jag skulle orka gå upp. Då ringde Elli, som var en av mina bästa vänner i grundskolan, och frågade om hon kunde komma hit lite. "JA!" sa jag och sprang in i duschen blixtsnabbt. Jag tror att jag aldrig har duschat så snabbt i hela mitt liv.

En kvart senare plingade Elli på dörren. Vi tog en sväng i bilen eftersom hon har tagit KÖRKORT! Fett coolt. Sedan snackade vi lite och Elli fick titta på när jag åt. Sedan skulle hon vidare. Älska spontana visiter (:


Jag och Elli för typ tre år sedan

Atletisk eller klen?

Jag har funderat lite på just ordet muskulös. Är inte det ett ganska konstigt ord? Muskulös betyder ju att man har muskler och är atletisk. Vadå lös? När man säger lös annars brukar det ju vara att man är utan, som i t.ex. arbetslös, föräldralös, huvudlös (fast huvudlöss är en annan sak), lampan lös....... eller så betyder det att något sitter löst som i t.ex. löshår, lösögonfransar, lösnäsa m.m.

Jag hittar inget ord där lös har samma betydelse som i muskulös. Egentligen borde muskulös betyda att man är utan muskler, eller hur? Visst är det konstigt? Eller är det inte konstigt?

Jag har fått hem min studentmössa   
    

Börjar gå dit när lektionen egentligen börjat

Idag var lektionen Nutida konst, som jag vanligtvis har efter lunch, inställd. Det innebar att jag hade haft håltimme sen 11:15. Jag börjar igen 15:30. Kul. Fast ja, faktiskt. Jag har tittat på en spännande omgång av Pictionary. Sedan finns det nästan alltid någon att hänga med, en soffa att sitta i, ett piano att spela på eller en dator att surfa på, som nu. Jag har även haft en liten mini joddlingslektion med min nya sånglärare. Hon blev imponerad av mina kunskaper. På fredag är det "Öppen scen" vilket innebär att man kan visa upp lite från sitt projektarbete. Jag ska eventuellt joddla. Nu börjar jag snart. Ni som inte går estet kanske redan står vid dörren när klockan är två minuter i? Det gjorde jag i början, men jag har lärt mig att ingen hänger vid en dörr INNAN lektionen börjat.. tydligen. Det är lagom att börja gå dit när lektionen börjar. Då slipper man vänta. JAg har Gehörs och musiklära B nu. Najs! Jag ÄLSKAR att klura på spännande musiktermer.

Att hitta något av det roligaste man kan göra

Det var lördagskväll för två timmar sedan. Mina föräldrar skulle på 60årsfest. Jag kunde ha följt med men tänkte att jag säkert hittar något roligare att göra. Jag och syrran skulle på ishockeymatchen SSK - FBK men det gick inte att beställa (vilket fortfarande är ett mysterium). Syrran åkte istället till någon och för att se matchen. Jag fick möjlighet att följa med men jag tänkte att jag säkert hittar något roligare att göra. När jag blev lämnad ensam hemma utan att ha något roligare att göra tänkte jag att jag ändå skulle ha följt med någon. Det kändes så patetiskt att försöka hitta en tillgänglig vän som kunde titta förbi. Vem har inte planer en lördagskväll liksom?

Då uppstod denna konversation på facebook.

Jag älskar oss <3

Jag och Magda åt blåbärspaj, övade stämmor till kören, kritiserade melodifestivalen, drack te och såg Sex and the City 2 tillsammans. Hon gick precis hem. Jag fick mig minsann en underbar lördagskväll ändå! Nu rycker mina föräldrar i dörren. Det är bäst att jag går och öppnar.

Jag och Bella har likadana skjortor

SHIET! Ett inlägg om både Twilight OCH kläder. Känns inte riktigt rätt må jag säga. Nåväl. När jag såg Eclipse för att tag sedan så insåg jag att jag och Bella hade likadana skjortor på oss i en scen. Spännande. Jag kan meddela er att Bella har köpt sin skjorta på JC. Jag fick min i julklapp av brorsan som förresten fyller år idag! GRATTIS (:


Bella i skjortan


Elin i skjortan

En liten video från julafton förresten. Tänkte ladda upp och sen ångrade jag mig och sen var julafton förbi. Fett fail att ladda upp en julvideo i januari. Nu fick jag anledning att ladda upp den iallafall men jag kanske fortfarande ångrar mig sen. Nu har jag ångrat mig.

Ingen musik eller inga händer?

Den äckliga vinterkylan har förstört mina hörlurar till min walkman. HUR KAN MAN VARA SÅ OND!??!?!? Nu måste man hålla i dem på ett speciellt sätt för att det ska låta i båda öronsnäckorna, och det måste det ju för maximal feeling.

Det jobbiga valet mellan att låta händerna förfrysa, för att hörlurarna ska funka, eller låta mitt inre långsamt förtvinas för att jag inte kan lyssna på musik när jag går hem från skolan. Det är ett svårt val. Just nu är mina händer alldeles torra och gör väldigt ont.


Fint broderi jag sydde på en soffa i somras

Hur man köper godis ekonomiskt

Idag unnade jag mig en godispåse, för omväxlningens skull. När man är ganska fattig och snål (vadå snål? EKONOMISK) som studenter brukar vara kan man kanske använda sig av följande tips:

  • Köp hellre lösviktsgodis än på påse. Det är billigare.
  • Olika godissorter väger olika mycket. Plocka lätt godis, till exempel skumbananer MEN ta inte flugviktsgodis om du inte vill ha det. Bättre att ta det du vill ha.
  • Känn på godiset. Är det färskt? Alla vet ju att godis är som godast när det är färskt. Prioritera de färskaste (och godaste) godiset för bästa njutning.. (A)
  • De där godissorterna som man gillar men egentligen inte bryr sig om kan man skippa. Ta istället lite fler av dina favoriter. Påsens innehåll kanske inte blir varierat men måste det vara det?
  • När det är en låda med godis som hör ihop men inte smakar likadant, som till exempel vingummin, kan man plocka sina favoritsmaker istället för att trycka i sig dom där oranga och gula som egentligen inte är någon höjdare...

Superbra tips va? (:


Mysig musik - Mysik

Jag köpte lite nya skivor häromdagen! Jag såg reklam på en skiva vid namn "Absolute Acoustic" på tunnelbanan. Kind of perfect! Jag köpte även Taylor Swifts skiva Speak Now och John Mayers skiva Battle Studies. Jag hade redan hört alla låtar på den skivan, förutom War of My Life, men jag tycker om att ha skivfodralen. Nu har jag alla hans skivor! Kärlek <3 Här är lite låtar som hittats på mina nya skivor. Jag har räknat ut att det kommer att ta 28 min och 32 sek att lyssnar på alla. Vill ni ägna 28 min och 32 sekunder åt att lyssna på min rekommenderade musik? Jag tycker att ni ska det (:

Ellie Goulding - Your Song


Eva Cassidy - Fields of Gold


Norah Jones - Come Away With Me


Sophie Zelmani - Always You


John Mayer - All We Ever Do Is Say Goodbye


John Mayer - Do You Know Me


Taylor Swift - Enchanted


Elin berättar om igår idag

Igår var det torsdag. Var gjorde jag då? Försov mig såklart.. men ni ska veta att den torsdagen som jag sa att jag inte skulle försova mig så försov jag mig inte! Det ni! Så nu har jag kommit i tid en torsdagmorgon på hela terminen.. men men vad gör man? Jag är sååååååååå skoltrött. Har ingen motivation alls.

Hursomhelst så var det Erika som väckte mig runt halv tolv och undrade om vi skulle ses idag. "JA" sa jag och gick upp. Jag skyndnade mig iväg och hann med sista lektionen, ljudteknik, då jag och Natalie satt och snackade strunt med läraren. Effektivt. Efter skolan hann jag precis med bussen hem till Erika. Vi bakade en kokossockerkaka, eget recept! När vi tog ut den var den inte klar så hela mitten lossnade. Vi åt upp mitten ändå. Mums! Allt var gott, men mättande. När jag inte ville ha mer kaka så åkte jag hem, haha! Erika och lilla underbara hunden Leo följde mig ned till bussen. Det var SNÖSTORM och vi hade bråttom! Fyfaen! Jag ramlade för första gången i år. Jag hann med bussen iallafall men när jag kom in såg jag ut som en snögubbe. Det droppade äckligt vatten från hela mig. Mitt hår var jättetrassligt. Inte kul. Ungefär fyra stationer ifrån stationen där jag går av så åkte halva bussen ned i diket. Jag fick gå hela vägen hem i stormen. Då passade jag på att ramla andra och tredje gången för iår.

Om ni vill behålla kroppsvärmen, vara snygga och inte ha ont någonstans så har jag ett tips. Stanna inomhus tills våren kommer.


Jag vill också bli en joddande tant

Som projektarbete ska jag berätta om joddling. Jag ska även spela in några låtar i studion. Detta kommer att bli en av dem. Just nu håller jag på att planka den. Alltså lyssnar jag och skriver ned melodin i noter. Ibland är det svårt att veta vilka toner hon tar när det går så fort och är så stora hopp, men jag har inte fastnat än (:


Det är inte Stockholms Lokaltrafiks fel

Hela startsidan på facebook är full med "Jävla-SL" och "HATA-SL-SOM-LÅTER-MIG-VÄNTA"-kommentarer. Stackars SL. SL gör sitt bästa med att få trafiken att fungera. Det är inte lätt att köra en stor och fet buss när det är halt och alla som går på är sura för att bussen är sen. Tänk er själva. Och tänk om vi inte hade SL! Då skulle vi inte kunna ta oss någonstans. Alla skulle sitta hemma och dö. Hur kul skulle det vara? Vi är helt enkelt inte utrustade för detta kaosväder än. Det kanske tar ett tag men SKYLL INTE PÅ SL. Ingen kan hantera detta snökaos än. Vi får vänta och se vad som händer. Vi behöver inte ta ut våra aggressioner på det företag som tar oss runt i Stockholm utan att klaga. JAG ÄLSKAR SL!

Om ni vill ha något att klaga på så klaga på snön. Det är den som förstör. Fast försök att inte klaga alls. Uppskatta när du väl kommer i tid istället (även om man inte kommer i tid så ofta denna tiden på året) men tänk vad bra sl jobbar på sommaren! Då tar vi SL för givet. När allt funkar som det ska och vi kommer i tid så bryr vi oss inte. När något inte funkar så klagar vi ihjäl oss. Stackars stackars fina SL <3

Känslan betyder mer än musiken

Igår sjöng Natalie så vackert och känslosamt så jag började gråta. Jag var alldeles känslomässig en hel timme efteråt. Så vackert så vackert! Tårarna bara rann verkligen XD Det var bara det jag ville säga egentligen. Och jag ska INTE försova mig imorgon! Det har jag bestämt. Jag ska VERKLIGEN VERKLIGEN INTE försova mig. Punkt slut.

RSS 2.0