Random skollov i en vecka is the shit

Jag fick mig en dator som jag hoppades! Och inte vilken dator som helst, utan en SUPERDATOR! Jag har svarat "TACK" på alla 100-tals facebookgratulationer och skickat in min idéskiss om projektarbetet. Om 40 minuter är det mössprovning. SHIET! Studenten känns läskigt nära. Efter skolan ska jag ÄNTLIGEN äta på Subway! Hela veckan har jag längtat efter det grillade kycklingbröstet med curry. Sedan bär det iväg till Skeppsholmen för en provsjungning till nya kören Spektrum Voice. Jag tror att det ska gå bra men man vet ju inte säkert.

Nästa vecka är jag ledig och min dator är död, som jag sagt. Kanske får jag igång min nya pärla men jag har inte så stora förhoppningar. Jag ska fixa pass och klippa mig nästa vecka. Sedan ska jag träffa Erika och Stoffis någon dag. Det har jag bestämt. Annars får vi se vad man kan tänkas hitta på. Utan datorn kommer jag vara väldigt aktiv känner jag. Nu måste jag gå ner till mössprovningen. ADJÖ!

Åh! Sparade inlägget 13:37! LEET.............

Ja, det råkar ju vara så att jag fyller år idag. Jag har fått 52 grattis på facebook och klockan är bara halv två! Det ser fint ut. Jag känner mig uppskattad. Ändå vill jag bara få mina presenter och sedan ska allt bli som vanligt igen XD Jag väljer att inte fira min födelsedag på annat sätt än att gå ut och äta med familjen för att min 18årsdag känns väldigt sorglig. Det är ett historiskt ögonblick det här. Min barn kommer fråga "Vad gjorde du på din 18årsdag, mamma?" Och jag kommer bara säga att jag deppade. Jag vill inte blir äldre.

Men egentligen, vad gör det för skillnad? Det är inte många dörrar som har stängts. Förutom att jag kanske inte får barnrabatt på vissa ställen är det bara dörrar som har öppnats. Jag får göra massa coola (och framförallt mindre coola) saker nu. Åldern är bara en siffra. Jag kan vara 15 år om jag vill.

Min dator hemma är lite f*cked up atm. Jag har ett random lov nästa vecka (YAY) så jag kommer kanske inte ha tillgång till dator på hela veckan, så du vet. Förhoppningsvis får jag en dator nu idag men jag vet inte. Jag ville öppna mina presenter när jag kommer hem. Lev väl. Adjö på obestämd tid!


I'm only good at being young

Ganska precis såhär ja. Jävla 18årsdag. Jag vill vara 16 år igen.

John Mayer - Stop This Train

Fina älskade John Mayer <3

So scared of getting older
I'm only good at being young

En efterlängtad video när jag joddlar

Jag vet att ni är nyfikna på hur bra jag är. Det finns mycket att jobba på fortfarande men jag jobbar på det XD Hoppas ni gillar't iallafall! Ett väldigt tvärt slut blev det också. Så det kan gå.. nåväl. Förresten kan jag meddela att jag inte var naken när jag spelade in videon, ifall ni grubblar på det.


En väldigt rolig historia faktiskt

Jag och Natalie satt kvar i skolan till HALV SEX och skrev klart vår grej om Rosa Parks som ska presenteras på måndag. När jag kom hem var jag superhungrig och åt lite. När jag ätit blev jag sötsugen. Jag hittade en halv kladdkaka i en plastpåse i kylen som jag tog fram och tänkte äta upp! Jag lade upp hela kladdkakan på en tallrik och stoppade första skeden i munnen, beredd på en mumsig tugga...

Så blev det inte, ska jag säga er. Jag spottade ut den vedervärdiga biten. Min kladdkaka var inte kladdkaka. Det var kall BLODPUDDING! Vilken chock jag fick. Jag som var beredd på en mumsig bit av en mumsig kladdkaka! Rätt åt mig kanske! Jag har blivit alldeles för sötsugen på senaste tiden. Det var iallafall kul när jag insåg mitt misstag.


Fakekrullet som alltid bara blir i topparna
Tittar folk för att de vill bli irriterade?

Vad är grejen med alla dessa fruprogram? Hollywoodfruar, New Yorkfruar, Skånefruar.. Dessutom visas fruarna från hela skandinavien i Sverige. Hur kan tittarsiffrorna vara så höga (det borde de ju vara iallafall eftersom programmen bara fortsätter komma)? Jag fattar inte grejen. Kan någon förklara grejen?


Det känns som att det är val snart

Räknade alla skyltar på en dag. 194 stycken.
Jag missar att få rösta med fyra dagar. Det är lite surt men jag vet ändå inte vad jag ska rösta på.


Alla fina scener i filmer utspelar sig i regnet

Idag när jag gick hem från tunnelbanan började det regna jättemycket precis när tunnelbanetaket slutade skydda mitt huvud. Det var underbart att gå hem i regnet. Jag ÄLSKAR att vara ute när det regnar massor men det var jobbigt att gå hem från skolan när det regnade eftersom allt blev blött. Det är bättre när man planerar att gå ut i regnet. Det var precis vad jag gjorde när jag kom hem. Jag tog på mig lite regntåligare kläder (inte regnjacka och sådär alltså.. det förstör stämningen... mer som kläder som tål att bli blöta typ) och gick ut och mös. Det gick att vrida ur mina byxor när jag kom in igen. Jag bytte kläder till torra och varma och satt och hade det skönt framför tvn med en chokladboll att mumsa på. Det var dagens bästa timme.

Det är bara jag som kan begränsa mig

[x] Jag vill lära mig att joddla
[x] Jag har förstått joddlingstekniken
[x] Jag kan joddla
[x] Jag kan joddla bra
[x] Jag kan joddla snabbt
[ ] Jag kan joddla snabbt och länge
[ ] Jag kan joddla jättebra
[ ] Jag kan joddla jättesnabbt
[ ] Jag kan joddla jättesnabbt och jättelänge
[ ] Jag kan joddla som ett proffs
[ ] Jag ska på europaturné och joddla för alla mina fans

Nio dagar tog det. Bara lite mer än en vecka. Jag började intressera mig för joddling förra fredagen. Idag, söndag, klarade jag det på riktigt. Jag har varit på väg att lära mig sedan i tisdags. Jag har inte övat ett enda lite joddlingljud på hela helgen, så den räknas ju nästan inte ens XD Idag, när jag kom hem, kunde jag helt plötsligt! Det bara kom. Helt plötsligt blev det mycket lättare. Mamma bara stod och gapade när hon kom hem och fick höra hur BRA jag var! Jag är superstolt! Hon som spelar huvudrollen i Sound of Music hade hela filminspelningen på sig (och säker ännu längre) att lära sig att joddla. Ändå är jag lika bra, efter NIO DAGAR! Om jag klarade att lära mig att joddla på nio dagar, tänk då vilka underbara möjligheter jag har. Jag skulle kunna lära mig jättemycket häftiga ting här i världen! Det här var det bästa lyckoruset jag fått på länge.


En glad och lite crazy joddlare

Om jag joddlar såhär kommer jag ingenstans

Detta spelades in förra lördagen. Jag laddade upp den på facebook men inte på bloggen. För sorgligt! Den är ju så jävla bra HAHA! Jag kan inte se den utan att skratta. Det kommer kanske en till joddlningsvideo senare. Jag är mycket bättre nu XD och framförallt seriösare! Men oseriöst är också underbart. Min filmare var ganska dålg också HAHA! Den 'r ju rättvänd i början och i slutet. För underbart (:


Ungdomsrådskören på visit i mitt distrikt

De flesta barn- och ungdomkörer i Sverige är med i något som heter UNGiKÖR. Det är en verksamhet som håller koll på körlivet, kan man säga. I den verksamheten finns ett ungdomsråd. Ungdomsrådet består av ungdomar från hela Sverige som samlas några gånger varje år och diskuterar körlivet och är med i olika evenemang, bland annat. Där är jag med. Jag är kandidat från disktritet Mälardalen. Denna helg var ungdomsrådet här i Stockholm på möte. Vi diskuterade massor kring vårt fina råd och styrelsen i UNGiKÖR och pratade om 25årsjubileumet som firas i oktober. KUL.

Vi bodde på ett vandrarhem i Fridhemsplan som var superfräscht och supermysigt. Det var mer som ett hotell tyckte jag. Enda skillnaden var väl att man fick ta med egna lakan men vi hade tv och internet och SUPERGOD frukost! JAG ÄLSKAR FRUKOSTAR PÅ VANDRARHEM OCH HOTELL! Det finns alltid så mycket att välja på och det är bara att plocka. Underbart! Det var en härlig helg =D


Printscreenade bilder från Axess Play

Jag printscreenade lite bilder på typ.. mig själv... från 10årsjubeleumet i Blå hallen som Axesstv sände. Här finns länken till programmet. Titta inte på den. Jag gör bort mig lite grann. I tv. Inte okej.
Glöm inte att läsa det finstilta, mina vänner

Förra fredagen försov jag mig. Jag missade den första lektionen, sceniskt musikprojekt, som började 9:00. Jag hann till andra lektionen som började 11:50. Idag, fredag, skulle jag minsann inte försova mig ett dugg. Det var JÄTTEJOBBIGT att gå upp ur sängen men jag gjorde det ändå. Jag kämpade. Jag sprang för att hinna med tunnelbanan och jag hann. Jag var i skolan fem i nio. Vad får jag veta då? Jo.. lektionen är inställd. Det står med liten text att den börjar vecka 38 igen. TACK SÅ MYCKET! Buhu ):

Jag har nu suttit i en timme och titta på onödiga saker. Tänkte börja med religionsläxan alldeles strax. Den skulle vara skönt att få den gjord. Jag börjar om typ två timmar. Då är det projektarbete som gäller! Jag har tänkt på det där jävla projektarbetet hur mycket som helst över sommaren. Inget har känts bra nog. Nu har jag valt att göra ett projektarbete om joddling! Kul va? Jag ska förhoppningsvis lära mig joddla! FETT NAJS! Det ser jag fram emot.

Bilder ifrån vår 70-talsföreställning

Här är bilderna från vår 70-talsföreställning för ettorna och tvåorna som jag skrev om här. Det var inte många bilder som blev bra så jag har tyvärr inte bilder på alla grupper.


Natalie och Josefin som ursprungligen var i min grupp


Grupp Krister ur ES3MUSIK


Några ur ES3TEATER


Några ur ES3MUSIK
, alltså min klass


ES3ARTIST


Allihopa på scen för applådtack


När jag precis blivit smittad

Jag hade gjort mitt nystrick några gånger innan jag fick för mig att filma. Därför tar det lite tid. Videon är nedklippt ungefär till hälften. Jag satt och snackade och nös ett tag till efteråt, vilket blev ganska tråkigt i längden.


Senare insåg vi att kjolen egentligen är vit

Syster skulle på maskerad idag. Hon åkte för ungefär sex timmar sedan. Det var hollywoodtema på maskeraden, inte speciellt originellt men syster hade hittat det ultimata utklädningsoffret. När vi var och tittade på hus förra söndagen var vi i stan och köpte två tyllkjolar. En köpte vi på barnavdelningen och den andra på underklädesavdelningen. Jag gjorde lockar med min plattång på riktigt för första gången.
Kan ni se vem hon ska föreställa?


Egentligen ska syster inte ha en sådan tröja på sig, utan ett rosa linne, men det är kallt ute och hon skulle iväg snabbtb så vi hann inte ta bra bilder. Vem är det då? Carrie Bradshaw från Sex and the City såklart! Lovely

Konsten att joddla börjar dö ut

Joddling är ju SUPERCOOLT! Det är unikt, nuförtiden, och det låter ju asballt. Jag vill absolut lära mig insåg jag nu. Jag antar att man bara jobbar i skarven, mellan bröströst och huvudklang. Om jag kunde joddla skulle jag joddla hela tiden! SÅÅÅ COOLT! Lyssna på dessa klipp. Coolt va?

0:24 - 0:37 är ju det bästa! Jag skulle göra mycket för att kunna det.Ibland får man uppleva fantastiska saker

Igår var det en ceremoni i Blå Hallen i Stadshuset. Det var 10årsjubileum för The World's Children's Prize for the Rights of the Child. Min kör var med och sjöng teamlåten En värld av vänner. Vi satt längst bak under själva ceremonin. Min kör har sjungit på prisutdelningen förut men då har vi alltid suttit bakom. Nu såg vi hela showen. Det var så häftigt!!! Vi fick se uppträdanden från jättemånga olika länder. Vi fick se filmer från olika delar av världen som var såååå rörande. De gick rakt in i hjärtat. Det var barn som berättade om deras hemska upplevelser. Det föll några tårar som jag snabbt torkade bort så att mascaran inte skulle rinna. Inte så kul att vara alldeles svart runt ögonen när man syns på TV. Yesyes, jag var på TV igår. Jag gick längst fram så jag var länge i bild tillochmed. Jag = cool tjej som är med på tv lite sådär mitt i veckan. En baggis.

Det delades ut ett pris till en av de som fått priset de tidigare åren. Det är barn i hela världen som har röstat fram en vinnare. Det blev Nelson Mandela och Graca Machel. Nelson Mandela var inte där men Graca Machel höll ett tal. Vår kära drottning Silvia var också där och höll tal. Det var fint. Det var verkligen en ära att få vara med på detta. När alla medverkande fick blommor av vår drottning stod hela publiken upp och applåderade. Det var länge. Jag tror aldrig att jag applåderat så länge någonsin. Händerna studsade till slut av sig själva kändes det som. De var ganska olevande när det var över men hann återhämta sig innan vi skulle sjunga. Det var tur, eftersom jag kanske hade tappat micken annars. När jag kom hem var jag supertrött men var tvungen att hjälp syster med att spela in en skiva. Jag missade första lektionen.


Scenen efteråt

Det gör ont i hjärtat att missa föreställningar

Första dagen jag kom till skolan berättade lärarna att vi skulle ha en föreställning om en vecka. Vi jobbade den veckan med att sätta ihop en föreställning som skulle ha med 70-talet att göra, den skulle innehålla vissa repliker, någon form av rörelse och musik. Vi fick bara använda oss utav de saker vi fick, vilket var pantburkar och en påse makaroner typ. Mamma var sjuk, men jag smittas sällan så jag kramade henne ändå, som jag brukar göra. På tisdagen kände jag mig sjuk, men jag visste att om jag inte kom till skolan skulle jag bli kickad från gruppen eftersom de behövde gå vidare med arbetet.

Jag klarade mig relativt bra den dagen men på eftermiddagen när jag kom hem var jag heeeelt slut. Den natten sov jag i princip ingenting. Jag gick till skolan på onsdag iallafall men på eftermiddagen var jag helt dosig av min höga feber och somnade på en madrass som jag inte borde ha somnat på. Då gick jag hem. Vårt fina grupparbete ställdes in, men det var inte enbart mitt fel. Det var två andra i gruppen som inte kom. På torsdagen, på själva uppspelet, kom jag som support till min grupp. De var nämligen presentatörer istället. Vi invigde showen med att sjunga Knocking On Heaven´s door och jag gjorde en stämma. Det var ungefär det jag orkade. Jag tog fina bilder på föreställningen som ni ser. Ser ni inte? Ojdå.. bilderna är inte på datorn än. Jag lägger in dom när jag är redo. 


RSS 2.0