Tacolördag

Bra dag.

Första inlägget som 20åring

Mamma, pappa och syster var här i helgen och såg till att min 20årsdag blev fin. Det blev den. Även fast jag helst inte ville att dagen skulle komma. Det var iallafall så underbart att få träffa fina familjen. Saknat dem så himla mycket. Vi sov på hotell och åt god mat och jag spontanköpte ett par skor som jag inte kan gå i. Skyller på någon sorts ålderkris.
 
Skorna som jag kanske lär mig att gå i någon gång
 
En 20årig chey

Origami på Wayne's coffee

Vi är en riktig fikaklass. I onsdags var vi på Wayne's coffee några stycken. Vi åkte över till Öland först men det var ganska dött där. Vi åkte tillbaka till Kalmar igen. Det var så kallt ute att jag saknade min vinterjacka. Första gången denna säsong.
 
Jag drack varm choklad och åt äppelpaj. Namnam.
 
Det blev en spontan origamifabrik av kvittona. Ett kvitto blev som en sockerbit.

En gång Westlifefan, alltid Westlifefan

Jag sitter inne i mitt nystädade rum (orkade äntligen bära upp den största damsugaren jag skådat och behöver inte längre kliva på plastpåsar) och lyssnar på Westlife. Det är riktigt mysigt. I min yngre dagar var jag helt såld på Westlife. Bara jag hörde namnet pirrade det i magen och jag fick hejda mig själv från att inte skrika. Jag har nämnt det tidigare och även länkat till låtarna som fick mig att sluta andas för ett tag. Jag kom precis ihåg att jag en gång spelade in en video där jag spelar Westlifeintron, som jag plankat på piano, som jag glömde att ladda upp på bloggen sedan. Därför gör jag det nu.
 
 
Tvivlar på att någon kan eller bryr sig men om du är så nyfiken att du nästan spricker ska jag avslöja de rätta svaren i samma inlägg. Dock baklänges och genomstruket. Det får ju inte bli för lätt.
Nummer 1: niagA tI raewS
Nummer 2: ybaB poB poB
Nummer 3: evoL yM
Nummer 4: niagA looF
Den sista tog det ett tag för mig att knäcka faktiskt. Kände igen det så väl men kunde inte placera det. Väldigt frustrerande. Nu lyssnar jag på What Makes a Man. Fin låt. Trodde att den hette So I Can Get Over You ganska länge. Nu ska jag sova. Imorgon har jag bara fredagsmys och konsertlyssning på schemat (BOKSTAVLIGEN). Känns som att det blir en bra dag. Nu lyssnar jag på When You're Looking Like That.

Bye bye birdie

Det är väl sådan där höst nu antar jag
 

Inte mitt smartaste drag

I söndags kände jag för en långpromenad och beslöt mig för att promenera in till Kalmar istället för att ta bussen. Motion OCH tolv kronor insparade. Perfekt, tänkte jag och vandrade iväg.
 
Hela vägen dit var faktiskt perfekt. Tillbakavägen hade säkert också blivit underbar om det inte var för de tre sångböckerna som jag hittade till ett fint pris (och så var expediten väldigt stilig). Sedan fick jag för mig att köpa en massa schampooflaskor som det var extrapris på. Köpte även en stor saftsflaska som jag lika gärna kunde köpt 500 meter från skolan istället för EN MIL bort. Bussen missade jag ganska precis. Att vänta i 45 minuter kändes så dumt just då så jag gick. Det blev tungt ganska snabbt. Jag kunde inte räta ut fingrarna förrän idag ungefär. Det är något att tänka på inför framtida utflykter.
 
På vägen
 
Dessa vägar är mina favoritvägar när man promenerar själv. Långa sträckor med stor bilväg på ena sidan och stor åker på andra sidan. Man kan sjunga (och joddla) hur högt man vill utan att någon hör.

Inte nudda golv

Jag kliver just nu på allt som inte är golv. Jag är nämligen nyduschad och mina fräscha fötter ska inte gärna komma i kontakt med golvet jag inte har damsugit sedan jag flyttade hit. Har hoppat omkring på en plastpåse. Sitter just nu med fötterna i luften. Hehe.

Första dagen utan schemalagd musik

Idag har vi haft en temadag om funktionsnedsättningar. Det mesta var intressant och lärorikt. Man behöver ibland påminnas om hur bra man egentligen har det. Det var en föreläsare som berörde mig extra mycket med sin historia. Jag blev alldeles tagen. Det är väldigt fint när föreläsningar väcker så starka känslor. Då har man lyckats som föreläsare.
 
Dock innebar denna temadag att jag missat en hel dag med musik. Jag har missat vokalgruppsteori, musikteori och gitarr. Sjukt sorgligt. Trots att vi sjungit cirka hela tiden, varje dag sedan jag började är jag inte ett dugg trött på sång. Kommer jag att bli ännu mer sångberoende nu när min drog är så lättillgänglig? Jag saknade musiken något förskräckligt när jag slutade gymnasiet. Hur ska då detta år sluta?
 
Vi har små cafékonserter på lördag. Det ska bli kul. Det bästa med lördag är ändå att MAMMA, PAPPA och SYSTER kommer och tittar!!!! Åh, vad jag längtar efter dem. Trots att jag har the time of my life här kan jag ibland sakna dem så det gör ont i hela kroppen. Hoppas att jag klarar av att sjunga utan att behöva springa fram och kramas.

Önskelistan 2012

Bästa födelsedagslåten.
Lyssna på texten. Så jävla bra! Jag fyller 20 fucking år om en vecka. Fatta hur mycket det är. 20!! Jag gillar ju att vara 19.
 
Jag tänkte även skriva ned vad jag faktiskt önskar mig i 20årspresent:
  • DVDBOX GLEE Säsong 3
  • Instrument
  • Sångböcker
  • Kalmarbesök
  • Flytta-hemifrån-saker
  • Att fylla 19 år igen

Live music på Söderport

Igår kväll var det jamkväll på en plats kallad Söderport inne i Kalmar. Det var många mysiga okända band som spelade. Nästan alla i musikklasserna från min folkhögskola var där. Lärare var också där. Jag var dock hungrig när jag kom fram och det som fanns att äta var en liten buffé för 199 svenska riksdaler. Inte värt. Jag och en klasskompis delade på en kladdkaka istället och det var allt jag åt från halv sex till tolv (bli inte orolig mamma).
 
Hungriga som vi var tog vi sista bussen hem före den mest exklusiva artisten hade spelat. Sedan dukade vi upp med massa smörgåsar och kex och mitt kylskåp tömdes i princip. Jag somnade glad och vaknade gladare. Jag har varit och handlat och nu ska jag göra pannkakssmet. Jag har taggat inför pannkakor hela morgonen. Nu är det långhelg!

Fredagsmys på en torsdag

Varje fredag har vi fredagsmys. Två värdar får ordna fika och en aktivitet så myser vi tillsammans hela klassen i cirka en timme. Det känns lite som roliga timmen på lågstadiet. Fin känsla. Imorgon, fredag, har vi studiedag. Dock är fredagsmyset så viktigt att det lades in på schemat på torsdagen istället. Den här veckan var jag och en person till i klassen värdar. Vi bakade mjölk- och äggfria chokladmuffins.
 

"Rör du så dör du.." står det på lappen. Ingen dog.
 

Så fina (fast ändå lite finare) blev våra muffins och RIKTIGT goda!
 
Som aktivitet spelade vi låtpictionary. Istället för att rita föremål så ska man rita en låt. Om man t.ex. ska rita Ted Gärdestads låt "Sol, vind och vatten" så ritar man kanske just en sol, lite vind och några droppar. Det var kul! Ett lyckat fredags/torsdagsmys.

Här sitter jag och tisdagsmyser

Dricker te ur min fina stora kopp och lyssnar på jättefina spotifylistor som jag inte kan dela.

Brandövning och säkerhet

Idag ägnades hela förmiddagen åt att uppdatera allas säkerhetskunskaper. Det mesta hade jag hört förut men bättre att höra något en gång för mycket än en gång för lite. Det är helt sjukt hur fort saker kan hända. Bara några sekunder kan vara livsavgörande. Vi fick släcka eld på olika sätt och med olika brandsläckare. Nu är jag sjukt uppdaterad om någo olycka skulle inträffa, men vi får hoppas att inte gör det.
 
Förresten berättade föreläsaren att vi fick en utbildning på en timme som egentligen brukar ta fyra timmar. Det fick mig att undra hur man väljer ut vilken säkerhetsinformation man tar upp. Hur kan man välja bort information när det gäller liv?
 

Mina kläder är rena

Wow! Jag har nu tvättat. Det var en baggis. Typ. Fick dock börja tvättiden med att springa och köpa ett annat tvättmedel. Hm. Och jag litar inte riktigt på torktumlare så det fick bli torkskåp. Allt är inte torrt än. Det hänger massa trosor inne i torkskåpet fastän min tvättid är slut. Hoppas att jag inte hamnar i någon tvättfejd. Och självklart är det alla fula trosor som hänger därinne. De snygga torkade jättefort. Kommer kanske bli igenkänd som Elin-med-de-töntiga-trosorna. Nåväl. Det är smällar man får ta när man vill ha rena kläder.

Mindre än tre timmar kvar

Jag sitter här och taggar inför tvättiden.
Var tvungen att redigera bilden

Jag har det bra

Idag låg jag bara i sängen och tittade på Sex and the City när lektionerna var slut. Någonstans mellan Carries otrohet och Charlottes förlovningsfest kände jag att jag behövde ta tag i mig själv och städade mitt rum. Jag bytte till och med sängkläder. Nu är det fräscht och fint. Det ska bli underbart att nyduschad få krypa ned i en nybäddad säng och läsa en bra bok som jag har fått låna.
 
Jag fick ett sådant sug efter makaroner under städningen så jag sprang ned till ICA och handlade. Det känns så bra att få handla till sig själv. Bara behöva tänka på vad jag gillar och vad jag vill äta i helgen. Jag har tvättid imorgon. Jag är sjukt nervös faktiskt. Det blir första gången jag tvättar alldeles själv. Var tvungen att springa ned till tvättstugan och kolla om någon snott min tid, sortera tvätten så mycket som det går och skriva upp tvättordningen. Känns nämligen som att det finns en möjlighet att detta kommer att sluta i total förödelse. Men annars är det bra.

Regn är ibland bättre än sol

Det finns många bra saker med regn. Utan regn skulle alla växter torka ut, till exempel. Förutom detta känns allt så mycket mer dramatiskt i regn. De mest dramatiska filmscenerna utspelar sig i ösregn. När man själv går i regn kan man liksom tänka att man är med i en film. Dessutom gillar jag hur regn ser ut. Det ser så himla fint ut när vattendropparna träffar marken. Det låter så himla fint. Att lyssna på regnet gör mig lugn. När man ska vara inne ett tag blir allt så mycket mysigare om det regnar ute. När man åker buss och vattendroppar letar sig ned för fönsterrutan har man alltid något att titta på. Det är fascinerande.
 
Men speciellt en sak gör att regn är så fantastiskt. Om det har regnat länge är det inte många ute. Man blir i princip den enda människan som promenerar längs trottoarer och stigar. Detta gör att man kan sjunga medan man är ute och går. Man kan sjunga nästan hur högt man vill utan att någon hör. I tunnlar är det ofta fantastisk akustik (och även torrt om man inte vill bli blöt). Rekommenderar att prova. Dock får man räkna med att det faktiskt kan gå förbi människor. Det kan bli genant.

RSS 2.0