De sista bilderna som togs detta år


Okej hej
Julmiddagen med familjen


Pipparkakor


Paketöppning


Efter paketöppning


Elin och en drogad (?) mamma


FÄRJSTADMATCHEN i underbara Värmland


Från läktaren


Spelarna! Om ni undrar varför det är så tomt på läktaren rakt fram så är det för att det är Frölundas fans. HAHA


Vi åkte skridskor men fick dock ingen bild på själva skridskoåkandet. Koncetrerade mig endast på att inte ramla.


Min nya profilbild på facebook

If Time is All I Have... igen

Jag vägde mellan att ladda upp eller inte men jag beslutade nu för att göra det. Det är ju ändå snart ett nytt år.. vilket var ett konstigt argument. Jag sjunger James Blunts låt If Time is All I Have som jag länkade till för någon vecka sedan. Jag älskar låten.


Alla Elins facebookstatusuppdateringar 2010

Jag hoppas att man ser vad det står. Jag är ju så otroligt rolig.


Årets största förändring

Varje år får alla mina tio kusiner på mammas sida varsin tomte av mormor. Jag har fått en tomte enda sedan min första jul och varje år ställer jag fint upp dem i mitt rum. Alla tomtar är olika. Det är spännande att se hur tomten ser ut detta år. Tjock? Med skägg? Liten? Bärande på något? Varje år har jag fått en tomte av mormor. Varje år.

Iår fick jag en snögubbe. EN SNÖGUBBE! Känslorna är blandade. Varför fick jag ingen tomte? Är alla tomtar slut nu? Var jag inte värd en tomte? Ska min nya, väldigt söta, snögubbe få stå med mina tomtar? Eller kommer snögubben känna sig utanför? Jag är fortfarande chockad och förvirrad.


Men välkommen till gänget snögubben. Jag hoppas att du ska trivas (:

Jag orkar inte med julen iår

Imorgon är det julavslutning i skolan. Det känns bra. Jag behöver verkligen vila. Kommer jag att få vila? Inte ett dugg. Det är ju JUL. Jag har inte ens köpt alla julklappar än. När hade jag tänkt göra det? Jag måste även städa och julpynta mitt rum. Resten av huset är också i väldig oordning och eftersom jag är den enda som är ledig på torsdag kommer jag att få kämpa alldeles själv typ. Dumma jul. JAG OKRKAR INTE!

Idag köpte jag och Miranda en julklapp till Natalie. När vi hade köpt den tog vi varsin glass för att vara lite somriga typ (kanske). När vi hade ätit klart var presenten borta! Kaos! Vi letade runt som små förvirrade barn. Det visade sig att vi glömt påsen vid kassan när vi köpte glassen. Vi fick tillbaka påsen och historien slutade lyckligt. Men ändå. Jag orkar inte ha jul.

Att gå på Scenis

Efter två och ett halvt år i en musikklass på ett estetiskt gymnasium har man märkt vissa tydliga skillnader mellan mitt ostrukturerade men musikaliska gymnasium och min fina men omusikaliska grundskola.

 • På morgonen pratar man inte med varandra, eftersom de flesta lyssnar på musik då. Det är jobbigt att behöva ta ur hörlurarna mitt under en låt och det vet alla. En nick till hälsning räcker.
 • När man går på "sjungvänliga" platser med underbar akustik, till exempel i ett trapphus där det ekar, är det ALLTID någon som sjunger, eller åtminstone låter.
 • Det går inte att gå runt och sjunga på en låt utan att någon hänger på till slut. Oftast räcker det bara med en fras, och sedan uppstår en spontan kör.
 • När det är brandövning härmar alla brandlarmets exakta toner. Coolt.
 • Att råka förklara något musikaliskt som personen man förklarar för redan vet, bör man också undvika. Det kan leda till arga snäsningar som "JAAAA jag veeeeeeeet redan det" typ.
 • Att vara på lektionen typ fem minuter innan den börjar är ju helt konstigt. Hellre kommer man fem minuter senare. Det gör ändå ingen skillnad. Inte ska man väl behöva sitta och vänta I KLASSRUMMET? No way.
 • Ovanstående gäller även lärare. Inte ska väl lärarna behöva vänta på sina elever? Typ.
 • Knarriga stolar i ett rum funkar utmärkt som musikinstrument före lektionen.
 • En gitarrspelande elev på lektionen ger bara en trevlig stämning.
 • Det är normalt med pauser mitt i lektionen. "Men ni hinner inte ut och röka!" påpekar lärarna alltid.
 • När man åker tunnelbanan i längre än en kvart slutar det alltid med att ingen pratar. Alla är i sina egna små världar med varsina hörlurar i öronen.
 • Det går inte att sjunga singstar tillsammans, eftersom förluster blir alldeles för personliga. Även om det bara är på skoj så finns det alltid i bakhuvudet att man inte får förlora. Det är känsligt.

Musik med massor av känsla

Magda fick James Blunts nya skiva av mig. Vi invigde den tillsammans. Det var jättemysigt! Nu i efterhand känner jag att det här låten fastnade mest. Åh James Blunt <3 Åk på turné till Stockholm tack!


Lussebullebaket 2010

Idag har vi bakat lussebullar! Eller mamma har bakat och jag har ätit. Fast jag rullade åtminstone två plåtar, så lite duktig har jag varit men mina plåtar jäste tyvärr för länge och sjönk ihop när jag skulle sätta i russin och pensla. Nåväl. De smakade gott iallafall! Jag ÄLSKAR verkligen lussebullar. ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR! Något av det bästa med julen är lussebullarna. Det känns dock konstigt att skriva det nu eftersom jag inte känner så just nu. Jag har ätit för många XD men vanligtvis så ÄLSKARÄLSKARÄLSKAR jag lussebullar. Snart är det nog middag. Jag är inte ett dugg hungrig. Ni är tröga om ni inte förstår varför (: Bilderna är från bullbaket 2008. Bullarna ser ju likadana ut iår så det spelar ju ingen roll.
Jag slickar alltid skålen, nomnomnom <3

Elins önskelista Julen 2010

Ifall du skulle få för dig att köpa mig en julklapp..

Skridskor
Taklampa
Gitarrcapo
Gravid låtsasmage (:
The Sims 3
Industrial, piercing

Cd-skivor:
John Mayer; Battle Studies
Taylor Swift; Speak Now
James Blunt; All the Lost Souls
James Blunt; Some Kind of Trouble

Dvd:
John Mayer; Where the Light Is (Live in LA)
Hela säsong 1 av Glee

Biljetter:
Färjestad - Frölunda 26e december
We Will Rock You på Cirkus

(:

Det där gjorde min dag

Måste bara berätta hur cool jag är! Jag sitter och letar inspiration till ett konstprojekt som vi håller på med. Det är en vacker flygel bredvid mig. En person sätter sig vid flygeln och spelar en random ton. När jag hör tonen dyker introt till Switchfoots låt Only hope upp i hjärnan. Jag söker på låten och har fortfarande kvar tonen i huvudet och gissa vad?

INTROT BÖRJAR PÅ EXAKT DEN TONEN! Jag är bra.

Jag bjuder härmed på en knasig video

Jag filmade mig själv i tio minuter. Sedan klippte jag bort ungefär hälften för din skull. Ingen orkar se en tio minuter lång video. Knappt att någon orkar se en tre minuter lång men om du råkar ha väldigt lite för dig så får du gärna trycka på play, men jag kan inte garantera att det ger dig något. Videon är väldigt onödigt egentligen. Nåväl.


Sprid i vår vinternatt glans av din fägring

I lördags hade vi julkonsert med de andra Spektrumkörerna! Det finns nämligen fler körer för olika åldrar och ambitionsnivåer med samma "företag". Jag var ganska otaggad men det gick bra iallafall. Vi var inte med så mycket, eftersom just min kör repar på andra saker. Vi hade bara ett rep innan konserten, men det var ju de vanliga jullåtarna som man redan kan, och så får alla sjunga de stämmor som de kan typ.

Imorgon, på lucia, ska min kör sjunga för ett företag. Vi får en slant som går rakt ned i körtävlingen-i-Österrike-i-juli-kassan. På lunchen ska jag ta mig till centralen men jag hoppas att jag hinner äta lunch i skolan först. Det är säkert god lucialunch (: Förresten kan jag meddela att det inte finns lucialinnen för de som är längre än 170 cm, vilket jag är. Jag har sytt på ungefär 20 cm på mitt lucialinne så att det inte ska vara för kort. Ett för kort lucialinne vill man inte ha. Eller? Nej.

Jag har nog en ny favoritserie

Jag vill bara meddela att Glee går igen! Jag märkte det för någon vecka sedan. Det är första säsongen som går men jag slutade titta ungefär i mitten eftersom jag typ glömde bort.. men nu tittar jag igen! Varje vardag kl 16:00 på 4an så går Glee. Jag hinner hem frå skolan de flesta dagarna så det är perfekt (: Förra gången hann jag inte riktigt komma in i serien. Nu är jag inne. Idag grät jag som ett litet barn. Åh! Jag gillar Glee. Det var ett så fint avsnitt. Jag önskar mig boxen i julklapp så att jag kan titta igen och igen. Det är massa fina scener som är underbara. Låtarna är också så fina. Synd att det syns så tydligen att det är playback bara, men äsch, det är fint ändå. Andra säsongen börjar sändas 19e januari om jag minns rätt. Glee är nog favoriten på tv just nu, men jag tittar ju faktiskt inte så mycket på tv egentligen.

Musikbokhyllor från golv till tak

I fredags gick jag till biblioteket för att ta reda på om min kommun hade någon information att erbjuda till mig om joddling, till mitt projektarbete. Bibliotikarien blev jätteengagerad i sitt letande. Aldrig, under hennes många år, hade någon frågat henne om joddling förut. Hon hittade dock inget. Där har vi både för- och nackdelar med mitt projekt! Det är så unikt att det blir spännande, men det finns knappt någon information. Buhu. Jaja.

Dock berättade hon om ett MUSIKBIBLIOTEK inne i stan. Ett musikbibliotek? WOW! Varför visste jag inte om det? Jag älskar att hänga vid musikhyllan i biblioteken. Ett helt bibliotek med bokhyllor fulla med musik känns ju som en liten del av himmelen! Jag kan meddela er om att det ligger vid S:t Eriksplan. Jag kan knappt vänta tills jag ska dit! Där borde jag hitta lite joddlingsinformation också.

Videos från vår Mortal Concert

Jag kan lika gärna ladda upp några videos här. Det är ju bara trevligt! Kanske är det någon som sitter och har jättetråkigt. Spana in lite videos här då, tycker jag (:

Children of the Grave + Beväpna er


Lyckos dig + I'm So Exited


Mortal Kombat + Dom hade mycket att säga


Friends, Lovers or Nothing
Inget jag är speciellt stolt över. Man ska helt enkelt inte sjunga John Mayers låtar men slutet är så härligt!


RSS 2.0