En vila som uteblev

Jag har börjat min verksamhetsförlagda utbildning (VFU/praktik) nu. Idag var min andra dag så det mesta är lite förvirrande och jag går fel ungefär hela tiden. Idag när jag kom hem var jag såååå trött i fötter och ben. Cykelresan hemåt tog lång tid och benen kämpade för varje trampning. Bestämde att jag bara skulle ligga i soffan resten av kvällen. Bra plan va? Alldeles utmärkt plan tills jag kommer hem till en sambo som tydligen stukat foten. Ett dilemma uppstår. Båda kan ju liksom inte ligga i soffan. Vem ska då laga mat och passa upp på den andra? Blir det den som är trött i benen eller den som inte kan gå? Gissa vem det blir.
 
Trött person

Trosorna avgör

Igår hade jag klinisk examination vilket innebar att vi var en grupp på fyra sjuksköterskestudenter som fick ett fall där en patient inte mådde bra och vi skulle åtgärda detta. Jag blev godkänd på examinationen. Wow, tänker ni. Vad duktig hon måste vara, den där Elin. Klarar examinationer sista terminen på sjuksköterskeprogrammet. Hon måste ha mycket kunskap, både teoretisk och praktisk. Och samarbeta kan hon tydligen också. Och ta hand om folk i en både nervös (pga examinationen) och stressig (pga akut sjuk patient) situation. Henne skulle en ha som sjuksköterska. 
 
Men ni förstår, det var nog inte min kunskap, stresstålighet och förmåga att samarbeta som avgjorde att jag klarade examinationen. Jag tror att det var trosorna. Supertrosorna.

Min årssummering av 2015; Juli-dec

Här kommer andra delen av 2015, även om årssummeringar nästan borde vara förbjudna i februari. Jag har haft annat för mig, okej? Här är första delen. Det går att klicka på bilderna för att göra dem stora.
 
JULI
Årets sjunde månad kännetecknas egentligen bara av en sak - resan till Österrike som typ var årets höjdpunkt. När jag tänker tillbaka på resan nu känns det som en parallell drömvärld (kanske himmelriket?). Vill definitivt åka på fler liknande resor i framtiden. Älskade att vakna, äta hotellfrukost, vandra i vackra miljöer hela förmiddagen, komma tillbaka i hotellet helt slut i benen och checka in på spa och relaxa tills femrättersmiddagen serverades. Sedan gå och lägga sig och somna härligt utmattad. Kanske vill leva så för alltid.
  
1. Snö i juli
2. <3<3<3<3<3<3
3. Var även på Naturhistoriska riksmuseet med brorsbarnen
 
AUGUSTI
Årets åttonde månad bjöd på 1-årskalas, min första vitlöksfläta och jag var på guldbröllop. Jag hade fältstudier på akutmottagningen och ambulansen.
  
1. Vi gick promenader på plankor..
2. .. och byggde höga torn.
3. Sigge flyttade in.
 
SEPTEMBER
På årets nionde månad hade Kalmar sin första PRIDE-parad och det var fantastiskt fint och bra. Det fanns många föreläsningar och filmvisningar att gå på hela PRIDE-veckan. Jag hade en klinisk examination där en låtsaspatient hade andningssvårigheter som jag skulle ordna upp. Jag och sambon tog en tripp till Köpenhamn. Min vän Elin bodde tillfälligt hos oss en vecka i väntan på sin lägenhet. Jag hade en väldigt fin födelsedag. Vi började arbeta med c-uppsatsen (som ju blev godkänd alldeles nyss).
 
1. Världens finaste övergånggsställe
2. Kära personer
3. Kalmar erbjuder något så exotiskt som Sveriges längsta bänk (nu MÅSTE du komma hit)
4. Det gick att äta plättar ute i solen
 
OKTOBER
I oktober verkade jag inte göra så mycket mer än att leva för serien Homeland och gå fina höstpromenader. Jag var hemma i Stockholm en sväng i samband med tentaplugg och hittade av slump in på en gala med artister som Tommy Nilsson, Jan Johanssen, Py Bäckman och Triad. Jag, mamma och syrran var som vanligt den bästa publiken.
   
1. Bakade bullar
2. Bröderna Rongedal rockade loss
3. Såhär såg sambons ben ut efter lite innebandy
 
NOVEMBER
Den elfte månaden på 2015 var månaden som jag äntligen började sjunga i kör igen. Sååå välbehövligt i denna dystra månad. Körsång är verkligen hälsa för mig. Kommer antagligen sjunga i kör resten av livet (för annars fungerar jag inte). Eftersom jag hoppade in mitt i terminen var det konsert efter min första körövning. Snabba ryck liksom. Fick även besök av svärmor och det var så härligt för vi fick så god mat och gå på spa. Tack <3 Jag var också sjuk i november (tror faktiskt att det var enda gången 2015). Vårdförbundet bjöd också in till lönecoachkväll för framtida sjuksköterskor. En blir ju mörkrädd av alla dåliga villkor..
  
1. Den här fina bilden blir jag fortfarande varm i hjärtat av
2. Hade någon dille om att göra korsord. Detta fick pappa med posten på fars dag
3. Svärmor bjöd även på spökvandringKalmar slott med middag innan. Så fint (och läskigt)
 
DECEMBER
Årets sista månad var ju alldeles nyss men det byggdes bland annat ett chokladhus. Kursen Sång och vokalgrupp vid Högalids folkhögskola bjöd på vacker julkonsert. C-uppsatsen började bli något efter en lååång process. I mellandagarna åkte jag till underbara Värmland efter en lång tid ifrån varandra, och träffade mammas sida av släkten. Nyårsafton spenderades på Nalen. 
  
1. Årets julbord
2. Julaftonskvällen tillbringades på många olika orter i Sverige
3. Här sitter min fina mormor med mitt (då) yngsta kusinbarn (men det kommer ju fler nästan varje dag)
 
Och det var mitt 2015.

RSS 2.0