Windows Movie Maker och jag bråkar

Nu, när jag har en ny dator så funkar det att redigera mina kamerafilmer i Windows Movie Maker. Det har aldrig funkat förut! Jag är väldigt entusiastisk gällande detta eftersom jag alltid har velat göra en film med klipp från min kamera. Dock är det ett problem. Windows Movie Maker stannar hela tiden. Det har det alltid gjort, i alla versioner, men nu är det extremt. Jag hinner göra två saker och sedan står allting helt stilla. Jag måste starta om datorn varje gång för att det ska funka igen. Jag har startat om datorn ungefär fem gånger idag. Jag vill inte hålla på fler gånger. Datorn kan inte må bra av det, men jag vill göra min film! Den kommer bli superbra, när det väl funkar.. skitjobbigt! Kom igen nu movie maker! JAG BEHÖVER DIG!


Inte för att jag brukar blogga om kläder

Jag och syrran lånar nästan aldrig varandras kläder. Det är ett slöseri att vi inte gör det! Snart flyttar hon och så en dag har jag inget att ha på mig. Vad gör jag då? Vi bestämde oss iallafall för att byta garderob hela den här veckan, för att kanske börja ta vara lite mer på varandras tillgångar. Vi skulle ha mer tillgång till varandra garderober än vår egen. Dock skulle vi såklart ha våra egna underkläder och strumpor. Jag fick även behålla majoriteten av mina jeans eftersom syster inte kom i dem. Ehhehehehe.

När vi började vårt sökande efter den kommande veckans kläder så hittade syrran massor i min garderob och jag hittade nästan ingenting i hennes. "Haha, jag har bättre och snyggare kläder än min storasyster" tänkte jag, men så är det kanske inte riktigt. Vi har ganska olika klädstiler. Syster har ofta kjol och fina blusar med puttinuttiga broderade blommor på typ. Det har inte jag. Jag har nästan aldrig kjol och sådana där blusar är sååååå inte jag. Mamma säger alltid "Vad fin du är idag!" till min syster, men aldrig något till mig.. När jag kommenterar detta så säger hon alltid "Men du är ju bara cool". Jaha. Där ser man. Syster är den fina och jag är den coola. Det kan jag faktiskt leva med.

Men varför kan syster då ha mina kläder om jag inte kan ha hennes? Jo, jag kom fram till detta. När man är "den fina flickan" kan man vara lite cool ibland, men när man är fett coola tjejen kan man inte helt plötsligt komma i en blus med broderier. Aight?


Den coola och den fina

Det är så det ska se ut


Torsdagar är tydligen min försova-sig-dag

Varför försover jag mig alltid på torsdagar!? Jag fattar inte! Förra terminen försov jag mig mest hela tiden på den fjärde dagen i vecka. Det var jobbigt, men förståeligt. Det var en onödig svenskalektion och den började 8:40. Nu har jag naturkunskap som börjar 9:50 OCH JAG FÖRSOVER MIG!?!?!?!? Jag fattar inte. Jag gillar faktiskt naturkunskap och det är en lång sovmorgon. Jag vet om att det är extra viktigt att vakna på torsdagar och tänker extra på det innan jag somnar. Då borde jag ju vakna, men nej. Imorse (idag) vaknade jag halv tolv av mig själv. Klockan hade ringt men jag hade inte alls hört den. Kanske är min väckerklocka tyst varje torsdag? Men nej. Så är det inte heller. Skit också.

Förrsten hade jag full närvaro hela förra veckan, fast jag kom sent både tisdag, onsdag och missade hela första lektionen på torsdag. Det ger mig inte precis motivation till att komma i tid.

Manliga huvudrollen är med i The Frames

För ett tag sedan såg jag en film om en sing-songwriter typ. Jättefin! ÄLSKAR musiken i filmen. Här är en liten låt. Tycker dock att den var bättre i själva filmen. Då var jag alldeles överväldigad! Om du gillar musik med lite gitarr, lite piano, lite stämmor och massa känslor så borde du verkligen se denna! Filmen heter alltså Once.


En ny musikgenre är här
Little House on the Prairie

När jag var liten såg vi alltid på Lilla huset på prärien på morgonen. Mamma läste för mig, eftersom jag inte hann läsa själv. Ofta så började hon gråta och då hörde jag inte vad hon sade, men jag ÄLSKADE jag serien! Det finns typ sju säsonger, och barnen blir vuxna. Tänk att ha kontrakt på att vara med i en serie hela livet typ. Vi har köpt första och andra säsongen. Jag känner faktiskt igen vissa avsnitt hittills, fast det var över tio år sedan jag såg dem (oj vad gammal jag blev nu). Jag, mamma och syster sitter tillsammans och håller varandras händer när Lilla huset på prärien sätts på. Det är kvalitetstid, ska ni veta.

Här bör det vara någon fyndig text

Men ooooj vilken fager flicka jag var i fredags. Jag blir inte vackrare än såhär, förstår ni!
Vi plockar bort julen här hemma

Mamma rensar bland julsakerna och håller upp en lucia som något barn har gjort.
Mamma: Den här vet jag inte ens varför jag har kvar. Den kan ju inte ens stå själv! Det är väl något barn som har gjort den, men jag vet inte ens vem.. nej men nu slänger jag den här!
Elin: Det är jag som har gjort den.
Mamma: ...
Elin: ...
Mamma: Fast den har en fin luciakrona.

Tack mamma.


Jag fotade den innan den slängdes

Nördigt värre

Igår, efter lektionen Gehörs-och musiklära B var jag och Natalie väldigt uppslukade av musikteori. Vi försökte komma på olika sätt att skriva ackordet Cdur på. Det var ganska intressant. Jag ÄLSKAR att diskutera sådana där musiknördgrejer med andra musiknördar. Det är så befriande typ. Jag hittade inget bättre ord. Att nörda runt och diskutera saker som egentligen är helt onödiga. Till exempel sysselsättningen som jag nämnde ovan. Dock tröttnade Natalie denna gång så jag satt i min ensamhet på tunnelbanan och skrev ner fler versioner. Att nörda när man är två är en sak, men att nörda själv är värre. Jag är iallafall en stolt musiknörd.

Här har ni alla våra versioner av ackordet Cdur.
C
C/E
C/G
Cx9
C-+5
Csus3
Cmaj+7
Cx7
B#
B#/E
B#/G
B#x9
B#-+5
B#sus3
B#maj+7
B#x7
Em+5

Och där tog det stopp.

The Dreams And Imagination Project

Vilken underbar video! Jag trodde att jag hade nämnt att vi var med i ett projekt som hette Dreams and Imagination men jag hittade inget inlägg om det. Det är iallafall flera som har filmat när de sjunger till denna låt, och så är det ihopklipp snyggt. Scengymnasiet var med, eller de som ville iallafall! Kan ni hitta mig? Man ser inte när jag sjunger men jag syns ibland ändå. Jag syns bland annat på 0:50 ifall ni inte orkar leta. 1:50 är en lärare i min skola! Duktig va? I slutrefrängen är Scengymnasiet de som går runt till höger, så ni vet. Titta nu och njut! Det går inte att låta bli att le =D

Ni kanske undrar varför jag är uppe en sådan här konstig tid. Faktiskt har jag suttit uppe sedan klockan fem, för att jag inte kunnat sova. Jag brukar kunna somna ganska snabbt men med tanke på att jag brukar lägga mig ungefär när jag ska gå upp så förstår jag att min dygnsrytm är förvirrad. Jag hoppas att den hittar rätt snart ändå. Snart bör jag göra mig redo för skolan. Blä.

Helt plötsligt kanske jag blev 18 ändå

Igår var jag på krogen för första gången. OMAJGAD..... Krogen har inte känts som något jag har längtat efter och därför höll jag mig i tre månader efter min artonårsdag, utan att ens planera en såkallad "utgång". Nu när min underbara vän Magda frågade sade jag ändå såklart ja. Det är klart att man måste vidga sina vyer lite. Någon gång skulle jag ändå prova att gå ut, och gärna innan jag fyller 30. Det kändes väldigt spännande när jag tänkte på det, så ja. Varför inte? Vi kom dessutom in gratis så jag skulle inte behöva känna att jag slösat några pengar. Totalt betalade jag bara ynka 50 kronor för entré, garderob, dricka och dans till tre på natten. Hade jag kul? Ja föfaen! Det var kul! Det var jättekul! Kanske var det t.o.m. superduperkul! Jag går säkert ut flera gånger, men jag kommer aldrig bli sådär full så att man ramlar och fjantar runt. Hoppas jag.


Är inte detta det gulligaste ni sett idag?


I don't know if I've ever felt so alive

Jag ÄLSKAR låten! Speciellt i min walkman. Det är så underbar kvalitet på den där. Det går inte att låta bli att dansa typ. Jag ÄLSKAR videon! Det är ju helt underbar! Det går inte att låta bli att le (:Denna kategorin heter Musik; Lyssna men jag tycker även att ni ska titta den här gången också. Lyssna och titta alltså!
Btw så är ju flickan i videon Emma i Glee! Coolt.

Året börjar med den perfekta tiden

Spana in tiden! Jag har suttit och taimat i en kvart. Jag ville få inlägget alldeles perfekt! JAG LYCKADES! JAG ÄR BRA! På tolvslaget tryckte jag på "Spara & publicera". Seriöst? Nej. JAg har bara tidsinställt såklart. Skulle jag sitta vid datorn på tolvslaget? Patetiskt (:

GOTT NYTT ÅR!


RSS 2.0