Har du tänkt söka till musikhögskolan?

Den 3e november ska jag bort till Kungliga Musikhögskolan och vara försöksperson för deras nya intagningsprov. De ska tydligen göra om systemet och proven, och behöver några frivilliga som hjälper till så att provet blir så bra som möjligt, när det är på riktigt sen. Det är en jättebra möjlighet inför senare tycker jag, ifall jag skulle vilja söka till någon musikhögskola. Då har jag redan gjort provet en gång, även om det bara var på låtsas. Det kommer tydligen att ta hela dagen. Det är många olika moment. Några känns läskiga men andra känns bara kul. Man ska bland annat både sjunga och spela en egen vald låt. Man ska hitta på olika stämmor (satslära) till en redan utsatt melodi. Det kommer att vara ett stort musikteoriprov. Jag ÄLSKAR musikteori vill jag bara säga.

Sedan är det ett prov man har i grupp där man visar sitt samspel, sitt praktiska gehör och  sitt musikaliska ledarskap. Musikaliska ledarskap? Man ska ha förberett en musikaliskt aktivitet som man genomför i gruppen. Läskigt. Det är jag mest nervös för. Annars känns det bara roligt. Vad mer? Jo, vi får betalt. Vi får 850 SVENSKA RIKSDALER för att göra provet! Jag skulle kunna ha gjort det gratis, men lite pengar skadar ju inte precis (:

Hur man fördriver tiden på ett bra sätt

Hey Man (Now You're Really Livin') - Eels


Detta är min fjärde wannabeanimerade film. Här är de andra tre
Never Gonna Leave Your Side
7 things + Teardrops on my Guitar

Den dagen då vi spexade extra mycket

Det var en skön vecka med lov. Jag berättar mer om den i ett annat inlägg. Nu behövde jag lite bilder. I tisdags hade vi skolfoto. Vi hade en dag på oss att bestämma tema till spexet så det blev typ cirkus/film.. haha! Det gör inget, det var kul. Vi hade bara två riktiga lektioner och de andra lektionerna kunde vi spexa till oss. Najs. Eftersom vi bara hade en dag på oss var jag Carrie Bradshaw, som syrran också var förra veckan. Teaterklassen hade skräcktema! Det blev asbra. Alla spexade till sig som bara den! Artistklassen hade temat De sju dödssynderna. Passade perfekt eftersom de är sju stycken. Asbra tema tycker jag! Både originellt och roligt.


Cirkus-Natalie och Carrie-Elin


Mr and Mrs Smith


Rambo som skrek när jag tog kortet. Där av inlevelsen!


Kärringen Marcus


Natalie


Carrie Bradshaw utan skor

Alla bytte snabbt tillbaka till sina vanliga kläder, så jag hann bara ta de här korten XD Någon kanske skannar in det riktiga spexfotot. Då laddar jag upp det här (:

RSS 2.0