Min lediga helg

Efter att ha skrivit monstertentor och påbörjat ny kurs har jag äntligen fått njuta av lite ledighet. Veckans arbete blev klart på fredag morgon och därefter tog jag mig en välförtjänt helg. Det här har jag gjort:
 
Fredag:
Skrev klart om ett av veckans avsnitt, nämligen psykiatri och där ibland schizofreni som är så himla svårt att stava. Får verkligen tänka efter varje gång. I mina anteckningar finns alla möjliga konstiga stavningar. Därefter lade jag mig i soffan och tittade på Glee. Reste mig inte på resten dagen.
 
Lördag:
Sov till tolv. Fick en chock över mitt eget sovande och bytte sängen mot soffan. Läste i en bok, såg på tv, åt choklad och.. och.. inget mer.
 
Söndag:
Var sjuuuukt effektiv och pratade viktiga sjukdomssaker med kurskamrat redan klockan nio på morgonen. Åt finfrukost med finpojkvännen på vår 2-årsdag. Jag bestämde att vi tydligen skulle gå den flera-kilometer-långa promenaden till Kläckeberga lantcafé men irrade först runt i tjugo minuter utan att hitta rätt väg typ. Sedan vandrade vi långsamt landsvägen fram tills han gav upp och ringde en kompis som körde oss sista biten. Skönt ändå. Sedan fikade vi och åkte runt i bilen några Kalmarvarv och gick hem och sov. Har sedan vaknat och varit seg men är nu ganska pigg trots att klockan är tolv. Får väl skylla mig själv.
 
Och det var min helg. Helt fantastisk faktiskt.

Studentlivet för en blivande sjuksköterska

Hade tenta igår. Har tenta imorgon. I två veckor har jag konstant gjort exakt ALLT i min makt för att plugga. Hela livet kretsar kring studerandet. Från nio på morgonen till nio på kvällen har all min tid ägnats åt de där sjukdomarna och de där läkemedlen, naturligtvis med matpauser och promenadpauser men bara för att fylla på med energi för mer plugg. Och sedan ännu mer. Det tar liksom aldrig slut. Eller jo, imorgon efter klockan ett. Då kommer jag att vara ledig i hela en och en halv dag. Sedan börjar nästa kurs som är lika tung.
 
Jag har i alla fall skrivit fina läkemedelsvisor som piggar upp när de går i dur. Det är lite speciella kan jag berätta. Hur många sångtexter innehåller orden peptidoglykaner, bredspektrumantibiotika, nukleinsyrasynteshämmare eller för all del diarré liksom? Gissar på inte så många.

Afrikas nationalsång och Polarpriset.

Min underbara före detta körledare lade upp det här klippet på facebook för några dagar sedan. Det är från 2002 alltså TOLV ÅR sedan! Galet! Jag kommer ihåg det så väl. Dock förstod jag inte då hur fantastiskt detta framträdande egentligen är. Var mest pirrig över att vara med på tv typ, men WOW vad mäktigt! Ryser och blir tårögd och allt det där fina.
Om ni vill se en 10-årig Elin så finns hon där bland barnkören från 0:48 ungefär.

Nej.

Hur ska en orka tentaplugga efter det där katastrofvalet igår? Dock bra med regeringsskifte tycker jag, men ändå..

Egenskriven låt i september

Den här låten spelade jag in för ganska precis ett år sedan. Hade precis flyttat in i lägenheten. Spelades in i samband med den här låten. Det är väl ungefär allt jag hade att säga om detta. Sedan säger låten resten, ni vet.
 
 
Senaste låten jag skrev heter förresten Diuretikasången. Har jag berättat att det är tenta om en vecka?

Septembers första tandborstningar

Måndag.

Tisdag.

Onsdag.

Torsdag.

Fredag.

Lördag.

Söndag.

Hej antioxidanter, hejdå oxiderat LDL

Att läsa om sjukdomar påverkar vardagslivet för en viss blivande sjuksköterska vid namn Elin. Vi läser om vikten av att äta frukt och grönt, vara fysiskt aktiv och inte röka. Jag har blivit så påverkad att jag slängde ihop en paj med de nyttigaste grönsakerna som finns (ungefär) och äter den fast den faktiskt inte blev så god. Och jag cyklar extra fort till skolan. Fysisk aktivitet var det ja! Och rökning har jag ju inte ägnat en endaste liten millisekund åt att syssla med så det känns ju bra. 
 
I den här kroppen ska minsann inte någon ateroskleros, hyperlipidemi, hypertoni eller coronarinsufficiens infinnas sig. Stopp! Nej!
 
Sjukdomsfri tjej?

Anteckningar och tvättmaskiner

Jag studerar som om det gällde min framtida yrkeskarriär (vilket det gör). Ingen fritid. Hade dock ett litet strömavbrott idag samtidigt som tvättstugan var bokad och de senaste anteckningarna renskrevs på datorn. Poff. Plötsligt var det ingen el någonstans, men nu är den tillbaka och maskinerna är omstartade. Fick ett avbrott i pluggbubblan och en fin promenad i solen.

RSS 2.0