Typ det roligaste idag

Asså Knivlisa fick mig precis att fnissa ihjäl mig lite grann i det här inlägget. Hon är väldigt gravid och blir mamma snart (för det brukar man bli när man är gravid). Förresten är detta nog inte det roligaste som hänt idag. Jag har ju jobbat med mina fina barn, men rubriken ska vara uppseendeväckande. Då kan man överdriva lite. Detta hamnar iallafall i topp tre och det är nära nog. Jag skrev ju faktiskt "typ".


Söndagssång ska bli en rutin

För några veckor sedan bestämde Natalie och jag att vi skulle träffas en gång i veckan och sjunga och hålla musikteoriplugget uppe. Man glömmer så lätt. Igår, söndag, så träffades vi hemma hos mig och sjöng tillsammans. Vi spelade in lite. Här är vår tolkning av Here Comes the Sun men den är inte färdig egentligen. Natalie vet inte att jag laddar upp detta. Det blir vår lilla hemlighet.


Väggen om mitt liv

Jag har en vägg i mitt rum där jag sätter upp saker som betyder något för mig. Det har blivit lite som en vägg om mitt liv. Det går att se vad jag har varit med om. Affischer från uppträdanden, biljetter, extra spännande kvitton, födelsedagskort, tidningsutklipp, godispapper och fina lappar som jag fått. Varje sak har sin historia.

Jag ska bara lämna ämnet en snabbis och säga att jag har valt nummerlista och ändå blir det punktlista. Skärpning blogg.se!

 1. Carmina Burana i Botkyrkahallen. 200 körsångare, 100 personer i orkestern och en cirkusföreställning. Maffigt var det.
 2. Min kör gjorde en föreställning om Wolfgang Amadeus Mozart. Det var länge sedan. Jag tror att jag var 10-11 år. Här har jag skrivit om när den yngre generationen gjorde samma sak.
 3. Körens musikal med Motownmusik. Riktigt lyckat! Här och här kan ni läsa och här kan ni titta.
 4. Ett hemligt papper som lärarna skrev till varandra angående min sångteknik. Mina styrkor respektive svagheter.
 5. Norbusang 2010 i Malmö. Det har jag skrivit om här.
 6. Musikalen Existens som vi gjorde i skolan. Jag har skrivit om den här och här.
 7. Musikcafé med min kör. Här är det skrivet om det och här finns en video.
 8. Varje år som jag varit med i Spektrumkörerna har vi haft en supermysig julkonsert. Affischen har sett ut såhär de senaste åren.
 9. Konserten Mortal Concert som vi hade i skolan. Här och här har jag bloggat om den.
 10. Jag köpte en tavla av en kille som ritar och säljer. Sedan blev den aldrig inramad.
 11. Scengymnasiets kulturfestival! Här och här kan ni läsa om den.
 12. Min fina vän Natalie har sin första spelning utanför skolan med sitt band. Så himla lyckad kväll.


Jag fyller på vart efter jag får nya saker som jag vill sätta upp.


Första gången för mig

Igår körde jag på motorväg för första gången. Det var inte så farligt som jag trodde. Det var faktiskt ganska kul. Jag gillar ju att accelerera. Jag provade bara igår dock. Jag åkte ned på motorvägen, höll min fil och åkte av på nästa avfart. Det är en början iallafall.


Mina skor matchar övningskörsskylten. Stiligt. Mycket stiligt.

Fredag

JAG ÄLSKAR ATT DET ÄR FREDAG! Jag är så sjukt trött och känner verkligen för några dagar utan de finaste barnen jag vet. FREEEEDAAAG måste jag bara få skriva igen. Det känns så skönt. Klart man blir taggad när man hör några barn sjunga Fest hos Mange. Jag fick sluta en timme tidigare för att jag har jobbat över en timme denna vecka. Jag har godis hemma. Känns som en himla bra början på denna helg som förresten innebär första advent. Shiet. Det här året har gått fort.

Twilightfeber all over again

Jag och Magda jobbade på för fullt på våra jobb idag. Därefter hade vi beslutat om att se Breaking Dawn. Bra beslut. Denvarsåjävlabraattjagblevalldelessuperlyckligihelakroppen! Dessa filmer blir ju bara bättre och bättre. Hur ska detta sluta? Jag beundrar Stephenie Meyer så otroligt mycket. Hur kan hon skriva en sådan historia? När man verkligen inte hittar någon utväg någonstans och bara känner att allt kommer att gå åt pipsvängen så plockar hon fram något som borde vara självklart att tänka på, men som ingen tänker. Hela berättelsen är så. Det är alltid spännande och helt obegripligt hur allt ska gå ihop. Ändå gör det det. Underbart.Bildkälla


Det var inte sista gången jag sladdade

Igår var jag ledig från jobbet. Jag körde nämligen risktvåan, med andra ord HALKBANAN. Jag var ganska nervös över hur många motorstopp jag skulle göra och tänk om jag krockade!! Fast mest kändes det skönt att jag skulle få vara ledig en halv dag när riskutbildningen var färdig. Det var KUL med halkbana. Att sladda var ungefär det roligaste med att köra bil (tätt följt utav accelerera och hårdbromsa vilket vi också gjorde). 

Första gången jag satte mig i bilen fick jag motorstopp två gånger i rad. Började bra. Efter det så släppte nervositeten. Då hade det värsta redan hänt liksom. När riskutbildningen var färdig så skjutsade pappa hem mig. Sedan var jag hemma och gjorde absolut ingenting. Det kändes lite som en extra söndag. På kvällen gymmade jag med Natalie och sedan skjutsade jag henne hela vägen hem! Det var första gången jag skjutsade någon. Jag var himla bra.

Förresten

Min far har namnsdag på fars dag. Hur fint? Dubbelgrattis till fadern <3


Bara mamma, pappa och jag

Idag blir jag det enda barnet som bor hemma. Syrran flyttar sin säng till nya lägenheten idag. Sjukt sorgligt. Vem ska nu följa med på mina spontana utflykter? Vem ska jag äta kvällsmat med mitt i natten? Vem ska jag skriva roliga texter med? Även fast hon aldrig tar det sista i schampoflaskorna och låser in sig på toan i en kvart, precis när jag ska in och borsta tänderna, så har jag en väldigt bra syster. Hon kommer att saknas.

Tur att jag har så bra föräldrar. De är inte sådär dumma i huvudet som man kanske kan tro. De är faktiskt riktigt roliga ibland (om man har tur). Dessutom blir det jag som blir lite extra ompysslad när föräldrarna träffar mig mest. Det äldsta barnet fick man ha föräldrarna för sig själv de första åren. Är man är yngst, som jag är, får man ha föräldrarna för sig själv när de äldre syskonen flyttar ut. Mittenbarnet får liksom aldrig ha föräldrarna för sig själv. MEN DET FÅR JAAAG! Jag borde väl vara lite glad.


CD-skivor är underskattade

Visst kan det kanske tänkas vara dyrt att betala 150 svenska riksdaler för låtar som man kan få lyssna på gratis. Ändå älskar jag att köpa cd-skivor. Jag har precis köpt skivor där jag hört varenda låt redan, men jag vill ha skivan. Jag vill dels stödja artisten. Sedan älskar, verkligen ÄÄLSKAR jag de små "böckerna" med låttexter och annat spännande som tillkommer. Titta bara på dessa tre siduppslag.


James Blunts skiva Some Kind of Trouble har alla ackord inskrivna till varje låt. Underbart!


John Mayers skiva Heavier Things ger oss en beskrivning av varje låt precis som ovan. Så himla fint!


Taylor Swifts "cdbok" till Speak Now är väldigt tjock och fullproppad med vackra bilder

The Bird Song - Bloopers

Jag har tidigare laddat upp ett videoklipp med bloopers. Då fanns det några från The Bird Song som är min och Natalies egenskrivna låt som blev till på en håltimme under gymnasietiden. Här är alla godbitar från just The Bird Song i ett enda klipp. Smaskens!

Och jag har ett specialmeddelande till Stoffe: SYND ATT DU MISSAR VIDEON FÖR ATT DU INTE HAR FACEBOOK! Den är himla bra ska du veta. Moahahahaha!

En höstlövig eftermiddag
Hur tänkte egentligen den där Bob?

Vad är grejen med att i den enda glasburken som BOB har får det plats 610 gram sylt, och ALLA refillkorvar innehåller 700 gram. Bara undrar liksom.

Vriden tidsuppfattning på en fredag

Jag började sju imorse. Jag gick upp klockan 04:58. Inte illa va? Det var en såkallad tolvdag idag vilket innebär att den som börjar tidigast får gå hem tidigast, allt eftersom det inte behövs personal längre. Jag kunde gå hem ELEVEN O'CLOCK. Helt okej tyckte jag. Nu har jag varit hemma ett tag. Jag har tittat på min fina älskade nya GLEEDVDBOX. Jag dog av lycka när den damp ned i brevlådan. Jag har lyssnat igenom min nya James Bluntskiva + alla fyra John Mayerskivor som jag äger. Jag skulle tippa på att klockan var ungefär 20:00 nu. Svar nej. Tänk så fel man kan ha. Klockan är bara kvart över fyra. Att gå upp fem och sluta elva kan verkligen vrida tidsuppfattningen ur en.

Novembermys efter jobbet

Jag är så trött. Jag tänker inte göra något vettigt alls ikväll.RSS 2.0