Kalmar Länssjukhus om bemötande

Här finns en fin film som kanske får en att tänka till.
 

Historisk händelse

Idag har jag tagit mitt första riktiga blodprov på en patient. Det gick på första försöket!

Låtsasblod brukar annars höra till en annan högtid

Står i skolan på självaste påskdagen och övar praktiskt genom att till exempel ge injektioner, ta venprov och sätta perifer venkateter. Det brukar vara fullt i bokningsschemat men idag var det helt tomt. Undrar varför. Tycker jag börjar få kontroll över hur jag ska göra nu. Det är mycket att tänka på nämligen, och speciellt innan jag fått in en bra rutin men övning ger färdighet som en brukar säga.
 
PVK på låtsasarm med låtsasblod

Verksamhetsförlagd utbildning

Nu har jag min första VFU (som det nu heter istället för praktik). Jag ska hänga på en kirurgavdelning i tre veckor och första veckan är avklarad. Har varit både jättepeppad och vettskrämd inför detta moment i min sjuksköterskeutbildning men jag har haft SÅ KUL den här veckan. Alla är snälla och jag har lärt mig så mycket redan! Dagarna går förvånansvärt fort för det händer saker hela tiden samtidigt som jag inte upplever att det är stressigt. En perfekt balans!
 
Blivande sjuksköterskan Elin
 
Denna bild är dock tagen i februari då jag för första gången fick äran att bära vårdklädseln. Nu ser jag ännu proffsigare ut med namnskylt till och med.

Finns det några påskkärringar här?

Iår stannar jag i Kalmar över påsken. Det blir för mycket resande för bara fyra dagar. Det blir alltså inte mycket till påskfirande för min del men det skulle vara så mysigt om några små påskkärringar och påskgubbar knackade på dörren och sade "Glad påsk!" med fina barnröster.
 
Halloween i oktober medföljde några monster som knackade på och ropade "BUS ELLER GODIS!?" när jag förvånat öppnade dörren. Jag fick en smärre chock då jag glömt bort halloween i all pluggstress och förfärades över att inget godis fanns att bjuda på. Mumlade försiktigt fram "Bus.." och oroade mig ungefär resten av veckan inför vad detta bus kunde vara (men har inte upptäckt något än i alla fall). Hur som helst är jag mer förberedd i påsk.
 
Omsorgsfullt omhändertaget godis
 
Ni vet den där damen som redan gjort iordning godispåsar till de genomresande mot Blåkulla? Denna säsong är det jag. Så nu alla små människor med kvastar och hulken och hattar; Varsågoda att hälsa på! Eller SNÄLLA hälsa på, för jag vill få lite påskstämning.
 
P.s. ni får dock inte komma hur som helst.

En väldigt fin helg

Kanske världens finaste återträff med kanske världens finaste människor.
 
 
 
 
 

Kvinnorna får skulden

Idag saknade jag min mamma sådär mycket som man bara kan göra när hon bor så himla långt bort som hon gör, och då lyssnade jag på en utav "våra" låtar. En sådan där låt som vi brukar sjunga tillsammans och vara lite mor-och-dotteriga. Jag sjöng lite för mig själv:
 
"När det är soool och vååår
Och man är nittion åååår
Är det så lite man förståååår
Och alla flickor smååå
Bör låsas inne dååå
När vintern..."
...
...
Vänta.. va? Låten handlar om en kvinna som blir lurad av en man. Mannen bjuder på middag men lämnar restaurangen innan notan är betald och snor med sig kvinnans päls. Alltså är mannen the bad guy i historien och kvinnan är den godtrogne, men i vilket fall så uppmanas alltså alla FLICKOR att låsas in i varje refräng. Detta har jag inte reflekterat över tidigare.
 
Varför ska flickorna låsas in när det är mannen som är bedragaren i historien? Det är ju precis som Tallink-direktörens uttalande igår om att "Kvinnor måste tänka på hur mycket de dricker. De vet vart det kan leda". Lady Dahmer skrev en briljant text om detta igår. Den finns att läsa HÄR (läs!). Hur knäppt är det inte att kvinnor skuldbeläggs för något som män gör? Sorry mamma, vi får hitta en ny låt att sjunga tillsammans.

Pannkakstårta till middag

Nu när man är vuxen går det själv att bestämma middag utan att någon ännu vuxnare kan säga "Nee men så kan man väl inte göra..?" för JO DET KAN MAN.
 
Bild tagen strax innan middagen blev styckad och söndertuggad
 
Förresten är ananasen slut nu. Det gick på ungefär tre veckor.

RSS 2.0