Linas matkasse

Jag fick en matkasse i födelsedagspresent. Måste vara bästa presenten två studenter med bristande matlagningsfantasi kan få. När matkasseveckan börjar som här nedanför kändes det dock inte så.
Recepthäftet fastnade alltså i något kladdigt på bänken, det första som hände..
 
Men bättre blev det. Mycket bättre till och med. Skulle påstå strålande! Titta bara här vilka fantastiska lyxmåltider vi fick stoppa i munnen.
Garbanzobiffar med äppeltzatziki och avokado- och myntasallad
 
Rustik bondsoppa på jordärtskocka med krutonger
 
Alltså jag ansträngde mig inte ens för att lägga upp fint. Det bara blev! Gott OCH snyggt.
Är förresten inte sponsrad. I wish liksom.

Namnskyltar

Hur taggad blir en inte på att få komma ut och arbeta när såhär vackra skyltar dimper ned i brevlådan? Den verksamhetsförlagda utbildningen börjar i februari och det ska bli väldigt spännande (men också läskigt!!). Som ni ser har jag beställd skyltar att använda när jag är färdig med utbildningen också. Lika bra att beställa på, tänkte jag. En skylt när jag känner mig kreativ och sprudlande och en som är mer formell (tråkig). Med andra ord - skyltar som förhoppningsvis passar alla dagar och tillfällen. Hade visserligen inte planerat att vara tråkig på jobbet men ni fattar.
 

Återkoppling: Försenat nyårslöfte

För ett år sedan lovade jag att sluta retuschera mina bilder här på bloggen. Även om det var jobbigt ibland så höll jag mitt löfte. Jag känner mig stolt i mitt beslut och tänker fortsätta de år som följer. För att ytterligare demonstrera mitt beslut kommer här en bild som kan föra fram ungefär hur stressad jag är just nu:

5inist

Har ni sett min fina tröja?
Så tydlig men lurig på samma gång vilket jag älskar. Går att beställa här.

Vuxen nog att veta att det är en dålig idé, ung nog att inte bry sig?

Jag har ett dilemma. Ett väldigt fjantigt egentligen.. borde tänka på viktigare saker MEN här är det ändå. Jag har alltid velat ha kuddkrig med dunkuddar. Det står tillochmed på min att-göra-innan-jag-dör-lista. Jag menar, hur kul ser det inte ut att ha kuddkrig i filmer och på den här bilden exempelvis?
 
Bildkälla
 
Och nu har jag min chans. Har en dunkudde som är väldigt välanvänd och läcker fjädrar. Den har tjänat väl men ska slängas (har googlat återanvändning men hittar inget.. gör ni?). Nu har jag alltså en dunkudde som är fullt kapabel till att slås sönder i det mildaste av krig. Men nojar över en sak.
 
 
Alla fjädrar måste städas upp. Fjädrar är så svårt att samla ihop igen. Åh känner mig som en gammal vuxen som tänker ansvarsfullt och tråkigt. Ska jag skippa min önskning för att jag oroar mig om efteråt? Kommer säkert hitta fjädrar fram till flyttstädningen men ÄNDÅ. Kan vara värt det. Det är ju något speciellt med att göra saker en länge velat göra, även om det inte blir som det var tänkt.

Fysisk aktivitet är livsviktigt

Jag har läst mycket om betydelsen av att röra på sig för att bli frisk, altenativt hålla sig frisk. Den senast framtagna forskningen rekommenderar 30 minuters motion fem dagar i veckan. Aktiviteten behöver inte vara alltför ansträngande utan det ska gå att hålla en konversation samtidigt. Tänk vad bra det vore om det blev en rutin att exempelvis promenera en sväng före en annan invand rutin, förslagsvis före fikat (även bra att motionera före matintag = två flugor i en smäll). När jag var hemma under julen hittade jag ett sätt att tjata på min lite för stillasittande pappa, utan att ens vara där.
 
Kanske är det här rätt väg att gå då en vill få sin far att ta en promenad före fikat varje dag.
 
Vi får hoppas det!

Ryktet går

Har ni spelat sällskapsspelet Ryktet går som legenderna Användbart litet företag har gjort? Sjukt kul. Låt mig demonstrera. Går ut på att rita och gissa. Kallas även ritviskleken. Person 1 skriver ett ord, person 2 ritar ordet, person 3 gissar vilket ord person 2 ritade, person 4 ritar ordet som person 3 skrev osv. Låter mer komplicerat än vad det är. Här är mitt roligaste exempel på en spelomgång.
 
Hudkräm är första ordet som dyker upp
 
Hudkräm ritas enligt konstnären själv. Tydligen en tub, kräm och en arm på bilden.
 
Nästa deltagare var något skeptisk. Gissar på grävskopa
 
En grävskopa ritas
 
Men grävskopa blir inte gissningen
 
Från hudkräm till hästspark alltså. Inte alltid så lätt men sjukt kul! Rekommenderar.

Årets första bilder

Alltså HUR BRA är inte den här? Den ena utstrålar "TOMTEBLOSS ÄR DET BÄSTA JAG VET" medan den andra utstrålar "Usch hatar brinnande pinnar"
 
Superdisco (borde vara ett adjektiv) marängsviss
 
Ett spöke hoppade in i min selfie
 
2015 har redan levererat och än är det bara 2 januari.
Gött.

RSS 2.0