Godkänt examensarbete på kandidatnivå

Vår c-uppsats är godkänd! Vi är väldigt glada och stolta över det här såklart. Uppsatsen går att läsa HÄR för den som är intresserad. Den handlar om föräldrars upplevelser av stöd efter att deras barn begått suicid och den är precis så hemsk och hjärtskärande som det låter. 
 
Nu har jag alltså fått min kandidatexamen. Nu ska jag "bara" klara själva yrkesexamen så är jag sedan en legitimerad SJUKSKÖTERSKA! Förhoppningsvis är jag färdig till sommaren, om allt går som det ska, men mycket är kvar att göra. Jag kämpar på. 

Kramens dag

Jag tycker nog att kramar är det finaste vi har. Kramar är gratis, glädjespridande och går aldrig att få för mycket utav. Det är ju inte bara mysigt med kramar, det är också hälsofrämjande! Tror absolut att världen skulle vara en bättre plats om fler kramades oftare. Kanske är ändå det bästa av allt att varje gång du ger en kram så får du en kram tillbaka. Hur fint är inte det?
 
Idag på kramens dag bestämde jag och min sambo (mest jag..) att vi skulle tävla om vem som orkade kramas längst. Den som släppte taget om den andra först förlorade. Vi märkte snabbt att tävlingen byggde mycket på samarbete, för både ville ju kramas så länge som möjligt. Vi skulle kramas tills det på riktigt gjorde ONT hade vi bestämt (kanske även här mest jag..). Räknade med kanske några timmar. Började planera hur det skulle gå att laga mat samtidigt som kramen pågick. Men plötsligt var det någon (INTE JAG) som släppte taget. Efter 13 minuter. Vafan?
 
Nåja, vi höjde kanske åtminstone den genomsnittliga längden på en kram (som enligt den här källan är 3 sekunder) med några hundradelar. Värt ändå. Kramas ordentligt nu!
 

Otydliga instruktioner

Fann dessa instruktioner på godispåsen
 
En reflektion som uppstod efter genomläsningen var att de kanske kunde tydliggöra i vilket skick innehållet ska vara före själva instoppandet i munnen. Karamellkungen, vad sägs om en punkt över första punkten med en text i stil med "Avlägsna eventuella papper runt de olika bitarna"? Mumsandet och smaskandet blev nämligen ingen succé utan en sådan instruktion.
 

När jag var ABBAs femte medlem

En dag som började som alla andra blev jag plötsligt uppbjuden på scenen tillsammans med självaste ABBA(!!!)
 
Vi dansade loss till klassikern Dancing Queen
 
De lärde mig några klassiska ABBA-moves
 
Efter vårt peppiga dansnummer blev jag tillfrågad att göra en musikvideo med vederbörande. Det kan en ju inte tacka nej till.
 
Jag och min nya bästis Frida
 
Men alltså..
 
Nu har jag inte hört något från dem på flera dagar. Vet inte om jag gjorde något fel i musikvideon? Fick inget nummer eller så att höra av mig på. Börjar tvivla på att de någonsin kommer kontakta mig igen, utan får väl se denna dag som ett fantastiskt minne. Eller kanske helt enkelt besöka ABBA-museet igen. Har hört att de hänger där jämt.

Min årssummering av 2015; Jan-juni

Gott nytt år hörni! En tillbakablick över året som varit kan ju vara lite trevligt, åtminstone för mig som varit med hela tiden. Om en klickar på bilderna blir de större.
 
JANUARI
2015 firades in i Slussen med champagneskål och nyårspussar såklart. Jag spelade Ryktet går så ofta jag fick och gjorde ett tappert försök att motivera till daliga promenader. Gick sådär kan jag meddela i efterhand.
1. Årets första bild blev så underbar tycker jag.
2. Plugg i kursen Människans sjukdomar III a.k.a. den sista medicintentan tog över stora delar av januaris början. Hade precis haft en hösttermin full av liknande kursen.
3. Jag lyckades bygga ihop en 3D-svan som vi fick i julklapp och var väldigt stolt över detta. Står fortfarande på fönstrenbrädan i vardagsrummet och glittrar av högmod.
 
FEBRUARI
Den andra månaden på året inleddes med en workshop i Complete Vocal Technique (CVT). En syn på sångteknik som kan läsas om här. Jag hade även VFU på den psykiatriska intensivvårdsavdelningen och var halvvägs igenom min sjuksköterskeutbildning
  
1. Åkte till Stockholm för brorsbarnets dop..
2. ...och syrrans 30-årskalas som var samma dag. Väldigt bra bild på oss för övrigt. Caught in the moment.
3. Det var härligt vintrigt runt omkring oss.
 
MARS
Årets tredje månad hade jag tenta i läkemedelsräkning och fick vara med på ECT-behandling. Jag åkte även till Västervik och påbörjade nästa VFU-period på intensivvårdsavdelningen
1. Tog många kort på min cykel när det äntligen gick att cykla igen efter vintern. Älskar den där tvåhjulingen alltså.
2. Ett kort från ett vårigt besök till Kalmar slott
3. Här är mitt rum från Västervik. Där bodde jag i fem veckor.
 
APRIL
1. Jag tog en Västervikspaus under påsken och fick besök i Kalmar av mamma och pappa som var såhär söta
2. Annat finbesök som kom var svärmor och vi bowlade samt åt ute (lyx!)
3. Jag blev såhär korthårig
I slutet av april avslutades VFUn på IVA och hälsomottagningen blev nästa anhalt
 
MAJ
Årets femte månad bestod av en del föreläsande i samband med vistelsen på hälsomottagningen. Vi föreläste bland annat om tobak och stress. Fick även en utbildning i S-HLR (hjärt-lungräddning för sjukvårdspersonal). Jag hade min första träff på blodcentralen för att kunna bli blodgivare. Jag hade MEQ-tenta som en förberedelse för NKSE-tentan som är sista terminen. Och så åt jag plast
1. Fick besök från min fina vän Erika som jag känner sedan högstadiet.
2. Vi hade återträff med min fina klass från Högalids folkhögskola år 12/13.
3. Jag lagade samt åt mitt livs första nässelsoppa. Brände mig på köpet, men gott var det.
 
JUNI
Jag hade terminens sista seminarium och fick tillbaka en hemtenta med orden "Du är så bra på att problematisera" vilket jag tolkar som typ det finaste berömmet på hemtentor på sjuksköterskeprogrammet. Jag började även sommarjobba i hemtjänsten
1. Frysen frostades av och läckte så vi fick i skift sitta och vakta.
2. Jag var på bröllop som jag fick veta samma dag att jag skulle på. Bara att leta fram aftonklänningen som används allför sällan och peppa iväg. Grät såklart för att det var så mycket kärlek.
3. Var på Smultronstället i Söderköping och åt glass som huvudrätt.
 
Och det var första halvan av 2015. Den andra halvan kommer en annan gång.

Pizzabullar

Gjorde pizzabullar för ett tag sedan enligt tips från Lina. Mina blev dock inte så fina som Linas men himla goda, så tipstipstips. Tyckte de var godare dagen efter för då var de mjukare. Ni vet hur pizzadeg blir inte är lika frasig när den värms på dagen efter? Exakt. Mums. På tal om pizza dagen efter: Här är min "pizzavideo"
 

RSS 2.0