Mina lår publicerade på en kändisblogg

Egoina är himla bra. Hon har typ ett nytt projekt pågående i sin blogg. Läs om det här och här och här och här. Så underbart bra! Jag behöver inte säga något mer om det. Egoina har redan sagt allt bra. Jag tycker att ni ska läsa. Hittar ni mina lår i den sista länken?

Vad är det för en dag? Det är mammas dag

Nackdelen med att ha en morgonpigg mor är att hon alltid vaknar så tidigt (obviously haha). När syrran och jag gjorde överraskningsfrukost med nybakade scones och mammas favoritgröt vaknade mamma plötsligt FAST vi hade börjat jättetidigt och var jättetysta så att hon inte skulle vakna. "Gå och lägg dig igen!" sa vi. Hon fattade ingenting men gick och lade sig igen. Senare hörde vi ett "ÅH!" från sängen. Då förstod hon vilken dag det var. Smart mamma.

För övrigt har jag inte haft speciellt mycket för mig idag. Varit lite extra snäll såklart. Jag övat loss på mina sångläxor. Det är sista sånglektionen i skolan imorgon. Jag tänker minsann inte låta den gå till spillo. Det ska vara den bästa lektionen ever! Synd bara att min hals inte mår så bra. Jag hostar ganska mycket och efter en host kan jag ibland typ inte prata, men efter att ha sjungit upp från grunden kändes det bättre. Jag hoppas att den håller sig ordentligt imorgon. Det vore en riktig mardröm om den dog på kanske mitt livs sista sånglektion.


Jag älskar dig mamma

Den största och minsta bananen

Bra att man ser bananen när jag håller upp den..


Förresten köpte pappa den STÖRSTA bananen jag någonsin sett nästa gång. Synd att jag hade ätit upp den minsta. Då skulle jag kunna jämfört.

Stor banan i min hand


Stor banan bredvid stor banankompis och normalstor banankompis. Där får ni jämförelsen. Den lilla bananen på denna bild var lika stor som stora bananen i videon.

På tal om banan.. Här äter Daniella banan. Tror ni kommer gillart!

Esteter vet hur man har roligt

Hejhejhej! Jag behöver egentligen inte gå till skolan idag fast jag kommer att göra det ändå eftersom att jag älskar skolan så mycket typ. Igår hade alla i klassen (alla som kom iallafall) solglasögon på sig inomhus. Undrar varför? Jamen studentskivan måste ju ha något med det att göra. Det var en fin skiva. Jävlar vad alla dansade. Middagen var över förväntan. Jag har bara hört massa skit om alla andras studentmiddagar så jag trodde inte det skulle vara speciellt gott. Där hade jag fel. Mums!

Jag och Natalie gick bara på eftermiddagslektionen eftersom att vi skulle redovisa vår ljudteknik. Vi har gjort ett inbrott. Alltså har vi spelat in olika grejer och klippt ihop. När man lyssnar på det sen är det som att man själv gör inbrott. Typ som en radioteater? Vi var iallafall ganska nervösa över vad läraren skulle tycka. Vi fick MVG. På hela kursen. SCORE! Läraren bjöd på glass, för det hade han lovat oss. Jag åt fyra strutar + en glass till när jag kom hem. Mm.

Nu är alla betyg satta. Det känns helt UNDERBART! Jag brukar alltid få ångest när jag gör något annat än pluggar. Det är någon röst i hjärnan som säger "Men Elin, plugga istället!". Så är det fortfarande. Sedan tänker jag efter. "Vadå plugga? Allt är klart" säger jag till rösten. Då blir den tyst och jag börjar le. Vad ska vi göra i skolan i åtta dagar egentligen? Vänta va? Åtta dagar? OMG ÅTTA SKOLDAGAR KVAR TILL STUDENTEN! Hjälp vad läskigt.

Shit vad hon älskar mig

Det här är min syrras senaste statusuppdateringarFacebook, utan att hoppa över någon. Finner ni sambandet?

Här kan ni alltså också se vad jag har haft för mig de senaste dagarna. Förresten kan jag meddela att hamburgerdressingen tog slut idag. Bra jobbat famlijen Jansson!


Ångesten stör min stackars sömn

Godmorgon får jag väl lov att säga. Jag vaknade strax före fem imorse med fetaste ångesten över betygssättning och studentskiva. Kul. Jag kunde inte somna om och TRO MIG, det brukar jag kunna. Nu sitter jag iallafall här och skriver på min arbetsmiljörapport. När den är klar är allt klart för betygssättning! SÅ NAJS! men jag ska inte ta ut lyckan i förväg. Det är fortfarande mycket kvar.

Ikväll är min studentskiva och jag gick upp klockan halv sex. Jag kommer somna på middagen typ. Jag får väl sova innan jag åker.. och jag har fortfarande inte bestämt mig för vad jag ska vara. Temat är "Såhär här du aldrig sett mig förut". Hjälp?

En lyckad kväll på Rockville i Trångsund

I fredags var jag enda borta i Trångsund och hängde. Det tog en timme att åka dit. Anledningen till detta var att min kära vän Natalie hade sin första spelning med sitt band. Som det trogna fan jag är tog jag mig enda dit alldeles själv. Det var fyra band som skulle spela. Natalie and the Skippy Hoppers, som är deras namn, spelade först. De var mycket duktiga. Jag är riktigt stolt över dem :D Band två var också sådär bra att man blev alldeles glad. De hade jättebra texter med både bra budskap och rim. De påminde lite om Lars Winnerbäck.

Band tre var OCKSÅ bra! Tre i rad liksom. Wow! Sångaren hade verkligen talang. Band fyra då? Jorå. Så vackert så vackert. Band fyra hade sååååååååååååååå fina stämmor att man blev alldeles avundsjuk. De satt där på scenen med lite gitarrer och bara varandra. Det var jättefint. Ett perfekt avslut på en lyckad kväll.

Sista inlämningsdagen för rester

Idag var det sista dagen att lämna in saker innan betygen kan sättas. Jag har lämnat in nääästan allt. Hmm.. tror dock inte att det är så seriöst med den där sista dagen. De bara sa en dag så att de skulle hinna med alla  uppgifter. Om det kommer in något lite senare tror jag att de förstår. Vad ska vi annars göra i två veckor? SHIET! Lite mer än två veckor kvar till studenten! Usch så fort det går. JAg har iallafall pluggat ihjäl mig de senaste dagarna. Jag gick liksom och väntade på motivation halva terminen. Mitt tips från mig är att inte göra det.

Jag gjorde klart min projektrapport och en ljudtekniksuppgift idag. Ljudtekniksuppgiften har jag och Natalie jobbat på jättelänge. Vi har gjort en såkallad radioteater som ett inbrott. När man lyssnar på vår inspelning är det alltså som att man utför ett inbrott. Vi dödar en hund och tejpar fast en tant. Alla måste väl få ut sin galna sida på något sätt? Innan den här veckan började hade jag åtta uppgifter att lämna in.

Idag har jag kvar följande:

 • Arbetsmiljörapport. Jag ska typ intervjua några anställda på en arbetsplats och göra en analys av deras arbetsmiljö
 • En bokanalys på engelska
 • Förklara vissa begrepp på ljudtekniska som är ett väldigt speciellt språk

Gör jag dessa grejer för jag minst G i allt. Förutom religion förresten men det vill jag inte ens behöva tänka på (:


Två väldigt fina saker


Elin får sitt MVG i Naturkunskap! Åh <3


WOW! Jag har aldrig hört något så fint om min blogg förut. Tack så mycket <3

Därför lyssnar jag inte på radio

Förut lyssnade jag alltid på radion. Nu lyssnar jag nästan aldrig. Det här är anledningen till varför det blivit så.

 • Jag kan inte själv välja vad jag vill lyssna på. Det är mindre än 50% av låtarna på radion som jag skulle välja att lyssna på, oavsett radiokanal. Då är det väl bättre att ha en egen spelningslista där man har valt 100% av låtarna.
 • Det här lilla snacket mellan låtarna när de bara säger "och snart ska du få höra den här låten och jag heter såhär" är faktiskt helt värdelöst.
 • När man rör sig i rummet så kan det börja spraka helt random (eller är det bara min radio som inte hållet måttet?)
 • Man får sällan höra slutet på låtarna. Där kommer istället en irriterande gingel som ska väcka så mycket uppmärksamhet som möjligt. Sällan får man höra introt också. Där är det någon som snackar på om något som ingen bryr sig om fram tills sången börjar typ.
 • Musiken ligger inte i fokus. Jag lyssnar ändå på radio för att få höra musik men radion sabbar feelingen med sina små avbrott av olika slag tycker jag.
 • Nu när youtube och spotify finns så kan man få höra precis det man vill höra.
 • Det tar alltid ungefär en kvart innan man hittar en radiokanal som duger för tillfället.
 • Allra sist nämner jag den största anledningen. Reklamen. Såååååååååå jobbig. Det känns som att det är reklam mest hela tiden.

Alla dessa punkter innebär att om jag lyssnar på radio i en timme så får jag ungefär tio minuters musik som duger. Då är det väl ändå bättre att få lyssna på exakt det man vill istället?


Det var ju ett tag sedan

Jag filmade lite ikväll. Inget speciellt men titta gärna om du vill.


Ett utdrag ur min projektrapport

Både det bästa och sämsta med joddling är att det är så ovanligt. Det är bra eftersom det är unikt. Det är inte varje dag man hör om joddling. Att kunna joddla är speciellt. Det är dåligt just för att det inte finns mycket fakta att hitta. Joddling är, lätt sagt, sång utan text med återkommande byten mellan bröströst och huvudklang i vida intervall som sext (från tonen C till Ab och A t.e.x.) och septima (från C till Bb och B). Rösten används mer som ett instrument. Bytet mellan bröströst och huvudklang är nyckeln. Huvudklang används för att sjunga ljusa toner. Typisk sånggenre för huvudklang är klassiskt. Bröströst är den röst som vi använder när vi bland annat skriker. Bröströsten används mycket när man sjunger också. Speciellt när man vill få mer kraft i sången.

Det går inte att sjunga hur ljust som helst med bröströst. Någonstans tar det stopp. Det går att tänja på gränsen men det tar ändå stopp så småningom. När man når det stället kommer man till skarven. När man försöker sjunga ljusare i bröströst än kroppen är beredd på så kommer ett fjantigt litet ljud som många sångare inte är så kompis med. Det låter lite som en pojke-blir-man-tabbe. Det är det som är skarven. De allra flesta sångarna försöker undvika skarven och göra den omärkbar. Det finns olika tekniker för att skarven ska låta så lite som möjligt. I joddling är det tvärtom. Det ska vara så mycket skarv som möjligt. Skarven gör joddlingen. För att få skarven att inte märkas så mycket är ett sätt att sjunga svagare. Det är därför joddling låter så mycket. Om man sjunger svagt märks inte skarven lika mycket och då försvinner joddlingslätet.Från början var joddling inte alls musik utan en signal som boskapsherdar i Alperna använde för att kommunicera med sina boskapsdjur och andra boskapsherdar. Det var helt ordlöst. Ordet ”joddel” kom senare och sägs komma från det latinska ordet jubilare som man ropar ut av lycka. Joddling definieras därför som ”uttryck av fröjd” eller ”Glädjerop”. Joddling började bli ett känt sångsätt på 1600-talet.


Jag ber de drabbade om ursäkt

Jag hade kör idag. Underbart som vanligt! På vägen hem var jag och Magda så inne i körsång så vi sjöng när vi åkte hem. Det var speciellt en låt som fastnade. Vi sjöng en del ur denna låt typ hela vägen hem. Åtminstone i en halvtimme. Glömde jag nämna att vi satt på tunnelbanan? Det gjorde vi. Vi märkte hur folk började ta på sig hörlurarna efter ett tag. Det var inte för att vi var dåliga XD Alla skulle bli trötta av att höra samma del ur en låt i en halvtimme, men vi kunde liksom inte sluta. Därför ber jag härmed om ursäkt. Förlåt för att vi inte kunde sluta, men det var svårt. Det händer inte igen................... fast jo.. det gör det nog :)

Klagar på äckliga cigaretter igen

Varför är man så duktig när man har slutat röka? Det är duktigare att inte ha börjat alls. Jomenvisst ska det vara svårt att bli av med nikotinberoendet. Det verkar dock vara svårare att inte falla för grupptrycket. Det är duktigast att ha låtit bli det. Då är man duktig. Då har man inte förgiftat varken sig själv eller någon annan. Det är bättre än att ha SLUTAT förgifta folk. Tycker jag alltså.

Underbara älskade Glee

Poker Face


I Want to Hold Your Hand


Baby


Kiss


True Colours


Beth


Ganska trist natur innan bladen kommer

Nu skulle det vara trevligt med lite grönt ute. Det kommer mer och mer för varje dag faktiskt. Jag tog de här bilderna för ungefär en vecka sedan i syrrans klänning som hon påstår är grön. Den är fett ogrön. Det är blågrå. Visst? Jag var seriöst helt sockerberoende under påsken. Den där bilarpåsen innehöll jättestora och färska bilar och jag njöt inte ens. Jag ville bara ha sockret.  


Absolut bästa valborg jag någonsin upplevt

Tänkte att jag skulle skriva en sådan rubrik så att om man läser snabbt så tror man att det stämmer, men det gör det inte riktigt. Jag har dock inte haft sämsta valborgen någonsin heller. Jag har haft en bra valborg. Jag har varit hemma och pluggat loss. Nu har jag fixat mig ett G i Svenska B. Något jag inte har nämnt alls tror jag är att jag har ungefär tusen uppgifter att göra innan maj är slut. Jag har bara försökt ignorera detta. Kanske är det därför. Nu nämner jag det iallafall. Jag har sparat på mig alla dessa uppgifter under året. Det är lätt att vara efterklok. Jag har gått och väntat på motivation. Den har liksom inte kommit. Nu har jag inget val. Nu MÅSTE jag göra uppgifterna om jag vill ha ett någorlunda acceptabelt slutbetyg.

Jag hade förresten jättetrevligt igår när jag grillade med Erika, Christoffer, Sofie och Fredrik. Christoffer betalade allt och ändå åt jag och Erika upp de nya maraboukakorna (!!!!!) som han inte ens smakade på. Höhö. Mina armband verkligen STINKER rök fortfarande så det känns nästan som att jag var på en majbrasa ändå.

RSS 2.0