Låt mina lungor vara

Jag är så trött på cigaretter! Den där röklukten är så äcklig! Ändå tvingas jag känna den där äckliga lukten varje dag för att andra människor bara tänker på sig själva. Måste man stå precis vid ingångar som folk går igenom hela tiden? Måste man röka precis innan man går på tunnelbanan och sedan sitta så nära någon att rök är den enda lukten som känns? Måste man röka när man går ut från tunnelbanan, så att alla som är bakom måste hålla andan? Det är faktiskt inte okej!

Om man nödvändigtvis måste röka kan man väl gå ungefär en kilometer bort från närmaste person och bara förstöra sina egna lungor? Varför förstöra för andra? Varför ska de människorna som inte förstör behöva flytta på sig? Varför ska de behöva hålla andan? Varför ska man behöva stå ut med sådan stank! Jag orkar inte längre! Men vad gör det? Imorgon kommer jag ändå känna röklukt minst tre gånger så det spelar ingen roll vad jag skriver. Jävla cigarettrök.

Jag behövde en förändring

Jag är alltså rödhårig nu. Mestadels iallafall. Det åker säkert i en till färgburk om en månad eller så (:

Spektrum Voice - den nya kören

I onsdags var det körövning. Jag har denna termin börjat i en ny kör. Det är samma underbara förening som förut men den nya kören är för de som fyllt 18 år eller går tredje ring till skillnad från den förra kören som var för de som var 13 +. Vi är alla ganska upptagna som går i den nya kören så vi har inga regebundna körövningar. Det är mer att sitta med sina kalendrar och bestämma nästa datum. Vi ska tävla i Österrike i juli. Det kommer bli najs! Just nu sjunger vi Imogen Heaps låt Hide and seek! JAG ÄLSKAR DEN!

Här är en del av indroduktionen vi fick (:
Mål med kören:
Det ska vara kul
Det ska vara svårt
Det ska låta superbra
Det ska se bra ut
Det ska gå att tävla internationellt med kören en gång per år

För att nå dessa mål behöver de som är med i kören:
Dela samma vision
Vara drivna/duktiga sångare
Kunna instudera sina stämmor på egen hand
Vara dedikerade dvs VERKLIGEN satsa på de gemensamma övningstillfällena och målen
Binda sig i ett kontrakt till kören för ett år i taget, dvs fram till och med årets tävling

Mortal Concert i bilder

Vår föreställning som vi hade gick förresten jättebra! På förmiddagen ville jag bara strypa alla typ och under genrepet tänkte jag; "ja, men det här blir väl okej...". När showen var så var det HELT UNDERBART! Alla var bättre än någonsin. Åh! Min fina klass. De är superbra när det verkligen gäller. Annars? Nja. Men jag gillar dem ändå. Här bjuder jag eder på lite bilder ifrån föreställningen. Tack Magda som fotade (:


I Surrender - Rainbow


Children of the Grave - Black Sabbath
Jag är den där ljusa


Beväpna Er - Ebba Grön


Lyckos Dig - Nanne Grönvall


I'm So Exited - .. Natalie HAHA


Woman in Love - Barbara Streisand


Dom hade mycket att säga - Andreas Grega


Back to Black - Amy Winehouse


Wonderful tonight som Rebecka sjöng


Friends Lovers or Nothing - John Mayer <3

De framträdanden jag inte hade bilder på blev det inte speciellt bra kort på. Det är inte så lätt att ta kort utan blixt på en scen ska jag säga er! Magda var duktig <3


Från och med nu kan jag använda min egna dator

YEAH! Här sitter jag, surfandes på min nya coola superdator! Jag och mamma ringde både Bredbandsbolaget och Siba men ingen hjälpte oss särskilt mycket. Jag bestämde mig för att trycka på en knapp och PANG! HEJ INTERNET! Jag är superglad.

I den här ordningen gick jag inte på hemsidor
- Facebook
- Youtube
- letssingit.com
och nu sitter jag här på blogg.se

Det är så man prioriterar


Det blir inte bättre med min brist på vinterskor

Det börjar bli halt på vägarna nu. Jag brukar alltid halka omkring och landa på rygg med benen rakt upp under dessa hala månader. Jag brukar slå mig ganska ordentligt. Då slog det mig (haha ordvits.......) att jag faktiskt inte har ramlat på VÄLDIGT länge. Jag kan inte minnas att jag har ramlat omkull sedan förra vintern, och jag är inte helt säker på att jag ramlade då heller. Det är möjligt att jag inte ramlat omkull sedan två vintrar tillbaka! Kanske har jag lärt mig att kontrollera mina fötter och förstått att marken är lite ojämn ibland? Jag tror ändå på min andra teori. Mina fötter går och samlar på sig jättemycket ramlingspoäng så alldeles snart kommer jag att ramla och göra illa mig JÄTTEMYCKET! Kanske bryter jag ett ben? Eller två? Efter såhär mycket stadighet på marken kommer det göra ont. Det känner jag.


ES3Ms Mortal concert imorgon kl 19

Imorgon ska fina ES3M ha en konsert. Jag ser fram emot konserten JUST NU. Det har gått i perioder. Ibland har jag bara velat spy över hela projektet men nu kan jag knappt vänta. Det är dock lite dålig planering eftersom det har gått ett helt lov sedan vi övade men jag tror att det går bra. Jag kan mina delar iallafall. Jag HOPPAS att klassen kan sina. Jag ska sjunga Children of the Grave som Black Sabbath vanligtvis framträder med. Jag ska även sjunga Woman in Love som Barbara Streisand har gjort känd. Det känns bra.

Sedan ska jag sjunga Friends, Lovers or Nothing som älskade JOHN MAYER skrivit och framträder med. Jag ska sjunga en John Mayerlåt! Det är dessutom slutlåten. Helt konstigt. Jag hoppas att publiken inte har hört hur John Mayer sjunger den. Man vill inte gärna bli jämförd med John Mayers i princip felfria röst, må jag säga. Jag är VÄLDIGT smickrad över att jag får sjunga låten. Det var några i klassen som ville göra en extra låt och satte ihop en egen ensemblegrupp och ger MIG den stora äran att få sjunga, av alla duktiga sångerskor vi har. Det var möjligtvis det mest smickrande ögonblicket i mitt liv. De tror att jag kan göra en John Mayerlåt bra! De måste tycka att jag är åtminstone lite duktig, utan att bara säga det för att vara snälla. En bättre bekräftelse kan man ju inte få. Jag blir så glad när jag tänker på det! TACK!

RSS 2.0