Jag fick mina tio procent

Pappa och jag skrapade trisslotter häromdagen. Vi fick skrapa varsin och pappa lovade att om det var vinst på lotten jag skrapade skulle jag få tio procent. Gött, tänkte jag och dagdrömde om att trisslotten skulle visa vinster som en miljon eller sådär, och jag skulle få hundratusen kronor att betala studieskulder med. Eller kanske skulle jag unna mig en resa? Eller en bil?
 
Jag skrapade lotten. Vinst på noll kronor. Jag räknade snabbt ut att tio procent av noll kronor är noll. Men DÅ plötsligt upptäckte jag en liten bonusruta som tydligen trisslotter ska ha numera. Jag skrapade och VIPS visades en vinst på trettio svenska riksdaler. Hurra!
 
Morgonen efter låg detta på frukostbordet vid min plats:
Kanske är svårt att se de tre kronorna bland druvorna?
 
Jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska spendera min vinst. Dock välbehövda pengar i tider som dessa med studiebidragsfri och jobbfri sommar. Perfekt!

Efter flera års onödigt lidande

Ni vet när en var liten och på utflykt och drack sådan där festis med saft/juice och sugrör till? Och alltid fick den genomskinliga sugrörsförpackningen i plast att hålla i medan drickandet pågick? Och plasten flög iväg och tappades bort och ville aldrig riktigt samarbeta? Efter alla dessa år har jag funnit lösningen på problemet. Kanske är jag den enda som kämpade med att hålla kvar en liten plastremsa i handen under så lång tid, men det här tipset kanske kan hjälpa någon stackare där ute så därför blir det värt att publicera.
 
Här kommer tipset: TA INTE LOSS SUGRÖRSPLASTEN FRÅN FESTISKARTONGEN utan gör ett litet snitt högst upp (alternativt längst ned) på sugrörsplatsen för att få ut sugröret. Plasten sitter kvar på kartongen och flyger inte iväg. Supersmart! Fick en sådan aha-upplevelse att jag bara var tvungen att dela med mig. Tänk vad många suckar jag kunde ha besparats i yngre år.
 
Plasten sitter kvar trots att sugröret är i. Ta en stund och låt det sjunka in
 
Märker ni smygreklamen för ICAs fruktdryck? Menar inte att annonsera. Kompenserar med att avslöja att festisen på bilden faktiskt smakar en aning plast om jag ska vara ärlig.. plusminusnoll va? Eller hamnade nog på minus nu.

Drömmig kväll i juni

Igår fick jag uppleva det här igen, fast i Stockholm den här gången. Första Sverigekonserten för denna musikgud på över tio jävla år! Jag är så otroligt lycklig över att jag fick sitta där i Globen med personer både bredvid mig och på scen jag tycker så väldigt mycket om. Ett sådant där tillfälle då en vill spara känslan i ett speciellt fack i kroppen och ha i tryggt förvar i all evighet, för att sedan kunna plocka fram och känna lite på ibland när det behövs.
 
Kolla coola tishan <3
 
Såhär nära satt jag den här gången och OBS inte zoomat. Svårt att ta bra bilder med mobilkamera men vill ändå ha en bild på stjärnan
 
Fina publiken körde klassikern lys-med-din-mobillampa. Stämningsfullt och fint <3

Fritt fall i 50 sekunder

Idag fick jag bevittna en något nervös bror som hoppade fallskärm. Han fick åka 4000 meter upp i luften med ett flygplan, falla fritt i 50 sekunder och sedan fälla ut fallskärmen med 1500 meter kvar till marken. Det såg härligt ut måste jag säga. Brorsan var nöjd med upplevelsen.
 
Görs redo för hopp
 
Sötast idag var ju lätt My som gick omkring med kikaren och ropade "PAAAPPAA!?" innan brorsan ens hade satt sig i flygplanet.

Flashbacks och deja vu osv

Sveriges nationaldag klädde jag mig exakt som jag gjorde för ungefär sex år sedan när jag slutade nian. Samma klänning, samma örhängen och nästan samma frisyr har jag ju skaffat också.
 
 
Här är jag igår
 
Här är jag på en skolavslutning 2008
 
Detta upptäckte jag när jag såg mig själv i spegeln innan avfärd mot nationalfirande. Kul att man utvecklas och hela tiden kommer framåt i livet och sånt där, eller hur? Fick mig i alla fall att tänka tillbaka på mina fina högstadieår.

Nationaldagen 2014

Idag cyklade familjen till en park i närheten för lite nationaldagsfirande. Vi fikade i gräset, diskuterade det svenska språket och beundrade handgjorda konstverk. Det bästa var dock kören, Rönninge Show Chorus, som bjöd på en fantastisk show. De blev världsmästare i den Barbershop-körtävling som de tävlade i och de första att vinna som inte kom från USA. Kan inte ens beskriva med ord alltså. I och för sig är det få saker som berör mig såsom körsång, men jag kunde liksom inte hindra tårarna från att strömma nedför kinderna. Det var såsåså bra!
 
Rönninge Show Chorus
 
Syster och mamma på picknickfilten
 
Det där klassiska tåget som brukar finnas på utvalda platser i landet drogs här av en bil. Skrattade varje gång det körde förbi

Monokromkörens första

Förresten har jag varit med i en kör den här terminen. Jag kanske inte har sagt det. Såå mysigt att få sjunga lite stämmor med andra människor igen. Kören är ganska avslappnad och vi sjunger tillsammans för att det är kul! Vi hade vår första uppvisning på Högalidsfestivalen iår. En låt går att se här nedan.
 
 
Högalidsfestivalen 2014 bjöd förresten på massor med örongodis. Det finns fina klipp på youtube. Nedanför är ett fint exempel. Här länkar jag till mitt uppträdande från förra årets festival.
 

Benlidning, frystavfrostning och sommarlov

Jag klarade min examination igår vilket är helt fantastiskt! Jag utförde momentet perfekt (eller näst intill åtminstone enligt min mening). Examinationen var vår första praktiska då ett moment skulle genomföras, men vi visste inte vilket. Det kunde bli venprovtagning, vitala funktioner (kontroll av andning, puls och blodtryck), PVK-sättning, injektion osv. Jag fick benlindning och lindade en klasskompis högra ben vilket resulterade i en alldeles knölfri och snyggt utförd lindning.
 
Den praktiska examinationen var det sista för terminen. Alltså har jag sommarlov nu. Jag har firat min första sommarlovsdag med att tvätta och frosta av frysen. Det var första gången i mitt liv jag frostade av en frys. Väldigt vad det rann vatten och rännan som vattnet ska komma i var bara halvt fungerade. Jag fick därför lägga trasa under som behövde vridas ur varje minut ungefär. Fick dessutom en hjärtattack varje gång is ramlade ned för oj vad det small till! Var aldrig ens det minsta beredd.

Finbesök hemifrån

Under Kristi himmelsfärdshelgen var mina underbara föräldrar och besökte dotter Elin som befinner sig 50 mil bort från sin hemort. Vi hann med en massa spännande! Vi kramades såklart, och så tog vi oss en sväng till Kalmar slott och södra Öland. Så fikade vi även på Kalmars mysigaste fik (säkert). Självklart monterade vi även ihop lite möbler också för det behövs tydligen alltid göras när jag har sådant finfrämmande. Jag har numera en vacker tv-bänk och lampa över soffbordet. Vilken lyx!
 
Förhoppningsvis får jag komma hem till Stockholm kommande vecka. Det beror på om jag klara min praktiska kliniska examination imorgon som är sista provet innan sommaren och som jag får magknip av när jag tänker på det. Jag är sååå nervös! Jag borde försöka sova lite nu så att jag är skärpt till morgondagen.
 
Titta så fina de är <3

RSS 2.0