Flugan Sigge

Sommar innebär i många fall öppnade fönster för att få in svalare och friskare luft. Dessa fönsteröppningar tenderar ofta i att inte bara luft tar sig in. Andra gäster kan på nyfikna flygturer äntra den spännande miljön i en studentlägenhet, vilket vi fått erfara. Denna gäst har vi med alla medel försökt få ut (alternativt ha ihjäl). Gästen har dock gått från gäst till inneboende, och vi har helt enkelt fått finna oss i det.
 
Här har vi Sigge
 
Flugan Sigge är en väldigt sällskaplig filur som alltid vill vara där resterande boende i lägenheten är. Hen är väldigt noga med att komma flygande lagom till att vi hinner glömma bort att hen finns. Om vi låtit bli att uppmärkamma Sigges existens så länge som tio minuter kan vi vara säkra på att det inte blir längre.
 
Vid hårt studerande låter Sigge oss veta att hen finns här om vi behöver stöd (vilket dock kan gå till en överdrift om jag får säga mitt). Hen vill gärna vara med och inspektera matlagningen, ofta på väldigt nära håll. På nätterna tycker Sigge särskilt mycket om att gosa in sig i öron och ögonlock. Tvivelaktigt om detta är ömsesidigt. Det var den lilla presentationen jag kunde ge er om vårt nya husdjur. Förresten har Sigge noga kikat efter så jag skrivit ett ordentligt och sanningsenligt inlägg. Rätt ska vara rätt, tycker Sigge. Tack och hej!

Akuten och ambulansen

I samband med min nuvarande kurs i akutsjukvård får jag följa med en dag på olika arbetsplatser med akutvårdsinriktning. Igår var jag på akutmottagningen. Idag var jag på ambulansen. Kan ju säga att det pirrade barnsligt i magen när sirenerna var igång. Tanken är att jag ska observera hur de olika verksamheterna arbetar. Väldigt givande. Ger en bild av hur arbetsplatsen ser ut. Och hur olika sjuksköterskeyrket kan vara.
 

Litteraturläsning i akutbok

Just nu läser jag en kurs om akutsjukvård. Till detta följer såklart en del litteratur, och jag läser bland annat Jonas Wikströms bok. Väldigt användbar, tydlig och köpvärd. Även lite konstig. På ett roligt sätt. Fann detta stycke i boken:
Frågade min käraste om detta lät som en bra idé. Svar nej.
 
Och efter lite för många lästa sidor på en gång läste jag denna mening:
Huvudtrauma vanligt på akuten
 
Det var fakta jag inte råka på förut. Varför gör en inget åt de där traumaolyckorna på akutmottagningen? Kanske ta bort saker på akuten som hänger ned i huvudhöjd? Inte ha så lågt i tak? Inte kasta saker omkring sig? Känns som något att gå till botten med.

Han och jag

Idag planerade jag och min kärleksperson att vi skulle fika på ett café som jag tjatat om länge (pga. jättemysigt och gott och Han har inte varit där!), men då vi släpat oss in till stan kom jag på den briljanta idén att vi kanske borde kolla om cafét är öppet. Självklart var det stängt. Fikahäng förstört. Medan jag suckade högt traskade vi iväg mot ett annat café, som också bjöd på godsaker i solen. Och på vägen tillbaka hittade vi en romantisk plats där vi satt en stund och pratade om romantiska saker. Väldigt fin dag i stan ändå alltså, trots att vi inte kunde göra det som egentligen var planen. Det blir tydligt att det inte spelar någon roll vad en gör, utan vem som är med. <3
 

Vuxenpoäng eller något

Den här sommaren har mina föräldrars korsordsintresse smittat av sig på ena dottern i familjen. Intresset kan ha uppstått i samband med att dessa föräldrar stundtals hellre ägnade sig åt att titta i en tidning än konversera med ovan nämnda dotter vid frukost- och/eller middagsbordet. Det fanns inte så mycket dottern kunde göra, mer än att själv grotta ned sig i ord och rutor.
 
Äsch, så farligt var det inte. Vi diskuterade ju faktiskt en hel del under måltiderna också. Inget dåligt samvete vill jag veta av, mor och far. Nu till saken: Det jag ville komma fram till var att jag i samband med detta löser korsorden i gratistidningen som kommer varje vecka. Okej, jag löser inte allt själv. Jag får söka ibland. Och ibland kan bli ofta. Men att söka tycker jag också är lärorikt, så det så. Korsordet nedan skickade jag till och med in, så kanske att jag vinner en Sverigelott. Nu kanske vuxenpoängen övergick i pensionärspoäng...?
 

Puss puss


Köksredskap till utomhusarbete

Jag och sambon är tillbaka i fina Kalmar efter en sommar på andra platser. Vår uteplats iordninggjordes för fortsatt utevistelse in på sensommaren/hösten.
Men vad rensade vi plattorna med egentligen?
 
Det här med att köpa trädgårdsredskap till sin lilla tomtplätt på ca tre kvadratmeter är inget som studenterna i detta hushåll tänker gå med på. Här användes konservöppnare och potatisskalare. Fungerade minst lika bra. Det är till och med så att jag REKOMMENDERAR dessa köksredskap till trädgårdsarbete. Titta bara här nedanför så lätt mossan dras upp:
 
Kan hända att ni sedan får smaka potatis med ogräsarom om ni kommer på besök men vadårå?

Vitlöksfläta

Här står min mor med årets vitlöksskörd
 
Såhär blev skörden sen
 
(Observera att vi höll på med tvättande, skalande och flätande tills det blev mörkt, men vad gör en inte för lite flätor liksom)

Det första kalaset

 
 
Igår stod 1-årskalas på dagsschemat
 
Dagens ettåringar kan tydligen ta selfies

Symmetriska myror

Efter gårdagens vandring har två röda bett framträtt. På samma ställe. På olika fötter. Dessutom fick jag dem samtidigt. Vad är det för teamwork som myror kör med egentligen?
 

"Tar ni den sidan så tar vi den andra..."

Promenad på plankor

Idag tog vi med oss en treåring och min bror dvs. treåringens pappa ut på en sju kilometer lång vandring i skogen. Ni kanske tänker att vi var galna som släpade med någon med så korta ben för att ta så många steg. Det kanske vi var. Men det gick bra.
 
Största delen av promenadvägen såg ut såhär
 
Vi stannade på vägen och lät ögonen titta medan benen vilade
 
Vi tittade på fiskar och sjöbottnar
 
 
Och fjärilar såklart
 
Och vi puttade på stora träd
 
Såsmåningom kom vi fram och förundrades över styrka och uthållighet i små kroppar

RSS 2.0