Jag har lagat stuvad blomkål

Av min fina syster fick jag en Linas matkasse i julklapp. Så himla bra present! Hela förra veckan lagade vi riktig mat istället för mackor, som jag annars har en förkärlek till. Vi lagade mat som var god, spännande och lite konstig. När vi plockade upp varorna blev reaktionen inte sällan "och vad är det här..?". Har nu både känt och sett hur selleri, blomkål och spetskål smakar och ser ut.
 
Dessutom har jag med dessa maträtter fått känna att jag faktiskt KAN laga mat. Vem trodde det egentligen? Som syrran så fint påpekade:

Den sista maträtten lagades i tisdags. Rotfruktspytt med korv och stuvad blomkål. Det såg så vackert ut när jag lade upp på tallriken att det knäpptes ett kort.
Blir ni inte hungriga?
 
Stuvad blomkål är inte precis något jag trodde jag skulle varken laga eller äta, men där satt jag i tisdags och tyckte att det var gott. Tänka sig. Idag åt jag dock upp de sista små blomkålsstackarna och kände inte riktigt samma sak. Kan hända att det blev lite för mycket där på slutet. Nåväl, man kan inte älska allt. Resten av det vi lagat har i alla fall varit super!

Spiderchicks vita chokladmousse

När jag för ungefär två veckor sedan lämnade in min första hemtenta firade vi med något alldeles förträffligt. Länge har jag spanat in den vita chokladmousse som Spiderchick vispade ihop för några år sedan. Hade till och med receptet inlagt i Favoriter, men det kan ju som sagt ta tid innan jag tar tag i saker. Nu var det dags att prova, och jag kan meddela att chokladmoussen var HIMMELSK! Sååååå gooood efterrätt!
 
Tanken var att jag skulle fotografera vårt firande men den enda bilden som togs på mästerverket är den här:
Dessa två glas innehöll vit chokladmousse med tinade hallon och blåbär
 
Det första man tänker på när det står en gudomlig chokladmousse framför en är väl ändå inte att ta kort? Märk hur ordentligt och omsorgsfullt vi skrapat med skedarna. Visserligen kan efterrätten ha betraktats som extra god av mig eftersom jag tillsatt en nypa stolthet och lättnad utöver receptet men jag rekommenderar STARKT!

Alltid älskat Ronja Röverdotters soundtrack

Jag dööör så bra! Och jag som är så sjungrig just nu.
 

Hejdå retuschering

Visst finns det alla möjliga appar. Det finns bland annat en app som sminkar dig. Åtminstone din bild. Man slipper alltså sminka sig innan fotografering, och kan istället låta appen sköta jobbet.
 
 
Lätt som en plätt! Sparar både tid och produkter.. och skammen att någon skulle se dig osminkad för GUD FÖRBJUDE!!!!!!!!
 
Min favoritfunktion med denna app är ändå inte låtsassminket. Appen kan nämligen ändra ditt leende, din ögonstorlek o.s.v. också. Därför går det att göra bilder som de här nedanför.
 
 
Just nu min roligaste hobby
 
Ska förresten slänga in ett försenat nyårlöfte och låta bli att retuschera bilder på mig själv från och med nu. Redigering i form av förstärka konstraster är okej men den där stora finnen som säkerligen dyker upp på näsan när jag ska ta bild, den får stanna kvar. Dags att sluta fejka nu! Skäms över att jag fejkat en perfekt hy så pass länge som jag gjort. Avskyr de där ouppnåeliga skönhetsidealen som vi har, så det bästa jag kan göra är väl att strunta i dem?

Ibland tar det lite tid

Jag trodde aldrig att jag skulle säga detta men det är dags att klippa av håret. Dels är det väldigt slitet men har planerat att kapa av mer än det slitna faktiskt. Långt hår är mest i vägen numera. Varken praktiskt när man ska plugga eller hångla. Dessutom är det hårstrån ÖVERALLT! Helt otroligt att jag fortfarande har något hår kvar med tanke på hur mycket hår som inte befinner sig på huvudet längre.
 
Dock har jag tänkt på detta sedan början av november. Det går alltså inte så fort för mig att ta tag i saker ibland. Får väl ha som nyårslöfte att få håret klippt. Det borde gå att hålla det löftet. Kommer antagligen panikspringa till närmaste frisör den 29e december eller något.
 

Dör vackra-klanger-döden

Här får ni lyssna om ni vill höra något vackert. Misstänkte att det var Kraja som sjöng på Sveriges televisions Lucia men det stod inte med i eftertexten så tänkte att det var en annan fantastisk vokalgrupp. Dock ser jag nu att jag hade rätt!

Lagar mat med Kraja

Skolan har börjat utan någon slapp start. Allt är i full gång igen. Det känns bra faktiskt. Jag har pluggat hemma idag och lyssnat på Kraja. Dessutom har jag slängt in en spenatpaj i ugnen bara sådär helt plötsligt. Spenatpajen är faktiskt inte upptagen ur frysen utan gjord from scratch! Så himla bra att jag bloggar nu när vi äntligen lagar mat på riktigt för en gångs skull.
 
Det luktar gott i köket nu ska ni veta

Skriver på en dator som eventuellt sprängs snart

Nu är vi äntligen hemma efter ett skönt jullov! Vi har hunnit packa upp, äta mat och kontrollera så att ingen gjort något sorts inbrott. Vi har även vattnat de stackars blommorna som faktiskt överlevt de två veckor de varit ovattnade. Jag hällde på "en aning" för mycket vatten innan jag åkte och tänkte att om de ändå ska dö kan de väl få dö med för mycket utav det goda. Varenda blomma (fyra stycken men ändå) hade dock hälsan i behåll så det tackar jag hjärtligt för.
 
Fast en konstig sak har hänt. Mitt datorbatteri verkar ha typ dött för evigt? Vet inte riktigt vad jag ska göra åt det än.
Såhär ser det ut. Är min dator i fara? Ska googla nu. Hejdå.

RSS 2.0