Två systrar på cykeläventyr

Allt är packat och klart! Klockan 06:00 beger vi oss mot Nynäshamn. Där tar vi färjan till GOTLAND! Vi ska vara framme 10:45. Vi beställde en enkelbiljett imorse. Vi har packat tält, sovsäckar, karta och kompass. Vi ska alltså ta del av Gotlands vildmarksliv. Det ska bli spännade! Vi har inte direkt några planer. Vi ska bara ta dagarna som de kommer. Därför har vi heller inte beställt någon returbiljett. Vi får se när vi vill åka hem. OM vi åker hem..


Här är vi som likast. Annars är vi inte alls lika

Bloggar som jag läser febrilt

Rebecca utan räkor är så härlig! Det kan vi se bland annat här, här och här.
Niotillfem är himla bra! Titta bara här, här och här!
Egoina. Vilken kvinna! Sjukt kul här och här med. Det här är helt fantastiskt och här har jag skrivit om Egoina förut.
Tinkerbella läser jag också. Hon är underbar hela tiden! Bara att klicka in och se hennes fina bilder och videos. Det är fint hela tiden hela tiden!
Nyligen hittade jag Agnes. Så fina små inlägg hon skriver. Titta bara till exempel här och här. Åh. Fintfintfint!
Knivlisa (jag råkar alltid skriva kvinlisa). Hon är himla rolig! Titta här och här och här bland annat.
MyMilkToof. DET HÄR ÄR SÅ SÖTT ATT MAN DÖR LITE! Titta här och här och du är fast.
Sedan har vi även tjuvlyssnat såklart. Det mesta lockar till skratt.

Jag ger er bara tips på de bästa inläggen jag kom över nu. Det finns en hel del annat bra om ni tittar mer noggrant. Jag ville länka ungefär hundra stycken länkar till men jag märkte att jag inte fick göra fler länkar än såhär. Förargligt. Men ni fattar grejen.

Om min pianostämning

Pianostämmaren var här före tre. Jag som trodde att musikmänniskor alltid var sena. Jag hade inte hunnit bädda sängen (vilket jag bara gör när något väldigt speciellt ska ske) men vi hälsade och han började plocka isär mitt fina klaviatur. Jag vågade inte stanna kvar i rummet när han arbetade men jag satt utanför och lyssnade. Det var spännande! Jag vet att han använde ett speciellt verktyg och spände strängarna med det. Han stämde i oktaver. Alltså lyssnade han på samma ton en oktav lägre eller högre och stämde sedan efter den.

När han kom in började han spela som en riktig pianogud. Sedan konstaterade han att detta var VÄLDIGT ostämt! Jo. Det kan man lugnt säga. Han stämde på och vi köpte glass. Nej, inte pianostämmaren alltså. Min familj och jag = vi. När glassen var köpt frågade jag hur det gick. Då fick jag nyheter.

Mitt piano mår inte så bra. Det har tydligen stått för fuktigt så de svarta skruvarna (?), som man kan se på bilden, fäster inte så bra som det borde. Det leder till att pianot inte går att stämma upp så att det blir helt rent utan att skruvarna börjar hänga. Pianot är alltså inte helt rättstämt. Det är lite nedstämt (aw.. mitt piano är deppigt..). Pianostämmaren gjorde så gott han kunde. Det duger för mig. Det är inte ens ett intervall och jag hade inte planer på att spela med en blåsorkester. Vi får se hur länge det håller.

Såhär ser mitt piano ut inuti


Fint och färdigstämt piano :)

Det var underbart att få spela sedan. Självklart spelade jag efter att han hade gått. Han var ju så bra att jag framstod som en riktig tönt. Det var läskigt först. Första spelningen efter en stämning. Det kändes lite som att börja rita på ett tomt pappersark. Sedan spelade jag och det släppte. Jag spelade fram tills jag skulle iväg. Jag älskar mitt piano.

Vad som hänt och kommer att hända

Jag berättade om min dag före den var slut. Som ni hör är videon inspelad runt kl14. Nu har allt som sägs kommer att hända redan hänt och dagen blev faktiskt sjukt bra. Snart ska jag ut på en nattpromenad med fina Magda <3

Inget liv efter åttonde augusti

Jag börjar jobba den 8e augusti. Jag ska arbeta på en förskola varje vardag från 8:00 till 16:30. Det ser jag visserligen fram emot men all min fritid kommer att gå åt. Jag har även bokat in mig på en instensivkurs på körskolan. Här ska det tas körkort! Jag kommer alltså att vara upptagen med att jobba och ta körkort fram till årsskiftet. Kommer jag någonsin hinna träffa en kär vän eller kommer jag alltid att vara upptagen med att läsa teoriböcker, lära mig barnvisor eller läsa sagor?

Om en vecka ska jag åka på cykeläventyr på Gotland. Direkt därefter börjar allvaret. Jag har alltså en vecka på mig att ta vara på den fritid jag förlorar i fem månader. Helt plötsligt blev det bråttom.

Mitt livs millisekund

Nämen titta vi var ju faktiskt på tv den vi var på allsång för några tisdagar sedan. Så spännande! Haha.

Philadephia Milka Alpenmilch

När jag var i Österrike köpte jag choklad. Jag älskar deras Milka Alpenmilch. Den är lite som deras Marabou mjölkchoklad fast annorlunda ändå förstås men himla god. En dag behövde jag ett mellanmål. Då fann jag denna förpackning bland mängderna av mejeriprodukter.


Philadelphia Milka Alpenmilch

Ja men najs! tänkte jag. Både Philadelphia och Milka är två produkter som gör mig extra glad. Jag hittade något superfärskt bröd som såg ut lite som korvbröd men var gott och billigt. Sedan mumsade jag på. Till en början var det mycket gott! Jag mumsade vidare som den nöjda och glada flicka jag kan vara. Sedan kom vändpunkten. Efter några tuggor började jag känna ostsmaken. Philadelphia är ju vanligtvis en ost.. men ost och choklad? Nej. Helt konstigt.

Ändå fortsätter jag att äta den. Philadelphia och Milka från Österrike. Hur coolt är inte det liksom? Jag tog med den hem till Sverige så nu står den i kylskåpet. Den går snart ut så jag äter på. De första tuggorna är alltid mycket goda. Sedan när ostsmaken kommer fram kan jag inte förstå att det var gott nyss. Jag försöker hitta balansen så jag slutar äta innan det slutar vara gott. Det går sådär.

Bilder från Graz, Österrike


Här är vi! Spektrum Voice


Mitt supercoola boarding pass
med bussbiljett och stor turiststämpel att ha runt halsen


Chillax i vår fontän


Ute och vandrar i vår fontän


Fina inför Harry Potter


Graz :)


Där har vi alper.
Hur coolt?
En bänk och EN BÄNKSTOL!


Prisutdelningen


Lika kul varje gång


Fula skor


Jag vill alltid ta kort på flyplanet
men hinner inte riktigt eftersom det känns så hastigt att gå men nu hade jag förberett mig väl


Jag avslutar med en bild på mig och Mozart

Väldigt hemma och vaken

Nu är jag hemma som ni säkert har förstått. Hemresan började med att vårat plan var FRAMFLYTTAT en timme. Visste inte att plan kunde flyttas fram. Tur att vi var i god tid iallafall! Allt här hemma var sig likt förutom att alla bananer hade blivit gamla och mamma hade totalsabbat min röjstatistik. Fy mamma! Jag var sur i en timme och sedan sa mamma förlåt och då sa jag "men det är ju bara ett löjligt spel". För det är det ju.

Det var jätteskönt att få sova i sin egen säng. När jag vaknade gick jag och gymmade för första gången på över en vecka. Det var underbart! På kvällen såg jag Harry Potter igen med min familj den här gången. Den är fortfarande sjukt bra :) Idag har jag tagit det lugnt. Jag har packat upp faktiskt. Jag brukar aldrig packa upp eftersom det är så tråkigt men nu gjorde jag det nästan på en gång. Duktigt va?

Efter körresor sjunger man aldrig eller jämt

Jag spelade in denna video för ungefär en timme sedan. Jag gjorde hur många tagningar som helst men det var alltid något som gick fel. Jag hade massor av videos där jag skrek och var riktigt arg när jag failade, haha! Under denna video sitter jag mest och bara hoppas på att inget ska gå alltför fel.


Snart dags för hemresa

Nu sitter vi pü hotellet och väntar pü att det ska bli dags att bege sig mot flygplatsen. Vi är hemma i Svergie sent ikväll. Idag har vi suttit vid fontänen som har varit vürt hängställe. Det har varit sjukt varmt. Bra att vi har svettat ned vüra reskläder. Igür süg vi de vinnande körerna uppträda. Wow! Första uppträdandet tänkte jag "Det här är det bästa köruppträdandet jag sett i mitt liv" när nummer tvü började framträda tänkte jag samma sak. Sü fortsatte det tills jag slutade tänka och bara njöt. Müste ändü ge extra creds till en turkisk kör. Det blev slutligen det bästa körframträdandet jag sett. Ofta turkar kan sjunga!? Det kunde de minsann ska jag säga er.

Min fina kör Spektrum Voice kom inte till final tyvärr. Vi kom femma i vür kategori. Maxpoängen var 30 och vi fick 12,7. Det lüter ju inte sü bra men det är det nog ändü. Det var bara en kör som fick över 20. Tvüorna fick 17 poäng vet jag. Alltsü fick de resterande tre som kom över oss mellan 17 oc 12,7 poäng sü SÜ lüngt efter var vi inte tror jag. Dessutom var det vürt första framträdande alla tillsammans och det var en tävling. Lite düligt planerat kanske men jag är nöjd. Nu vet vi vad vi har att leva upp till. Münga av de körerna i vür kategori (Vocal Pop) var RIKTIGT bra süg vi pü soundcheck sü det känns okej att förlora mot dem :)

OJ SHIET! MÜSTE DRA! Nu ska vi iväg. Adjö

Hej min underbara familj!

Jag skrev till min fina familj att de kunde ta en titt i min blogg om de ville veta hur jag hade det. Det blir sü münga sms när man ska berätta fint. Jag läste igenom mitt inlägg frün igür. Jag insüg dü plötsligt vad ofta vi använder oss utav vüra svenska bokstäver! Det är minst en i varje mening. Det tänker man inte pü. Inte jag iallafall.

Jag kan berätta att det har regnat idag. Alla de andra dagarna har det varit skinande sol och lite för varmt. Eftersom att Graz ligger i en dal emellan alla berg sü samlas all värme här och har ingenstans att ta vägen. Det blir lite som en kokande kastrull ska jag säga er! Det har jag lärt mig idag och det känns logiskt. Idag har temperaturen iallafall varit mer behaglig. Jag fick använda den tjocka och gosiga tröjan jag tagit med mig för första güngen. Igür skrattade jag üt att jag ens tog med den.

Vi har tittat pü Klockspelet som tydligen är nügot som man ska se här. Det var ungefär det löjligaste jag sett nügonsin. Jätteunderbart! Vi besteg en kulle som var 475 meter över havet. Hoppas att ni har det bra där hemma, familjen. Vi ses pü söndag. Jag saknar er lite grann ibland faktiskt. Jag für inte sü münga kramar här men jag tar kramar när jag für abstinens. Puss och framförallt kram pü er :)


Här har ni Klockspelet. Det är en österikisk tradition. De tvü dockorna ni ser kommer fram och snurrar runt i fem minuter varje timme (tror jag) med dülig musik som inte verkar ha nügot med dockorna att göra. Många samlades runt klockan när det var dags. Fin tradition

Joddlingens hemland

Jag befinner mig just nu mitt i ett joddlande land. Klart att jag müste joddla i Österrike! Det müste jag ju. Ändü har jag inte gjort det än. Här har väl alla sü mycket högre krav pü joddling. Här är det vanligt. De kommer bara tycka att jag är en riktig amatör. Detta dilemma har alltsü drabbat mig. Jag vill ju joddla i Österrike. Det känns som att det är en joddlares dröm. Ändü är det helt sinnesjukt om jag skulle göra det. Att joddla eller inte joddla? Det är frügan.

Men snälla lilla gumman.. joddla bara pü hotellrummet när du är själv och ingen hör dü? tänker ni nu. Jaha. Men okej dü.

En liten update ifrün Österreich

Kan börja med att säga att alla ü är den svenska bokstaven som inte är ä eller ö. Bokstaven som fint passar in i följande ord: früga, güta, skrattmüs och kük.. tiihihiihi.. Jag kan nämligen inte finna denna bokstav pü detta tangentbord. Jag rükade fü tag pü lite internet helt plötsligt. Självklart kollade jag facebook först men sedan fick jag mer tid över.

Jag har det fint här i Österrike! Nu sitter jag pü hotellet nere i receptionen och har det mysigt. Det är sjukt varmt pü dagarna. Man blir alldeles svettig sü fort man kommer utanför dörren! Pü hotellet bor det BARA kineser och vi. Jag skojar inte. Det är kineser ÖVERALLT! Fast det är trevligt. De är snälla.

Min resväska tappades bort när vi bytte flyg. Den fastnade i Wien. Kul. Jag fick den iaf pü kvällen sedan och slapp frakta den till hotellet sü det var lite tur i oturen. Jag har alltid varit rädd att det ska hända men jag tog det bra faktiskt. Kan även berätta att jag älskar hotellfrukostar. Verkligen ÄLSKAR. Jag blir lycklig i hjärtat. Det är en sü bra start pü dagen.

Igür sjöng vi pü stan i en halvtimme och tjänade ihop över tre hundra kronor. Det betydde att vi kunde gü pü Harry Potter för femton kronor. Sü najs. Älskade Harry Potter! Det var en sü sjukt bra film. Filmen var pü engelska utan tysk text sü vi var nästan själva i salongen. Jag är jätteglad, men samtidigt ledsen över att det är över. Ingen mer Harry liksom. Sjukt sorligt :(

Vi tävlade idag förresten! Det är ju därför vi är i Österrike, jag och min kör. Det gick ganska bra. Med tanke pü att det var vürt första framträdande tillsammans. Vi hade dessutom mikrofoner efter en snabb soundcheck och vi har inte ens sjungit tillsammans i ett ür sü jag är väldigt nöjd! Vi für veta om vi gür till final imorgon. Jag är nöjd med füra av tre lütar. Självklart har vi lütit bättre men det kunde ocksü ha gütt sämre. Pü första lüten sjönk vi jättemycket. Det var nog av nervositet men det var himla kul att fü tävla iallafall!

Nu ska jag strax gü upp till mitt rum. Mina rumskompisar har säkert redan gütt och lagt sig.


Här är en bild som togs innan sista Harry Potter fyllde vüra sinnen som jag snodde ifrün facebook


Önska oss ett stort lycka till!

Väskorna är packade. Om en kvart ska vi bege oss mot Arlanda. Det är sååå spännande! Vi i Spektrum Voice ska tävla i en körtävling i Österrike. Vi har tränat för fullt in i det sista nu i helgen. Det känns bra. Planet går 06:40! Jag och Magda har precis tittat på Avatar. Vi tänkte titta på Harry Potter först eftersom vi troligtvis SKA GÅ OCH SE SISTA DELEN I ÖSTERRIKE! Naaaaaaaaajs. Inte för att göra er avundsjuka eller så men Harry Potter har premiär en dag innan där än i Sverige. Okej, det var för avundsjukans skull.

Jag är hemma igen på söndag och säkert full av fina berättelser. Jag önskar er en trevlig vecka. Nu måste ni säga "Detsamma" :)

The Sisterhood of the Traveling Pants

Systrar i jeans - tredje sommaren
Skriven av Ann BrasharesGröna granna sköna sanna sommar

Vilka härliga dagar jag har haft nu på sistone! Jag somnar alltid lycklig. Hur underbart är inte det? Idag har jag och min fina syster cyklat till en campingplats, eller vad man ska kalla det. På sommaren finns det tillgång till bad och minigolf och på vintern kan man åka skidor där. Det är ungefär en mil dit ifrån vårt hus. Det är så härligt hur man hatar alla uppförsbackar och älskar alla nedförsbackar. Vi klev inte av cykeln i en endaste lite uppförsbacke. Vi kämpade verkligen! Inte illa om jag får säga det själv.

Inte nog med att vi cyklade en mil. Vi gick sedan upp för skidbacken, enda upp på toppen. Det är en bit kan jag lova. Sedan skrek vi lite. Jag joddlade lite sådär som man borde göra på höga kullar. Sedan gick vi ned. Det var nästan jobbigare än upp faktiskt. Det kändes mer onaturligt. Vi rullade ned ibland men oftast var det för brant och läskigt. Sedan cyklade vi hem. Då blev det plötsligt två mil.

Jag har precis bytt bloggdesign förresten. Jag fick ett litet ryck. Min design var ändå helt konstigt efter mitt mixtrande. Självklart har jag inte gjort designen själv. Tror ni att jag kan sådant? Jag tog designen ifrån en hemsida. Den liknade den jag hade innan ganska mycket med typsnitt och placeringar och sådär så det känns bra. Nu måste jag verkligen sova. Jag sade åt Magda att gå och lägga sig men själv stannar jag uppe. Inte helt okej. Imorgon ska jag sjunga förfullt med min kör. Vi har våra sista rep före vi åker och tävlar i Österrike på måndag! SHIET!

Jag kan inte slänga noter

Jag fick ju ett piano för några veckor sedan. Efter det fick jag förfrågan om jag ville ha noterna som den förra pianoägaren hade haft. - Självklart! svarade jag. Nu i efterhand inser jag vilket jobb jag precis tog på mig. Jag fick en hel flyttlåda fylld med noter av alla möjliga slag! Mestadels noter på gamla sånger jag inte riktigt känner igen. Mamma och pappa känner igen sångerna. Ibland finner jag mig en riktigt härlig låt och jag utbrister "ÅÅÅH!" högt för mig själv. När jag hade sorterat ett tag hade jag fyra högar. En jag-älskar-de-här-hög, en mamma-eller-pappa-älskar-de-här-hög, en men-åååh-vilken-söt-titel/text/framsida-hög och en oj-vilka-spännande-noter-hög. Helt okej högar. Ett problem. Det fanns ingen slänghög. Hade jag tänkt att jag skulle spara en hel flyttkartong med noter? Jag kommer inte ens att spela igenom en fjärdedel.

Men på riktigt. Man kan ju inte slänga noter. Det skulle vara alldeles konstigt. Tänk om jag någon gång hör någon av låtarna och tänker "Har jag inte noter på den?" och så har jag SLÄNGT den!? Kan ni tänka er så hemskt? Nu har jag alltså tagit på mig att ta vara på en hel flyttkartong med noter från 60-talet. Usch så jobbigt. Fast ändå så underbart!


Här är mina fyra högar

 


Vissa noter är dock väldigt slitna men det går fortfarande att spela ju
Det är fint med slitna noter. Då vet man att de har använts så mycket som de ska

Min kortaste novell

Han såg på henne. Hon såg på honom. Det var som om hon såg rakt in i honom. Hon kände hans hjärta. Han bara måste känna samma sak. Det gick väl inte att undgå? I vanliga fall var hon så blyg men det kändes så självklart att bara gå fram. Hon såg hur han log mot henne när hon närmade sig. Det verkligen strålade om honom.
     Hon kände sig som kvinnan på catwalken. Som att alla runt omkring tittade på henne där hon gick. Det var hon som var i centrum. Hon vickade på höfterna och svängde med sitt svarta långa hår. Hon stannade en halvmeter framför honom.
     Vad skulle hon göra nu? Vad skulle hon säga? Vilken idiot hon var som hade gått fram. Det här var ju bara pinsamt. Hon tittade ner på sina skor. Sina klackskor som inte tålde vatten. Hennes självsäkerhet var som bortblåst. Hon visste inte vad hon skulle göra. Precis när hon tänkte vända och gå snuddade hans hand försiktigt vid hennes. Hon tittade upp på honom igen. Deras blickar möttes. Åter fanns den glöd och det lyckoruset som tidigare uppfattats i atmosfären.
     Han var inte speciellt snygg, utan mer söt. Håret var sexigt rufsigt och hans ögon var helt underbart perfekt blå. Hon skulle ha kunnat se in i dem i evigheter men det var hans leende hon föll för. Hans vita och raka tänder, den söta och charmiga smilgropen i höger kind och de perfekta läpparna som hon bara ville kyssa. Nu. På en gång. Han böjde sig mot henne. Hon slöt ögonen.
     Sedan spydde han på hennes klackskor som inte tålde vatten.


Om jag var yngre skulle jag vara kär

Ulrik Munther var sjukt söt igår! Jag är nog väldigt svag för grabbar med gitarr, sångröst och låtar fyllda med känslor. Fast vem är inte det egentligen?

Så himla fint när han sjunger raderna "I can feel it all down deep inside" och "You try to be proud of who you are". Det känns som att det är precis på ska-rösten-spricka-eller-ej-stadjet. Det är så fint när man fixar det! Lilla söta Ulrik <3 men refrängen är sådär, om jag får uttrycka min åsikt i detta. Den är inte så catchy som man skulle ha velat att det var. Duktig är han ändå. Han var även duktig live. Jag rös ganska jättemycket. Faktiskt så tycker jag nästan att min lilla kamerainspelning jag gjorde är ännu bättre än den jag laddar upp från youtube.

Men lyssna ändå!

En tisdag på Skansen

Skansen öppnade tio. Vi var där halv elva. Jag har varit där runt två-tretiden förut och ändå fått hyfsade platser. När vi kom dit igår var det redan fullt! Det var antagligen inte så smart att gå på allsång den tisdagen som Håkan Hällström var gäst. Jag såg bra iallafall eftersom jag är så lång :) Vi spelade allsångsspelet i flera timmar. Det var en trevlig dag men efter sju timmar sittandes på en filt har man haft det roligare. Det är så kul efter alla rep och när det är den riktiga sändningen. Man märker en sådan skillnad på hela publiken. Alla blir så taggade och helt plötsligt är alla jätteglada! Så underbart!


Miranda och Elin efter två timmar på en filt


En halvtimme innan

 
Miranda hade lite myggbett..


SIW MALMKVIST!
Cool kvinna det därHÅKAN HÄLLSTRÖM!


THE MONIKER!ULRIK MUNTHER!
Så jävla söt


MÅNS!
Och ja, han är faktiskt lika snygg i verkligheten som på tv


Mm.. f1 snygg


Elin på tv om 12 timmar

Nu ska jag snart fara iväg till Skansen och se fina Siw Malmkvist med min fina vän Miranda. Ni ser mig ikväll va?

Jag älskar att läsa toppkommentarerna

Det här är varför.
Jordgubbsmackor är sommar

Jag tänker nu berätta min sommarhemlighet. Ni har nog redan listat ut den. Jordgubbar på smörgåsen? Kan det verkligen vara gott? Tro mig, DET ÄR DET! Även om det är jobbigt att sitta och skära jordgubbar i små skivor så är det verkligen värt det. Faktiskt tycker hela min familj (förutom pappa men han är lite konstigt <3) att jordgubbsmackor slår alla andra jordgubbsrätter. Det är jordgubbsmackor man har jordgubbar till. Jag ska ge er den exakta beskrivningen, så att ni inte gör på fel sätt.

Rensa och skölj dina jordgubbar och bre din smörgås. Inga konstigheter där.
Kan även påpeka att bröden bör vara ljust. Fullkornsbröd gör sig inte hemma i detta sammanhang.


Skär dina jordgubbar i skivor och lägg på smörgåsen.


Häll socker på din jordgubbsmacka.
Där försvann det nyttiga (för jordgubbar är ju faktiskt nyttigt). Jag brukar ha ganska mycket socker på men sockra efter behag (och gör ingen Farbror Melker).


Ät och njut!

Tyvärr kan jaginte konsten att ta bilder så att det ser sådär gott ut men ungefär sådär ska din jordgubbsmacka se ut när den är klar. Det ska smaka sött. Om det inte gör det har du inte sockrat tillräckligt. Så det så. Åh, efter det här inlägget så blev jag sugen på en till.


RSS 2.0