Improviserade jullåtar

Dessa videoklipp har blivit nya julfavoriter. Har lyssnat på dessa videoklipp hela året och älskar att det nu är socialt accepterat att ladda upp på sin blogg. Ger himla fin julstämning tycker jag. 
 

Mitt musikår 2015

Såhär har året sett ut genom fantastiska spotify. Tänkte det kunde vara kul att se vad som vanligtvis finns i mina öron då jag själv tycker att musiksmak säger så mycket om en person.
Började året med Schampoos Don't Call Me Babe. Låter ju som en riktig kick-ass-start
 
John Mayer blev artisten som jag lyssnat mest på, tät följt av Anna Johnson, Pentatonix, Anna Bergendahl och Sara Bareilles
 
Årets mest spelade låtar blev inte helt oväntat Let's Go Searchin', Valentine och Love You Long Time. Tipstipstips på dem förresten
 
Det här var intressant då jag alltid brukar svara att jag lyssnar på allt möjligt när någon frågar. Tydligen är jag en ganska enspårig poptjej
 
Lyssnade på musik i 16 000 minuter eller 11 dagar i streck. Tycker det låter som förhållandevis lite. Vad har jag gjort resterande 338 dagar som hittills passerat? Antagligen pluggat..

C-uppsatsen är inlämnad

Trodde jag skulle känna glädje eller åtminstone lättnad över att äntligen slippa läsa igenom de där 50 sidorna en gång till, men känner ungefär såhär:
Inte den mest rofyllda känslan försöker jag här gestalta
 
Men vi får väl se om det ger med sig.

Jag hoppas att jag får mycket julklappar iår

Iår tycker jag att alla ska köpa julklappar till mig. Tycker att folk som inte ens känner mig ska överösa mig med gåvor. Detta för att högst upp på min önskelista står gåvobevis från organisationer som hjälper människor i nöd. Själv skänkte jag mina julklappspengar till Unicefs gåvoshopBlir sådan himla kontrast i tankegånen att gå från "Ska jag köpa doftljus med vaniljdoft eller kokosdoft i julklapp?" till "Ska jag rädda liv genom vätskeersättning eller vaccin?". Det finns så många julklappar att ge bort som betyder något PÅ RIKTIGT.
 
Tyckte Zara Larsson sa det så bra:
 
Köp julklappar som inte bidrar till miljöförstöring, extrem överkonsumtion eller känslan av tomhet när du köper materiella ting bara för sakens skull. Ge istället en gåva till någon annan som julklapp. Klickan HÄR för att ge bort exempelvis en get, ett skolår eller en cykel. Klicka HÄR för att hjälpa barn på flykt genom gåvor som hygienartiklar, vinterkläder och filtar.
 
Så kom igen och köp julklappar till mig nu, tack!
 

Growing Pains

Maria Mena har släppt ett nytt album med namnet Growing Pains och det är så bra att jag längtar efter att få lyssna på det de få stunder jag inte redan lyssnar. Alla låtar är så himla bra. Bra melodier med texter som är ärliga och geniala. Och Marias röst är så vacker och skör. Just nu är Good and Bad min favorit, men det varierar. Tipstipstips!
 
Här är en låt från skivan

C-uppsatsskrivande

Jag och min skrivarkompis Natalie lämnade i fredags in första hela utkastet av vårt examensarbete inom vårdvetenskap på kanditatnivå. Vi har arbetat med denna uppsats sedan mitten av september. Varje vardagsförmiddag har vi forskat, läst och skrivit kring vårt ämne. Dagarna ser ganska likadana ut. Jag tänkte låta er följa med i punktform:
 
 • Natalie hämtar upp mig och vi beger oss mot universitetet. Vi pratar om hur trötta vi är och om vad vi ska göra idag.
 • Vi funderar över vart vi ska sätta oss. Antingen i datasalen där det är lugnt, eller på biblioteket där all relevant litteratur finns. Blir oftast biblioteket. Vi beger oss mot vald plats.
 • Natalie föreslår att vi ska åka hem igen. Jag tycker det låter som en bra idé.
 • Matlådorna lämnas i någon av kylskåpen på universitetsområdet.
 • Vi slår oss ned framför datorerna som ibland tar väldigt lång tid på sig att komma igång. Vi utbrister då irriterade ljud som "komigeeeen" eller "såå seeeegt det gåååår".
 • Dokumenten öppnas i Google Drive där båda kan redigera texten webbaserat
 • Google Drive blir skribenterna olika djur. Vanligtvis konstiga djur som vi inte känner till. Därför görs en googling om vilka djur vi är idag.
 • Vi pratar igenom vad vi gjorde sist och försöker fortsätta därifrån. Det går segt att komma igång.
 • Plötsligt är vi igång och böcker hämtas, referenser hittas och problematiseringar skrivs ned i en väldig fart. 
 • Natalie skriver och jag suddar och skriver om.
 • Diskussion uppstår kring något som den ena tycker är jätteviktigt och den andra tycker är väldigt onödigt.
 • Vi blir överens och fortsätter, alternativt tar en paus och tänker över diskussionen. Så fortsätter vi med skrivandet, suddandet och diskuterandet fram till lunch då vi är så trötta att vi knappt orkar prata med varandra.
Och så är det med det.

Chokladhus

I lördags hade vi så mycket att göra att vi kunde ägna en hel förmiddag åt husbygge. Husets beståndsdelar? Det här:
Sex chokladkakor, en påse non stop och en ask noblesse
 
Vi utgick ifrån den här beskrivningen. Att skära ut fönster och dörrar var knivigt. Skulle vara en perfekt konsistens på chokladen - inte för mjuk och inte för hård. 
Något för mjuk utskärning
 
Här har huset fått väggar
 
Det färdiga resultatet blev såhär tjusigt:
 
 
Men vissa sidor blev ju helt klart finare än andra

RSS 2.0