Frimärken med fantastiskt budskap

ÄLSKAR de nya frimärkena. Det är så jag vill skicka brev till alla jag känner och gärna till någon i exempelvis Ryssland.

Välkommen till mitt kök

Jag visar bilder från vår lägenhet innan flyttkaoset bryter ut i början av juni. Sovrum, hall och vardagsrum finns att se här. Nu tänkte jag visa vårt kök. Skåpsluckorna är förvånansvärt tomma med tanke på alla lappar som tidigare prytt utsidorna (förresten jättekul att jag i inlägget jag länkar till ber om ursäkt för att jag inte visat min lägenhet än.. tog bara tre år haha).
 
Såhär ser det ut när du står i dörröppningen
 
På hyllorna till vänster lägger vi saker vi inte orkar göra av. Brukar oftast vara överfullt. Drapriet för sopsorteringen har min fina mamma sytt i samma tyg som stolsdynorna.
 
Köksbänken ser ut såhär
 
Och det var väl det ungefär. Tänkte visa badrummet också egentligen men det är svårt att ta fina kort på något som är så fult.. 

Turista i sin egen stad

Nu när vi snart ska flytta är tiden då vi plötsligt passar på att upptäcka delar av Kalmar som vi inte besökt tidigare. Idag var vi på Varvsholmen vilket jag ser lite som Kalmars Hammarby sjöstad. Vi hade packat matsäck och planerade en picknick i det soliga och gröna.
 
Varvsholmen är en liten ö som använts till industri men som under senare år blivit ett bostadsområde. Ön är via en bro förbunden till en liten skogsö (till höger i bild) och den passade vi också på att kolla in.
 
På skogsön följde vi en spår och hoppade att vi inte skulle bli påkörda.Vad tror ni om sannolikheten för det?
 
Några andra öbesökare hade hittat den perfekta utsiktsplatsen
 
Och vi hade glömt packa bestick till vår picknick. Pannkaksgegget fick ätas med händerna. Väldigt orutinerat. Men kul.
 
Det var en fin dag. Kändes lite som en utlandssemester. Ibland behöver en inte åka så lång för att vara på en resa.

Nu slängs de sista lapparna

Fem kurser om människokroppen och dess sjukdomar har resulterat i åtta tentor skrivna i tentasal med andra som är lika nervösa. Min pluggteknik har under samtliga medicintentor haft sin grund i mina lappar. Exempel på detta finns här, här och här. Som jag har läst och funderat och suckat och gråtit över dessa lappar. Så mycket frustration, ångest och tankar på att skita i allt och gå i ide istället. Hur många gånger har jag inte tänkt att "Vad har jag egentligen gett mig in på?", "Hur kan någon NÅGONSIN lära sig allt det här?" och "Är det meningen att studenter ska behöva må så dåligt?". Men lapparna har varit till stor nytta. Kommer väl ihåg det underbara tillfället jag upptäckte att jag faktiskt kan repetera i sängen, och därmed få saker gjorda samtidigt som jag knappt behövde gå upp på hela dagen. Lyx. Många av lapparna hade jag sparat till framtida repetitioner. Men vet ni vad hörrni? Nu är alla slutexaminationer avklarade, salstentor godkända och hemtentor inlämnade. Nu slänger jag dem.
 
Den sista högen av lappar förevigades innan den slängdes i pappersinsamlingen

Perspektiv

Det går säkerligen att vinkla detta inlägg på ett annat sätt som gör att JAG framstår som den som klagar över inget: MEN - jag har en intensiv period nu fram till onsdag då två hemtentor ska in, den praktiska nationella slutexaminationen för sjuksköterskor ska göras och jag får svar på den senaste salstentan som jag skrev i lördags. Har därför pluggat hela helgen efter en fullspäckad vecka och kommer behöva plugga följande tre kvällar efter att jag kommit hem från min praktik som jag gått upp 4:30 för att hinna i tid till. Tuffa dagar alltså. 
 
Kommer hem till en sambo som säger:
"Idag såg vi film i skolan och vi fick inte se klart filmen.. får vänta tills på fredag.. vi blev så sura".
Tyckte jag synd om honom? Inte direkt.
 
Men vidare till det positiva: Om allt går som det ska är jag om tre dagar i stort sätt klar med alla uppgifter som ska göras för att få ta min sjuksköterskeexamen! Vill inte jinxa för mycket dock. Hoppas hoppas att jag klarar det.

Pepp till sig själv

Jag har under mina studentår ofta mailat till mig själv för att kunna ha tillgång till dokument på olika ställen, t.ex. skriver lite på en tenta hemma, skriver i skolan, skriver hemma igen osv. Dessa mail brukar jag krydda med lite extra pepp. Sjukt bra tips ifall en är behov av extra energikickar. 

Fint helgbesök

I helgen var min fina vän Erika på besök i lilla Kalmar. Vi gjorde världsfina saker, till exempel det här:
Var på konsert i Kalmarsalen och såg..
 
.. Moa Lignell som förband och..
 
.. Melissa Horn som kvällens stjärna!
 
Det var såklart väldigt vackert och känslofyllt. Melissas turnéavslutning efter 50 spelningar runtom i Sverige. Kalmar fick alltså den fina finalen.
 
Dock hade vi en strålkastare rakt i ansiktet ibland. Tanken var kanske att vi påtvingat skulle blunda och lyssna?
 
Vi promenerade i slottsparken..
 
.. och på stranden i Kalmarsund. (Och hade aldrig varit med om att det varit så vindstilla i blåsiga Kalmar.)
 
Vi hade alltså en väldigt fin helg. Blir alltid en annorlunda upplevelse när plötsligt JAG ska vara den som hittar och ska visa vägen och sådär pga. är sämst att hitta och förstå kopplingen mellan hur saker ligger i förhållande till varandra (bra bevis på det HÄR). Men vi tog oss runt i staden och fick fina dagar. Blir stolt över mig själv. 

RSS 2.0