Välkommen hem till mig

Om ungefär en månad flyttar vi. Då passar det sig väl bra att visa hur jag har bott de senaste tre åren. Många visar ju sina lägenheter när de precis flyttat in, men för oss har det väl tagit ca 2,5 år att bo in sig. Jag passade på att ta några kort nu innan vi börjar packa ned allt vi äger. Och så har jag dessa bilder att se tillbaka på så att jag kommer ihåg min första lägenhet.
 
Såhär ser det ut när en kliver innanför tröskeln. Badrum till vänster och kök till höger, men vi vandrar vidare in i sovrummet som ligger till vänster längre fram.
 
Sovrummet ser det ut såhär. Foto taget över dörren. Garderobsvägg mittemot fönsret. Denna 105-säng har min sambo och jag delat på i tre år. Min sambo har alltså fått sova många nätter på nattduksbordet
 
Ovanpå byrån står lite smått och gott som jag tycker är fint
 
Vardagsrummet finns mittemot sovrummet. Om du sover över får du sova på luftmadrass framför fönstret
 
Här har jag min egen hörna kan man säga. Här pluggar och sjunger jag. Eller bloggar, som jag gör nu
 
I soffan sitter vi och till bokhyllan går vi om vi vill se en film, läsa i kurslitteratur eller titta på lilla torsbyvätten som brukar titta tillbaka
 
Toalett och kök tar vi en annan gång.

När inköpslistan kompletteras i huvudet

En dag på väg till affären kom jag ihåg att jag skulle köpa köttbullar. Köttbullar var dock inte uppskrivet på inköpslistan men jag tänkte att det skulle jag väl komma ihåg ändå, ni vet. Det var ju bara en ouppskriven sak (redan nu kan ni väl ana hur det här ska sluta..). Började nynna på "Köttbullevisan" från Madicken vilket kändes väldigt praktiskt.
 
Vandrade bland varorna och plockade typ gurka och spenat och ost.
"Köttbullar köttbullar köttbullar ge mig mera köttbullar"
 
Valde bland ketchup och bröd och ägg.
"..massvis med köttbullar, ge mig mera.."
 
Står i kassakön.
"Nu genast vill jag ha köttbullar för dom sma.." JUST DET!
 
Går ur kön för att ta de där jäkla köttbullarna.

Vårpromenader

Vårpromenaderna är kanske de allra bästa av promenader. När det går att följa nästan dag för dag hur blommor blommar, blad bladar och solen solar.
 
 
 
 

Trött student

Vanligtvis brukar jag väl ändå vara en ganska positiv person men just nu är det så mycket som sätter emot att jag övergår till bitter. Jag behöver till exempel få ur mig varför jag är väldigt otaggad på nästa VFU-period som börjar på måndag. Här är anledningarna:
 • Jag ska vara i kommunen denna period och har blivit placerad i en liten håla på Öland dit bussen typ aldrig går.
 • Jag kommer att börja en halvtimme senare men behöva åka en halvtimme tidigare varje morgon. Bussen går alltså 05:45.
 • Jag kommer sedan att behöva byta buss och det är endast fyra minuter mellan bussbytena. Om första bussen är lite sen kommer jag att bli två timmar sen.
 • Och nej, det går inte att ta en tidigare buss eftersom att jag redan tar den första som går.
 • Jag kommer att åka mellan 5 zoner vilket innebär att ett 30-dagarsbusskort kommer kosta mig 1110 kronor MED studentrabatt. Plus att VFU-perioden överstiger 30 dagar (--> det blir ännu dyrare).
 • Sträckan är på 4,7 mil och skolan ger endast reseersättning om sträckan överstiger 5 mil.
 • Skolan har med andra ord placerat mig så långt bort som möjligt utan att de själva förlorar på det. Finns ju hur många placeringar som helst som är närmare.
 • Dessutom tar det 1,5 timmar att ta sig dit, vilket blir en sammanlagd restid på 3 timmar PER DAG.
 • Om jag märker att det inte fungerar med bussbytena (pga. tajt om tid) kommer jag nog behöva cykla första sträckan och då kommer restiden bli ännu längre.
Jag orkar inte.

När båda varit duktiga

När jag kom hem häromdagen tänkte jag vara en fin sambo och hade köpt rosor till en som förtjänade det. Han har varit så bra och skött nästan allt hushållsarbete medan jag stressat runt i jobbsökningar, tentor, inlämningar och verksamhetsförlagd utbildning. Dessutom hade han klarat ett prov, men när jag räckte över rosorna skrattade han bara och sade "Kolla på bordet!" och där stod redan en rosbukett. Tydligen förtjänade jag också rosor. 

Tungt blir tyngre

Idag är en sådan där dag då varje kraftansträngning kräver otroligt mycket. Inte optimalt när mycket ska göras. Skulle precis sätta mig och göra lite nytta, till exempel ta reda på varför jag fått TVÅ elräkningar den här månaden. Visade sig att jag betalat grannens elräkning..
 
Och visst det är inte hela världen. Finns mycket värre som kan hända, men förstår ni hur mycket jag har fått kämpa för att överhuvudtaget slå mig ner och titta på de där papprena!? Och så visar det sig att jag måste klä på mig, gå upp för trappor, ringa på hos någon jag knappt känner och förklara hur slarvigt jag tittar på räkningar. Hur ska jag kunna motivera mig själv till att göra det en dag som denna? 
 

En fläck

Idag gjorde jag en ganska konstig grej. Såhär såg det ut:
Kanske tror du att jag råkade tappa lite mat på duken i samband med uppläggning? Svar nej. Ni vet när sådana där spontana impulser uppkommer som en sedan tar sitt förnuft till fånga och stoppar? Det hände inte riktigt idag helt enkelt. Jag lade lite mat där med flit. Tror det kan handla om en kombination av jag-är-vuxen-och-gör-som-jag-vill och jag-har-varit-så-väluppfostrad-på-min-VFU-att-jag-måste-få-göra-något-dumt.

Högsta vinsten någonsin!

Vi har vunnit massa pengar på triss! Faktiskt mer än jag någonsin vunnit förut. Plötsligt händer det, säger dem ju. Ni skulle sett upprymdheten med egna ögon. Hoppade runt helt galen genom vår lilla lägenhet. Känns nästan overkligt. 
 
Kolla vinsten
 
Vi har alltså vunnit 120 kronor. På 16 000 000 lotter vinner endast 57 600 personer 120 kronor. Känner oss väldigt speciella! Vinstsumman som motsvarar FYRA (4!!!) lotter har vi nu skrapat ihop (hehe) på en. Två funderingar har dock uppkommit.
 • Är det sorgligt att vi blir så glada över den här pengasumman? Jag menar vi är ju studenter. 120 kronor är mycket pengar. Men jag menar, vad skulle hända om vi vann mer? Skulle ambulansen behöva hämta oss båda två pga. avsvimmade att lycka?
 • Ett dilemma har uppstått, nämligen om vi ska köpa fyra nya lotter eller lösa in pengarna. Det är kanske alltid den eviga frågan i dessa sammanhang. För vi får ju chansen att vinna mer pengar, men också risken att förlora allt. I skrivandets stund kom jag dock på ett tredje alternativ (som ju är genialiskt). Ramar nog in den och sätter upp på väggen. Åtminstone fram tills den måste lösas in. 

Jag skrev en låt osv

God morgon! Här kommer en liten låt (med en fånig liten slutkläm).

RSS 2.0