Färjestad, jag älskar er ändå

Ni vet huvudpersonen, Bertil, i Kan du vissla Johanna? JAG SÅG HONOM IDAG! Coolt va? En vuxen Bertil liksom. Det är vår nu. Jag studerade våra krokusar i rabatten. Jag blev alldeles för varm i min vinterjacka. Nu är det sådant där väder att man inte riktigt vet vilken jacka man ska ta. Jobbigt. Oj, vilka problem jag har liksom. Jag har fått tabsen OCH noterna till More than words på gitarr. Det är en låt jag SKA lära mig i framtiden! Jag skulle vara såååå cool om jag klarade att spela och sjunga den någon gång i mitt liv. Det SKA hända. Dessutom SKA jag klara hela River flows in you på piano någon gång i mitt liv också. Om jag klarar det är jag riktigt sådär supercool. Vi fick cdn med alla musikallåtar idag. Min hackade tyvärr. Det löser jag imorgon.

På söndag åker jag till älskade Taizé! ÅH TAIZÉ! Jag har saknat det. För er som inte vet vad det är kan jag inte förklara. Man måste ha åkt dit för att förstå kärleken. Jag kan ju säga att det är ett kloster i Frankrike dit flera tusen ungdomar åker och sjunger i kyrkan, städar toaletter och köar för att få linsoppa. Resentusiasmen bara bubblar i kroppen va? Det var väl det jag trodde... men det är så himla underbart där! Lugnet, gemenskapen, friheten... <3 Jag har varit där två gånger innan. Då var det på sommaren. Nu ska jag åka då det är mest folk. Det kommer kanske bli minusgrader på natten och vi lär få sova i tält. Hur hemskt det än låter så ler jag när jag skriver det. Åh, älskade Taizé! Snart möts vi igen.

Misslyckad rulltårta på Vaginadagen

Idag var en sådan där lördag då jag inte hade något planerat på dagen överhuvudtaget. Jag behövde en sådan lördag. Jag hade ingen klockan på ringning. Bara det är en underbar känsla. Att få vakna när man sovit klart. Att kunna ligga kvar i sängen hur länge man vill. Jag gick dessutom upp ur sängen, helt frivilligt, före klockan ett. Jag blev stolt. Vi hade inget fikabröd hemma så jag bestämde mig för att göra en rulltårta. Mamma blev också baksugen och gjorde kanelbullar! JAG ÄLSKAR MAMMAS KANELBULLAR! Alla älskar mammas kanelbullar. Min rulltårta blev väldigt torr tyvärr men genom att slänga på mer sylt och dränka den i grädde var den ätbar.

Runt fem åkte jag, mamma och syster iväg till Skanstull för att lyssna på vaginamonologerna. Det är precis vad det låter som. Monologer om vaginor. De lästes upp av bland annat Gudrun Schyman och Maria Sveland. Det var sjukt kul. Crazy faktiskt. Vaginadagen är en internationell ideel rörelse med syfte att stoppa våldet mot flickor och kvinnor. Direkt citerat från bloggen. Man kunde fotografera sin vagina och sätta upp på väggen. Herregud. Unik tavla minsann. Jag avstod dock. När vi kom hem tittade vi ut över ett svart bostadsområde. Vi åkte igenom Earth hour. Grannarna mitt emot hade inte släckt så vi knackade på och var earth hour-poliser. Sedan gick vi in och släckte hos oss. Vi mös med värmeljus och kanelbullar medan vi tittade på milleniumserien.

Borde lämna ett meddelande under stolen

Det här är FETT COOLT! Jag och Miranda ska sitta på samma stol när vi ser Drottning Kristina! Hur ska det gå? Tittar man lite noggrannare så ser man att det är olika dagar. Coolt att vi liksom fick samma plats av alla dessa platser som finns på Stora scenen. Det coolaste var när vi upptäckte det:

Elin: Coolt det skulle vara om vi skulle sitta på samma plats fast på olika dagar liksom... hehe.. he.. he
Natalie: .....
Miranda: Men det ska vi ju! Kolla!

COOLT

Marabou smälter fortare än blockchoklad

Igår åkte jag och Magdalena till stan =D Först sov vi ut ordentligt och den som vaknade först skulle väcka den andra liksom. Magda smsade strax före elva och jag sov en timme till. Strax efter två plingade jag på hos Magda. Jag hade vårjacka på mig! YAY! Det var 15 + grader som mest under morgonen! Solen sken på ordentligt. SÅ UNDERBART! Vi tog tunnelbanan till Gamla stan och gick runt ett tag. Vi gjorde inget speciellt. Var lite spontana och åkte till S:t Eriksplan och tänkte gå in på Musikbörsen men det var stängt. När vi började bli trötta åkte vi hem och åt. När jag ätit klart gick jag till Magda och vi tittade i gamla skolkataloger och bakade chokladmuffins. MUMS! Vi smälte ned choklad och hade i smeten också. Yummie! När vi bakat klart gick vi hem till mig och tittade på season 3 av SATC tills Magda blev för trött och gick hem :p Jag tittade klart på hela sägongen och gick och lade mig sen. Bra dag =D Synd att man vaknade till att marken var vit igen


Magda på tuben


Elin på tuben


Jude-Magdalena slickar skålen


En stjärna i toppen på den smutsiga snöhögen!
Fett coolt att det blivit så utan att någon gjort något. Naturens mirakel (=


Farbror Frost vs Gumman Tö

En film från i fredags när jag var på väg hem. Min taktik funkade utomordentligt tills jag vaknade av att det snöade imorse. Buhu.

Vårtaktiken

Man är väl uppfödd med rock n' roll

Vilken härlig dag! Jag kom nästan i tid och jag hann klart matteuppgifterna. Jippie! Eftermiddagen var underbar. Nu, när vi jobbar med musikalen, kommer vi inte att ha individuell sång men vi kommer att ha 45 minuters sång tillsammans fyra stycken. Vi såg det som något negativt först men efter lektionen var vi eld och lågor! Vi var så sjuuukt duktiga! Lärde oss en helt ny och sjukt bra låt med stämmor och allt. Hallelujahmoment typ! Efter vår härliga lektion hade hade vi teater. Det var najs! Det är bara alla som har fått roller som var med på teatern vilket innebar att alla var seriösa och engagerade. Vi kommer att bli ett mycket tajt gäng innan musikalentider är över kan jag lova.

Medan vi satt och berättade om våra förväntningar inför musikalen hörde jag hur det spelade Out tonight från RENT i ensemblerummet! JAG DOG! Det är en av de låtar som JAG har velat sjunga till i ensemblen. Jag ville bara springa in och sjunga gärnet men det gjorde jag inte. Efter skolan tog vi en sväng till Stadsteatern vid Sergels torg och hämtade ut våra biljetter till två föreställningar vi måste se med skolan. Iochmed att min skola samarbetar med stadsteatern ingår vissa teaterföreställningar i studierna. Vi får även se alla föreställningar gratis! Vilka vi vill. Mycket härligt. Jag kan verkligen rekomendera De tre musketörerna som är den bästa teaterupplevelsen i mitt liv. Biljetter släpps på nytt i april. Jag ska se den igen hade jag tänkt.


Jag ville bara säga att jag överlevde

Det finns en huvudroll som är liksom den stora. Den fick jag inte. Det finns fyra skyddsänglar. Jag fick ingen av de rollerna. Det finns tre dödsänglar. Jag blev ingen dödsängel heller. Jag blev flickan som blivit tillfångatagen av dödsänglerna. Huvudrollens kompis.. eller vi blir kompisar iallafall. Jag skulle se mig själv som rollen under huvudrollen. Änglarna är visserligen med  litemer än mig, men de är fyra stycken och jag är en ensam individ. Det gör att rollstatusen ökar tycker jag. Man ska se saker positivt. Det här kan nog bli bra. Jag är nöjd. Antar jag. Jag brinner för Rock n' roll i rollen. Jag = cool.

När kollationeringen var slut och alla roller var satta och vi hade läst igenom manuset så skyndade jag mig iväg till kören. Jag hann med bussen trots att vi slutade senare än vanligt. Det var trevligt att sjunga tillsammans men jag var trött idag. Jag och Magdalena gick hem tillsammans sedan. Det var så UNDERBART att prata med min fina Magdalenis! Jag har saknat henne så mycket! Magda följde med mig hem och vi titta på SATC tills de blev för sent för en skolkväll.


Jag vågar varken tänka eller känna

Nu är det mindre än en timme kvar. Stämningen är jättekonstig! Jag skakar i hela kroppen. Det är svårt att skriva. Jag ryser och svettas inombords! DET ÄR SÅ OBEHAGLIGT. Hela veckan har jag skakat i kroppen när jag tänker på kollationeringen som börjar idag 15:15. Om 45 minuter. 45 korta minuter. 45 LÅNGA minuter. Tankarna rullar runt i huvudet. De tankarna som har tänkts hel veckan. Nu rullar sammanfattningarna runt runt. Jag har ont i huvudet. Tänk om jag inte får någon roll. "Elin, du blir Statist 3.." ÅH! JAG VILL INTE! Tänk om jag får huvudrollen. Hur kommer det att vara? Nej, jag vågar inte tänka så. Jag vill inte ha för höga förväntningar. Det är så många som är så bra. Nu är det bara 40 minuter kvar. JISSES AMALIA. Nu ska jag bara vara tyst och ta det lugnt. Det blir säkert spontana hopp för att bli av med överskottsenergin. Nu är det 35 minuter kvar.


Hemtrevligt och efterlängtat söndagsmys

Jag är nu hemma från Nacka! Jag har ochförsig varit det i nästan tolv timmar. Nåväl. Jag hade det mycket trevligt! Lite ont i ryggen efter hårda sängar och avsaknaden av godis på melodifestivalfinalen var något att kämpa med. Annars är allt bara bra! Vi har upplevt de mest otroliga workshopsens inom körsång. Det var helt underbart! Vi har även planerat inför kommande evenemang, Norbusang! DE har planerat, JAG har mest lyssnat. Jag är fortfarande förvirrad över hur allt hänger ihop. Vi ska utbildas i mötesteknik i framtiden är det tänkt. Det känns som en användbar utbildning för mig.

Söndagen har mest gått åt till att äta upp pappas fika, skratta åt Rebeccas underbara blogginlägg I PLURAL och titta på tv. Jag har även börjat läsa en bok! Jag har aldrig tid att läsa annars... eller jo, visserligen har jag tid men jag gör det liksom inte. Jag har iallafall börjat läsa 14 år till salu. Ingen bok som gör en lycklig precis, men jag finner den intressant.


Typ den enda bilden jag tog i Nacka. Alla hade bråttom till bussen och dumpade alla nycklar i vårt rum. Förresten, väldigt väldigt praktiska nycklar. Stora, tunga och klumpiga. De får inte plats någonstans! Men det är inte heller svårt att tappa bort dem.


Det är mysigt med tända ljus


Min söndagskväll bestod av detta

Det har tagit mig över en timme att skriva det har lilla inlägget. Vad är det för fel på min dator? Lilla älsklingen är lite sjuk tror jag. Jag hoppas verkligen att det blir bättre!

Nacka blir mitt hem i helgen

Nu ska jag alldeles strax bege mig iväg mot Slussen för att möta körungdomar från hela Sverige! Det är årsmötedags. Sedan blir det planering av Norbusang, festivalen i Malmö som är i maj! Det blir najs =D Jag missade skolan helt idag. Eftersom jag bara har två lektioner och slutar 11:20 på fredagar var det ingen ide att gå upp och skynda ihjäl sig när jag vaknade klockan nio. Nåväl, jag missade inget tror jag. Däremot är jag sååå förväntansfull över kollaktioneringen på måndag. Då får vi veta rollerna till musikalen! ÅH! Jag MÅSTE få en bra roll. Annars dör jag. Ha en bra helg!

1 222 200 poäng av lycklig lycka

Idag har jag fått över en miljonQuadrapopspelet som finns på alla Sony Ericsson. När jag gick i nian hade jag bestämt att jag skulle klara det. Det står på min att-göra-efter-jag-dör-lista! Nu kan jag bocka av ännu en sak. Jag började denna spelomgång på lovet. Varje morgon spelade jag när jag låg i sängen för att vakna liksom. Idag på matten slog jag mitt rekord som var 826 920 poäng. Då kände jag hur mycket jag ville klara det. På svenska lektionen (jo.. jag pluggar för fullt) klarade jag det! Fast jag märkte dock inte när den slog över till miljonen. Det hade jag velat sätt.. men jag är glader ändåer =D För er som inte är så insatta i Quadrapop är man bra om man kommer över 100 000. Fatta vad bra jag är då va? JAG ÄR BÄST!

Show me there's a way to beat the monster

Löööööv it

Jag är en glad flicka som är KLAR

JAG ÄR KLAR! Helt sjukt underbart! Nu kommer jag aldrig mer att behöva läsa om DanteSvanteTanteTönte! Han är härmed ute ur mitt liv. Det vill säga, om jag inte får någon rest. Det skulle jag inte uppskatta. Speciellt inte eftersom jag kämpat med denna uppgift hela lovet! Varje dag! Inte hela tiden dock, men det kan man inte begära av mig! Nu kan jag äntligen njuta av lovet. Efter att ha suttit hemma nästan hela tiden så kan jag äntligen hitta på något! Inte nog med att jag är klar, jag är även sjukt nöjd med min insats. När jag läste igenom uppsatsen för att försäkra mig om att allt såg fint ut så blev jag så stolt! JIPPIE!

Detta tog jobbigt nog mycket mer tid än vad jag hade ränkat med. Jag hade egentligen tänkt hinna skriva min artikel om Brott och straff på medeltiden också, men det kommer jag inte att hinna tyvärr. Jag vill ha lite lov nu först istället för att börja specialisera mig på ett annat ämne. Ett stort projekt per lov räcker alldeles utmärkt. Man kan ju inte kräva hur mycket som helst av mig faktiskt. Idag har jag knappt rest mig ifrån datorn. Jag har gjort avbrott för matintag, toalettbesök och träning. Ändå har jag inte rört msn. Jag var inne på Facebook en gång. Inget mer. Är jag bäst eller!? Svar ja.


Glad flicka

Du kommer alltid att vara min favorit

Idag är det ett år sedan du försvann från mig, min älskling. Jag saknar dig. Mest saknar jag när du sov i mitt knä. Då kunde jag klappa dig. Din päls var så mjuk. Jag har aldrig klappat något mjukare. Du hade den mjukaste och finaste pälsen någonsin. Du var så vacker. Så vacker.


Så vacker

http://alfonx.blogg.se/2009/march/mannen-i-mitt-liv-dog-i-mina-armar.html#comment
http://alfonx.blogg.se/2009/march/inlagg-till-tusse.html#comment
Jag älskar dig

En vacker men jobbig vinter

Jag tog dessa kort i januari. Jag skulle ha laddat upp dem då men något kom ivägen. Jag hade tänkt lägga till andra bilder som jag tänkt ta nu, i mars men nej.. det känner jag att jag inte kommer att orka. Man vill inte fota något som man är trött på.


Träden var såååå fina när grenarna var täckta att snöfrost


Mycket istappar


Galgbacken tar livet av mig

Jag orkar inte mer. Jag har pluggat sönder mig och är fortfarande inte klar med den första uppgiften. Visserligen pluggade jag inte igår (so what.. är ändå helt slut i huvudet) men jag var på biblioteket iallafall! Jag fick med mig tre böcker om medeltidens brott och straff. Jag reserverade även en om Dante Alighieri. Imorgon kan jag hämta den... om jag hinner vakna innan de stänger. Förhoppningsvis kommer jag iväg och klipper mig lite också. Det behövs verkligen. Mina toppar har blivit dubbelt så många. Jag vill verkligen lyckas bli klar med något imorgon. Det skulle kanske höja min studieambition! Iochförsig skulle allt höja min studieamition just nu. Jag vägrar ens titta på böckerna mer ikväll. Usch.

Desperate Housewives började idag! Äntligen! Det blev lite Ben & Jerrys också. MUMS! Det kändes bättre i huvudet efter lite glass. Jag tänker inte anstränga hjärnan mer denna dag. Jag tror att jag vill titta på Catch & Release. BRA FILM! Eller nja... SNYGG SKÅDIS. Den snyggaste grabben någonsin. Det finns inte någon film alls som har en snyggare manlig huvudroll. Han är riktigt sådär irriterande snygg. Så snygg att man inte riktigt kan koncentrera sig på filmen. Det har jag skrivit om förut.

RSS 2.0