Jag slipper gå upp tidigt iallafall

Jag har nu sagt till mig själv att inte lämna detta hus förrän vissa skoluppgifter är klara. Jag tänker minsann inte belasta mer nu. Dags att ta uti med saker och ting. Jag har redan tackat nej till tre aktiviteter! TRE VÄLDIGT ROLIGA! Det gör ont i hjärtat men jag ska vara stark. Ju fortare jag blir klar, ju fortare kan jag njuta av lovet. Hoppas att jag blir klar imorgon. Att välja bort lovet är ett svårt beslut. Varför ha lov när man ändå måste plugga? Som rubriken lyder: "Jag slipper gå upp tidigt" och det är ju skönt. Nu kan jag välja när jag vill plugga. Idag har jag kommit en bit, men jag är långt ifrån klar.

 Jag ska skriva en uppsats om Dante Alighieri. Tråkigt. Jag ska även skriva en artikel om Brott och straff på Medeltiden. Mindre tråkigt men fortfarande tråkigt. Och svårt. Väldigt svårt. Det är källhänvisningarna som är jobbiga. Jag tror att jag måste gå till biblioteket. Då kan jag inte bli klar imorgon, men förhoppningsvis på måndag då. Jag behöver lovet. Idag har varit en bra dag, trots att jag inte lämnat huset. Jag har pluggat, som jag sade, och tittat på Glee, Melodifestivalen och filmen På smällen, som gick på trean förut. Ganska värdelös faktiskt. Jag har ätit mer godis idag än på hela månaden tror jag + en halv daimtårta. Euw :)


Ett bortglömt videoklipp

Precis efter jul, efter det här inlägget tänkte jag publicera denna video. Jag hittade den helt bortglömd på min videosida. Jag vill ändå ha videon här så varsågoda folket. En video ifrån julen. Alla älskar ju julen såhär års.. ?

Barrig granis

Stevie Wonder och jag kommer överens

Igår (ja, jag vet att jag skrev om förrigår igår... kan jag inte bara skriva om samma dag då det händer? tänker ni. Förlåt för det) hade vi konsert i skolan. Vi spelade ungefär två låtar per ensemble. Vi är fyra ensemblegrupper och så uppträdde artistarna med två låtar också. Vi var i en liten teatersal så bara 40 personer fick vara där samtidigt. Alltså var det bara skolan som kunde komma och titta. 12:10 började vi med att bära in alla saker och rigga upp inför spelningen. Vi hade soundcheck och repade igenom alla låtar lite grann. 15:45 var det konsertdags. De som egentligen skulle se var teatertvåorna och musikettorna. Musikettorna hade gått hem HAHA :( Ingen uppskattning här inte.

Utan någon som sjunger kan inte ensemblegrupperna spela. Tre sångare var borta! Det innebar att två ensemblegrupper inte kunde spela D: Det var fyra låtar som inte hade någon som sjöng till.. egentligen. Min lärare frågade mig om jag kunde ta en låt. Vi provade lite och det gick bra, så jag sjöng en av låtarna. Det var tre andra som tog de andra låtarna. Fett najs att det kunde lösa sig så bra. Dock stod vi med textpapper på scenen XD men jag försökte att titta dit så lite som möjligt! Vi hade ju inte tränat på låtarna förrän samma dag. Då får man inte ha för höga krav.

Jag sjöng bara Stevie Wonder-låtar! Jag sjöng "Signed, sealed, delivered I'm yours", "Sir Duke" och med den andra ensemblegruppen sjöng jag "Isn't She Lovely". Det gick bra iallafall! Alla var mycket duktiga! Det blev ju lite småfel här och där dock, men var gör det? Jag är väldigt nöjd. Det är så najs att vi har lite spelningar då och då, även om det bara är inför en liten publik.

Lite bilder ifrån tha play:

Mortal Kombat ........?


Hot stuff!


Artisterna :)

Det var på tiden att prova lockdelen

Det var fett svårt! Jag failade jättemycket XD Jag trodde även att lockarna skulle vara enda uppifrån hårfästet men det kunde man ju bara drömma om!
EN endaste liten lock blev sådär perfekt som lockar ska vara

Släpp mig innan du släpper dig

Igår var jag med min klass på Musikmuséet. Egentligen skulle jag ha varit på den tidiga gruppen, med min kärnämnesgrupp (teater- och artistklassen) men jag och Miranda kom något försent. Vår ersättningsbusschauffis körde lite fel.. hehe. Det gick bra iallafall. Vi fick dock roa oss på egen hand i en timme ungefär men det gick väldigt bra. Det fanns en musikbutik med alla möjliga olika musikföremål. Jag köpte en diskantklavsreflex. COOL! Kungliga musikhögskolan hade även studenter därifrån i en liten hörna. Man kunde göra asnajsiga grejer! Jag och Miranda spelade in våra egna "ljud" som ett trumkomp. Lät ungefär såhär i bokstäver: BOMTCHIKABAM eeeeeeee BOMTCHIKABAM AAAAA. Det var underbart!

Såsmåningom började vår guidade tur. Vi fick lära oss om ljud (hur de uppstår o.s.v.) och om medeltida instrument. Det var fett najs! Vi fick spela på dem också. Efter guidade turerna så lekte jag och Mirandis med olika ljud. Vi förvrängde våra röster och sjöng Mamma mia på Karaoke, inte samtidigt som vi förvrängde rösterna dock. Det fanns en skärm så man kunde se sig själv men vi var för långa HAHA. När museet stängde drog jag in till Kulturhuset och mötte syrran för att vara en del av hennes födelsedagspresent. Jag bjöd henne nämligen på en teaterföreställning som heter No tears for queers. Det var stark!
Helt plötsligt blev det coolt att ha reflex

Varför sket jag inte bara i att komma?

Typiskt att jag har den bästa lektionen på hela veckan på måndag morgon. Typiskt att det hade snöat så mycket i helgen. Typiskt typiskt typiskt! Jag visste att det skulle vara kaos. Mamma satte minsann på radion i mitt rum när hon tyckte att det var dags att gå upp. På radion pratade de om kaoset hela tiden. Jag åkte till skolan en halvtimme tidigare än vad jag behövde. Jag trodde att det skulle räcka. Där hade jag fel. Det tog två  timmar för mig att ta till skolan istället för en halvtimme. Att ta sig till ett större centrum var inga problem. Där var det jättemycket folk som bara väntade utan att veta något. Det kom jättemånga bussar, men alla gick åt fel håll (alltså hem igen). Till slut, när jag väntade ute i 20 minusgrader i en timme så kom det en ensam liten ersättningsbuss. Folk var helt vilda och tog till våld! Jag hade tur som kom med.

Det var kaos på bussen. Chauffisen kunde inte vägen, alla hängde på varandra, folk jiddrade om vilka stationer folk skulle av på. Det var skitkul! HAHA! Jag bara log hela tiden (förutom när jag jag fick en armbåge i ögat...) När jag till slut kom fram gick jag och klagade hos min fina sånglärare. Hon berättade att "allt kommer att bli bra" typ. Jag kom iallafall i tid till min nästa lektion som var historia. Jag satt själv i en kvart tills nästa person dök upp. Vi fick gå ned till datasalen för att arbeta med artikeln som ska vara klar i veckan. Jag har inte börjat och här sitter jag nu. Hela dagen kommer att vara ovärd. Vi lyckades bli sju stycken på lektionen. förhoppningsvis blir vi fler efter lunch.

Det här är allt jag behöver just nu

Jag älskar Switchfoot så mycket att jag inte vet var jag ska ta vägen!

Golden

Och den här låten kan jag bara lyssna på på youtube D:

Spirit


<3
<3<3<3<3<3

Langa lite varm sommar va!?

Jag är trött på vintern! Jag vill ha det varmt. Jag vill kunna ha min vårjacka igen, eller varför inte ingen jacka alls? Jag vill se sol! Blommor! Blad! Gräs! Vatten! Höra vågorna och fåglarna.


Kunna ligga på gräsmattan ungefär såhär

Vintern. Den har varit fantastisk iår! Kanske får vi aldrig såhär mycket snö igen. Det skulle vara förfärligt.. men nu är jag ändå trött på snö! Jag måste få se marken!

Mitt uppe i den årliga fylla år-veckan

Den nämde jag även förra året (http://alfonx.blogg.se/2009/february/and-every-time-that-i-tell-you-i-dont-care.html#comment). Iår kan vi även sticka in Linnéa på den 15e februari, Maria på den 19e och Natalie på den 22a. GRATTIS TILL ER ALLA! Pappa fyller år imorgon, bror på torsdag. Jag och syster skulle köpa presents tillsammans men vi har inte fixat det ännu. Oops. Pappas födelsedag är alltid lite undanskuffad! Typiskt :( Jag vill inte att det ska vara så. Imorgon har jag ett prov som jag inte har pluggat till. Det är faktiskt inte mitt fel. Min lärare förstår inte hur man förbereder elever inför prov. När vi frågade frågor igår på lektionen så blev han typ irriterad för att vi inte visste svaren redan. På fredag har jag ett annat prov som jag inte heller skulle påstå att jag är förberedd på. Det värsta är att jag inte bryr mig. Vad är det som händer egentligen!?

Jag har nu löst videos-på-bloggen-problemet hoppas jag. Dock är det en sida med massa reklam och inte lika bra kvalitet men jag hoppas ändå att det blir bra tillslut. Idag har jag fixat med att byta video"operatör" på de videos jag redan laddat upp här. Jag är dock långt ifrån klar.

Måste även berätta att jag igår bar mina ljusa helt nytvättade favoritjeans och ett vitt linne till skolan. Mina händer är helt torra och min högra pekfingerknoge började blöda utan att jag märkte det! Behöver jag säga mer? Idag då? Jo, jag bar ett par andra nytvättade jeans (det gick minsann inte att ha de ljusa jeansen på sig igen utan att tvätta dem ska jag säga er). Mitt under min gitarrlektion, med en vikarie som jag träffade för första gången, började jag helt otippat att blöda NÄSBLOD! Fail... och innan ni frågar, JA det droppade på mina jeans OCH på min fina älskade gitarr D: Det gick att torka bort som tur var. Var kommer jag att blöda imorgon? ......... hehe..

Mina underbart knäppa finisar

Playahead, där jag laddar upp mina videos för tillfället ska läggas ned den 1a mars. Jag kommer att försöka byta videouppladdare så fort som möjligt. Hoppas att allt funkar som det ska sålänge.


I torsdags åt underbara Marie såpbubblor


I fredags bjöd underbara Miranda mig på en chokladboll och åt sin semla

Lillasyster - Det femtiotredje hjulet

Min syster fyller 25 år imorgon. Idag firar vi det med släkt och hennes vänner. Eftersom jag är en liten sladdis är mina kusiner väldigt mycket äldre än mig. I ena rummet sitter alla föräldrar som är 50+ och pratar om hur gamla de är. I ett annat rum sitter alla systers vänner som är 25+ och pratar om sin bil, sina lägenheter och sina jobb. Var passar jag in någonstans? Jag kan inte delta i samtalen någonstans. Vart jag än går så känner jag mig vilsen. Jag och mitt kära kusinbarn Mathias på sju år har lekt kurragömma och spelat piano. Det har varit trevligt. Nu tittar han på Ice Age 2. Därav inlägget. Jag är liksom lite överbliven här ikväll. Är det oförskämt att sitta vid datorn? Alla skulle sitta vid datorn, eller roa sig på sitt eget sätt, om de var överblivna. Snart ska jag också sätta mig och se Ice Age 2. Det blir trevligt.

Ett evigt rullande i pärlsocker

Jag och syster bakade fyrdubbel sats av chokladbollar igår. Yesyesyes. Vi ska äta tills vi spyr =D


Yummie


Två evenemang som var viktiga i mitt liv

Jag har inte skrivit om två saker som jag borde skriva om. Två saker som jag vill föreviga här på internet och kunna tänka tillbaka på ibland typ. Idag var jag på ett stort kurragömmalekande på IKEA. Över tusen pers, iklädda tomteluvor, samlades för att leka. Klockan 12:00 samlades man vid ingången. Vi gick igenom regler och utsåg letare. Jag och Emma anmälde oss som letare. Vi hade tänkt till ordentligt. Det är ju inte kul att ligga inträngd i en garderob i en timme. Vi var fem stycken som letade. Vi räknade i fem minuter sedan satte det igång. Det var askul! Riktigt riktigt roligt. I en timme sprang vi omkring och sökte röda tomteluvor. När den timmen hade gått skulle vi samlas nere vid ingången igen men jag hittade inte dit HAHA :( De hann börja nästan omgång innan jag kom ut. Mamma var också på IKEA så vi åkte hem. Det räckte med en omgång :)


Folket! Utmärkelsen var en tomteluva, såklart

I torsdags, den 4 februari, var jag på premiären av musikalen Singing In The Rain på Oscarsteatern. Skolan betalade. Egentligen skulle bara artistklassen ha gått (fett dåligt att dom får göra alla roliga saker D:) men sedan fick de biljetter över och jag och Natalie fick följa med på premiären =D FETT NAJS! Vi satt på första parkett, allra längst fram. Det var massa kändisar där, ehhheeehee.... Vi såg Rongedal (JAG ÄLSKAR RONGEDAL), Sarah Dawn Finer, Petra Mede, Meg Westergren och E.M.D-Mathias. Sedan var det lite Henrik Dorsin och Allan Svensson på scenen. Den var SKITBRA. Jag bara satt och log. Den var rolig, intressant, mysig och alla var jätteduktiga. Eftersom vi satt på första raden och musikalen heter Singing in the Rain så blev vi blöta. Jag längtar efter regnet nu. Det skulle vara mysigt.
Vågade inte fota med blixt därinne

"Ingen ska göra hål i min Elin!" - Mamma


Förlåt.


Det här med drömmar är intressant

Var kommer de ifrån? Hur bildas dem? Hur kan de kännas så verkliga?

För några nätter sedan drömde jag en dröm. Jag var ledsen över något i drömmen och grät, sådandär filmstjärnegråt som är så dramatisk. Jag var hemma hos mormor. Plötsligt såg jag min fina morfar i en dörröppning. Min morfar har varit död sedan 10/7 2005.  Han kom ut och kramade mig och sade att allt kommer att bli bra med sin underbara danska brytning. Jag kände hans kram så tydligt. Jag kunde känna hans lukt tillochmed. Då vaknade jag. Jag ville inte vakna men jag gjorde det. Många drömmar är svåra att tyda. Den här drömmen hade ett tydligt budskap tycker jag. Det känns som att morfar är min lilla skyddsängel som vakar över mig. När jag tänker på drömmen blir jag alldeles varm inombords. Älskade morfar <3

RSS 2.0