Blå små prickar överallt

Förra helgen var jag ute på promenad och var en bra faster. Då såg jag detta. Har ni någonsin sett så mycket blåsippor? Det var alldeles fullt i en glänta. Jag fick inte ens in alla på en bild.

Bäst att stanna inne

Idag hade jag tänkt ta mig till närmaste köpcentrum och köpa en del saker som jag behöver. Precis när jag skulle gå utanför dörren öppnade sig himmelen och regnet öste ned. Jag bestämde mig då för att stanna inne. Haha. Jag såg det lite som ett tecken på att jag inte borde ge mig iväg ut denna dag. Nu sitter jag istället hemma själv och har gjort mig extra fin till ingen nytta.


Förresten såg jag den här reklamen för fritidsresor på någon blogg. Den första bilden, som är markerad, är från vårat hotell. Tänk att jag har varit där! Helt sjukt.


Men vad är klockan nu då?

Idag är det både våffeldagen och ställa-om-klockan-dagen. Det här med våffeldag är ju alldeles förträffligt men att ställa om klockan tycker jag är mer till besvär än till nytta.

  • Mellan vilka dagar skulle klockan ställas om?
  • Skulle jag ställa fram eller tillbaka klockan den här gången?
  • Är den här klockan redan omställd?

Frågorna blir många. Människor kommer för sent eller för tidigt till sina sammanträden. Manuella klockor ställs om på ett ungefär och kan gå flera minuter fel (och i vår värld som mest kretsar kring tid kan det ställa till stora problem). Är det värt det?

Men samtidigt är det väldigt roligt. Plötsligt fick man sova en timme extra. Plötsligt fick man dansa en timme mindre i natten. Plötsligt försvinner en hel timme. Plötsligt läggs det på en timme. Idag var årets kortaste dag. Eller var det den längsta? Orkar. Inte.


Om ändå jag också kunde skriva låtar

Någon gång ska jag lyckas. Så länge sjunger jag andras sånger.

Här är originalet


Bilder från min Thailandsresa

   

1. Pappa och den godaste festisen jag någonsin smakat. Den var sådär förvånansvärt god att man var tvungen att berätta det för alla runt sig.
2 & 3. Våra fina 125 kubikare som vi hyrde. 50 svenska kronor per dag.
4. Jag tittar på ett vattenfall vi precis vandrat till.
5. Elefantridning genom thailänska djungeln.

  
Vi hade varaner på hotellet. Det var kul att titta på dem när man ut frukost. Ödlor fanns det många av. Första gångerna vi såg en sådan så utspelades följande scenario:
Person1: "OMGOMGOMG! EN ÖDLA! TITTA EN ÖDLA!"
Person2: "NO WAY! Varvarvarvar!?!?!?"
Person1: "Därdärdärdär"
Båda personerna gör små glädjeskutt och tar fram kameran och tar tusen kort.

På slutet av resan reagerade vi ungefär såhär:
Person1: "Där är en ödla."
Person2: "Mm.. och där är en till."
Person1: "Mm.."
Båda personerna återgår till vad de höll på med.


Friterad glass hade jag aldrig ätit förut. Jag förstår ju nu att det är ett MÅSTE om man får chansen.

     
1. Fotvård med fiskar. Fiskarna äter upp döda rester från fötterna. Det var en annorlunda upplevelse.
2, 3 & 4. Bilder från vårt fina hotell Rawi Warin.
5. Fin bild från en inte så fin strand.
6. Söt stavning.


Pappa utforskar tempuraturen i Indiska oceanen

   
1. Det var jobbigt med långt hår eftersom att det blev så varmt. Jag fick ha det uppsatt hela tiden. Och mitt raka hår blev plötsligt lockigt. Det gjorde mig lite glad.
2. En dag beställde vi en tur med båt. Jag och mamma dök ned på åtta meters djup. Det var häftigt. Jag såg Dory och Gill från Hitta Nemo.
3. En kväll var vi på en karaokebar och jag sjöng karaoke in public för första gången. Det var riktigt jävla kul!


Vi hade en fantastisk resa


Tre fullbokade dagar

Dagarna bara springer iväg. Jag har fullt upp. I tisdags var jag på arbetsförmedlingen för att intyga att min semester är slut. Helt onödigt egentligen eftersom jag ändå inte får någon a-kassa men det är väl ingen idé att bli ovän med denna förmedling. Därefter begav jag mig till körskolan och pluggade teori som en galning.  Efter det åkte jag och handlade eftersom att kylskåpet stod tomt när vi kom hem. Sedan hade Magda och jag en fin kväll tillsammans. Vi pratade en massa och tittade på SATC. Det spelades "Vem där?" och vi åkte och kvällsfikade. Bra dag.

Onsdagen började med en arbetsintervju på McDonald´s. Vi får se hur det gick. Jag får reda på om jag får jobbet eller inte om två veckor. Det kändes bra iallafall. Sedan åkte jag hem till min bror, Carita och My och blev chockad över hur mycket som händer med spädbarn på två veckor. Det märks verkligen skillnad.

Och nu sitter jag på förskolan och brukade jobba på förut och är vikarie. Jag chockas över hur mycket som händer med 2-4 åringar på en och en halv månad. Det märks verkligen skillnad där också. Det känns skönt att vara tillbaka såhär bara någon dag. Jag har saknat barnen och barnen har saknat mig. Det är väl typ det bästa. Barnen har saknat MIG! "Jag har letat efter dig, Elin" <3

Efter jobbet ska jag iväg och gymma med Natalie för första gången på två veckor. Vi får se hur det går. Nu är min rast slut. NU SKA JAG IN TILL BARNEN!

Hemma i kalla Sverige

Nu har jag varit hemma ett tag. Åt precis stuvade makaroner och drack arlamjölk. Mums! Det var väl ungefär det jag ville berätta nu. Jag har varit vaken i 22 timmar och känner att ögonlocken snart slås igen, i en längre tid än en blinkning, vare sig jag vill eller inte. Hemresan blev inte ett dugg långtråkig. Jag lyssnade på de 100 album som fritidsresors underhållningssystem hade att erbjuda och skapade en så sjukt bra spelningslista och innan jag hann lyssna igenom den spelningslistan så var vi framme. Osis.

Underbar lat (tror jag)

John Mayer har slappt en ny lat nu medan jag ar borta och jag kan inte lyssna pa den. Sjukt frustrerande. Jag har last texten och mycket tyder pa att den kommer att vara fantastisk. Kan ni lyssna at mig?Jag vet inte ens om det ar en bra version av laten som jag hittat EFTERSOM JAG INTE KAN LYSSNA. Snyft. Jag gar och badar istallet. Innan jag exploderar.

Uppdatering fran Thailand

Hej Sverige! Jag behovde en liten pause ifran det vackra vardet sa jag gick in i biblioteket med superventilation och dar fanns det en dator. Perfekt! Vi blir alldeles bortskamda har borta med sol och bad och extrem service. Igar var vi och tittade pa melodifestivalfinalen pa en skandinavisk restaurang. Lite senare idag ska jag fa spela piano!!! Jag langtar ihjal mig. Det ar forvanansvart svart att inte fa musicera. Det ar val ungefar det som ar jobbigt. Annars ar allt bra.

Jag fattar inte att jag ar har

JAG AR I THAILAND! Kan inte riktigt fatta det men har ar jag. Det ar som en drom. Hotellet ar minst lika fint som pa bilderna pa hemsidan. Wow! Fast det ar en lang vag upp till hotellrummet och i den varsta hettan ar man alldeles utmattad nar man kommer upp. Vi ar valdigt trotta mest hela tiden men det far man vara pa semestern. Just nu regnar det nagot alldeles forskrackligt men det gor ingenting. Man kan bada anda och det ar ett valdigt vackert regn. Dessutom ar det inte ett dugg kallt.

Det ar sa sjukt billigt har! Vi har atit middag fem stycken for futtiga 350 svenska kronor. Vi bor pa en o som heter Koh Lanta. Det ar ungefar tva mil lang sa vi kan ta oss runt pa mopparna som vi hyrt men trafiken ar helt galen. Det ar vanstertrafik och ungefar inga andra regler.

Jag kanske hor av mig en annan regnig dag!

Hejdå Sverige

Imorgon åker jag till Thailand. Ganska sjukt. Jag har aldrig varit längre bort än till Malta förut. Vi har packat hela dagen. Jag är så nervös över att jag ska glömma något jätteviktigt. Och hur ska det gå med värmen? Och maten? Och alla myggor? Hjälp.

  

Sedan tittar man på bilderna från hotellet och plötsligt känns det bra igen. Det kommer ju att bli underbart. Jag är tillbaka den 19e mars. Sakna mig måttligt. Kan hända att jag hör av mig under tiden och berättar om min drömresa. Bilderna har jag snott härifrån.


RSS 2.0