Munspelandet vände världen upp-och-ned

Om jag spelar fel i varenda låt för att jag är nervös? Näe. Jag har aldrig klarat någon av låtarna utan att spela fel. Hur ska man komma ihåg om man skulle suga inåt eller utåt? Och inte komma åt tonen som ligger precis bredvid? Det är knepigt det där men det kommer väl. Jag hoppas att jag får bättre flyt också. Det är förresten nästan kul att filmen är uppochnedvänd om man tänker på min t-shirt. Det skulle gått att spegelvända den också men tydligen går det bara att använda en effekt åt gången i nya movie maker (eller jag har väl inte precis nya movie maker.. men den version jag har). Här är förresten Stockholms stolthet i munspelsbranschen.


Sådant som får en att älska livet

Mitt munspel som jag fick i julklapp började tappa greppet för några månader sedan. Det började smygande komma fram andra toner som inte hade på mitt munspel att göra. Till slut var det inte kul att spela på det men som jag berättade i föregående inlägg tar det lite tid för mig att ta tag i saker. Jag skulle åkt in till butiken i februari men det har inte blivit av. När jag var inne i stan igår passade jag på att besöka Jam, där mitt munspel är köpt.

När jag kom in berättade jag att mitt munspel stämt ur sig. Butiksbiträdet berättade att munspel kan göra så ibland. Han provade att blåsa i munspelet med en cool blåsmaskin och sade att det var ganska trögt också så vi började titta på ett nytt. Han hittade bara ett i tonarten Cdur (vilket är tonarten jag vill ha) som var lite dyrare än det jag fått i julklapp. "Du kan ta det här" sade han.

Jag hade liksom räknat med att köpa ett helt nytt eftersom att jag inte hade något kvitto och det hade gått flera månader. Och så FICK jag ett helt nytt. Dyrare. Jag ville bara krama honom och ropa högt av glädje men jag sade "Åh tack!" och gick min väg. Det kändes som det var mer sansat. Jag har en ny favoritmusikaffär som ni förstår. Ta en titt in dit ni med! Kolla hemsidan.


Det ligger tre Jambutiker i närheten av varandra. De inriktar sig på olika saker. Jag köpte mitt munspel i gitarrbutiken. Ganska kul.

Gissa vart jag hängde igårLänge har jag velat åka in till Kungsträdgården (ja precis, ni hade rätt) när körsbärsblommorna blommar men jag missar det ALLTID. Man har ju bara en vecka på sig och jag är ofta trögstartad med saker jag vill göra. Nu såg jag det äntligen. Så himla fint! Det var väldigt mycket folk. Ganska intressant att det är så populärt. Om körsbärsblommorna blommade hela sommaren skulle nästan ingen bry sig om att fotografera. Det är liksom sällsyntheten som gör dem vackra. Mestadels iallafall. Om det var maskrosor som blommade i Kungsan i en vecka så skulle det vara dem som många åkte in för att titta på.

Andra stoppet på Sverigeturnén

Jag har kommit hem från folkhögskola nummer två och tagit en skön dusch efter sex timmars bilresa. Jag hade det bra. Denna folkhögskola låg jättefint med en liten sjö och en liten skog precis som jag vill ha det. Jag gjorde mina prov och är nöjd. Sedan har jag ingen aning om hur höga krav det är och hur många som söker. Vi var iallafall en skön liten grupp som sökte idag.

Direkt efter proven var klara åkte jag och min underbara pappa, som är min alldeles egna privatchaufför dessa dagar, hemåt medan vi lyssnade på vår trippelcd med schlager. När jag kom hem hade mamma dukat fram te och smörgåsar och kokat ägg. Min mobil hade kommit med posten och vi hann hem till Glee. Kan det bli bättre? Nu börjar det om två minuter. Det är så jag anpassar mig nuförtiden.
Det har blivit lite såhär:
Måndag
Tisdag
Gleedag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag

Första stoppet på Sverigeturnén
Jag gillar att åka båt. Sålänge man har musik i öronen känns drygt tre timmars båtresa som en bagatell. Glömde dock mobilen i rummet där jag spenderade natten. Då gillade jag inte att åka båt.


Finare musiklokaler har jag aldrig varit i. Trodde jag hamnat på musikplaneten. Wow. Jag säger det igen. Wow. Jättebra pianon och flyglar som var alldeles perfekt stämda och hade underbar klang. Jag ville aldrig sluta spela. De var så fint att jag skrev en låt. Jag. Skrev. En. Låt. Fattar ni? Jag skriver aldrig musik! Jag försöker ofta men det går liksom aldrig. Här bara gick det. Bara sådär. Utan konstigheter. Inget jag kommer att visa upp, men jag lovar. Jag skrev en låt. Två verser och en refräng. Text och melodi och allt. Jag är så glad för det.


Jag sökte alltså till Gotlands folkhögskola. Jag åkte dit igår och kom hem alldeles nyss. Himla fin skola. Fin miljö, fantastiska lokaler, trevliga människor och bra lärare. Det var den uppfattningen jag fick iallafall. Jag är nöjd med min prestation. Vi får se hur långt det räcker men jag skulle absolut kunna tänka mig att gå här. Det är första antagningsprovet jag gör. Kanske finns det fler skolor som verkar minst lika bra. Det återstår att se. Imorgon åker jag sydväst ut. Sverige runt kan man säga.

Kom igen folket. Rökning är ute.

Det är tydligen prat om att snus kan förbjudas. Cigaretter då? Det är farligare och skadar flera. Det som är mest avskyvärt med rökning är att det påverkar människor som inte själva väljer att röka. Visst, om du vill förstöra din egna kropp så VARSÅGOD men ge fan i min! När en snusare snusar påverkar det bara själva snusaren. En cigarett påverkar alla som står inom en åtta meters radie (egenuppskattad siffra) och när det står folk och röker över hela busstationer eller i dörröppningar (SERIÖST!?!?! VAD ÄR GREJEN MED ATT STÅ DÄR ALLA INTE HAR NÅGOT VAL ÄN ATT GÅ FÖRBI!?) är det inte lätt och komma undan. Snusaren är det bara att låta bli att hångla med. Förbjud rökning istället. Åtminstone på allmän plats. Tack.

Lite igår fast mest idag

Jag vaknade av att mamma kom in och berättade att frukosten stod på bordet. Hon och pappa skulle ut och göra fint i grannskapet på den årliga Städdagen så jag slog på radion och lyssnar på Vinyl 107,1. Min nya favoritradiokanal. Brukade dissa radion (det här är varför) innan jag fann denna frekvens. Vinyl 107,1 gör mig glad.

Klockan ett befann jag mig på gymmet och brände till en början minst 150 kalorier på motionscykeln. Det var någon snubbe som öppnade emergencydörren till tjejgymmet och det började pipa något alldeles förskräckligt så då började jag träna på den allmäna sidan istället. Natalie var också där. Vi byggde muskler och hade det trevligt samtidigt.

Igår var det förresten jobbigt väder när jag gick till jobbet. Snöblandat regn och blåsigt. Det var flera föräldrar som ringde och sjukanmälde sina barn. De ville säkert inte gå utanför dörren, haha. Jag förstod dem. Vi hade iallafall en lugn dag som spenderades inomhus. Nu ska jag inte jobba förrän på torsdag.

Den orörda hushållsrullen

Såhär har vår hushållsrulle i köket stått i flera dagar nu. När man tar det sista måste man byta rullen. Ingen vill liksom byta. Ganska sjukt. Vi blir hellre irriterade över att pappret är slut, går igenom flera rum och hämtar toalettpapper och går tillbaka och torkar upp det vi spillt (eller vad man nu ska med papper till) än att hämta en ny rulle. När jag konstaterat detta gick jag och bytte rullen. Nu sparar vi mycket möda igen.


Att ha valt sånger

Nu har jag skickat in mina noter till två folkhögskolor som jag har antagningsprov på nästa vecka. Jag gick upp extra tidigt imorse och postade kuverten. Man måste liksom synka kollektivtrafiken med livet. Den ena folkhögskolan ville att man skickade in tre låtar och den andra ville bara ha två. Anledningen till att man ska sjunga fler sånger är antagligen för att man ska visa sin bredd. Alltså ska låtarna vara så olika varandra som möjligt, både känslomässigt och tekniskt, men man ska ändå göra dem bra.

OJOJOJ vad jag var frustrerad igår. Fram och tillbaka och hit och dit men nu är kuverten skickade. Nu kan jag inte ändra mig längre. Det känns både underbart och hemskt.

Typ det roligaste idag

Jag: "Har vi post-itlappar hemma någonstans?"
Mamma: "Ja, titta i min jackficka.. jag plockade upp några från marken idag när jag gick hem från jobbet"
Och mycket riktigt. I mammas jackficka ligger en bunt med post-itlappar.

Det är inte varje dag jag frågar efter post-its. Sjukt kul att mamma hade hittat precis vad jag behövde när hon gick hem från jobbet och dessutom tagit upp dem från marken och lagt i fickan.

Och det roligaste var ju nästan att hon inte tyckte det var konstigt alls. Ni skulle ha hört hennes tonläge. Det var som att jag frågade om vi hade tallrikar hemma någonstans. Asså mamma <3


Att välja sånger

Jag har inte nämnt att jag sökt till olika folkhögskolor att plugga musik på till hösten men nu har jag nämnt det. Snart är det dags för audition. Exakt om en vecka är den första. Man ska skicka in noter i förväg om man vill bli kompad. Det vill jag. Men när jag ska skicka in är det väl bra att ha bestämt vilka låtar jag ska sjunga. Det har inte jag. Bestämt alltså. Jag ska sjunga tre sånger av olika karaktär. Jag står just nu och väger mellan nio sånger. Och imorse vägde jag mellan ingen sång. Och sedan fem sånger. Jag är alltså ganska splittrad och måste skicka in sångerna senast imorgon bitti. När jag väl har bestämt mig kommer jag säkert att ångra mig hundra gånger också. STACKARS MIG TYP.

Hektisk lördagseftermiddag

Min far, min mor och jag hade verkligen en schemalagd dag. Den var minst sagt tidspressad. Ibland blev det dubbelbokat. Då ville vi bara dela oss mitt itu och hinna allt. Det är inte lätt när det finns så mycket att hinna med.

10:00 - 11:00 Frukost
10:20 - 12:00 Bert - Den siste oskulden på SF-kanalen
11:30 - 13:25 Let's Dance på Fyran
11:35 - 13:25 Linas kvällsbok på Kanal 5
13:25 - 14:00 Fika
14:00 - 15:00 Bonde söker fru på Fyran
14:25 - 15:25 Älskling, du har blivit en tjockis på TV3
15:25 - 16:25 Min pappa är bättre än din pappa på TV3
16:25 - 17:00 Duscha

Och efter klockan fem har jag äntligen kunnat andas ut och få slappna av.


Nu är det slut med larvet

  
  
  

I sisådär fem år har jag gått med olika strumpor. Det handlade väl mest om att jag inte ville vara förutsägbar i mitt strumpanvändande. Jag blev uttråkad av att titta på mina fötter. Nu har jag liksom provat alla kombinationer som går så poängen är ganska borta. Min strumplåda är alldeles trasslig. Idag har jag likadana strumpor. Jag hoppas att ni tycker om mig iallafall.

Nu får My ta över efter faster


Allt jag säger är sant

Boken är skriven av Lisa Bjärbo. Jag spontanlånade den på biblioteket i förbifarten. Det var en söt bok.Barnskötaren Elin

Jag har ju glömt berätta att jag jobbar igen! Den 2a april ringde min chef och väckte mig med frågan "Vill du jobba i några veckor?" Heeeeeheeee. Först var jag osäker men jag har fått kortare dagar och mer betalt. Nu är det jag och barnen igen. Jag vet att ungefär varenda svensk redan har kommenterat vädret idag men jag måste också säga det. VILKET JÄVLA VÄDER! Vi var inne med hela barngruppen idag för det gick liksom inte att gå ut. De små liven hade spring i benen kan jag lova.

Jag höll på att dö av väderhat när jag gick den korta biten från busstationen hem. Regn är fint och bra men regn och BLÅST och KYLA är fruktansvärt (om man får lov att säga så).

Det handlar om att ge och ta

Jag är lite arg just nu. Det har inte kommit några påskkärringar hit idag. Jag som ÄLSKAR påskkärringar. Eller jo, förresten så kom det förbi fem cirka 14-åriga flickor och knackade på dörren. De hade röda kinder, sade "Glad påsk" i kör och sträckte fram en stor ICA-påse. Liksom hallå!? Vart är världen påväg?

När jag gick påskkärring gjorde vi vackra påskbrev kvällen innan som vi vek och lade i en korg. Vi hade farmors stora blommiga kjolar och hulke och fräknar. Så ska det ju vara! De där flickorna brydde sig ju bara om godiset. Visserligen brydde vi väl oss mest om godiset också men vi var lite mer diskreta. Och gav och tog. De där flickor bara tog utan att ge. Jag ångrar lite att vi bjöd på godis. Tur att det var pappas konstiga godissmak iallafall.


Sammanfattning alá movie maker

Ni har redan fått bildversionen av resan. Här ger jag er videoversionen. Sedan ska jag släppa det, jag lovar.


RSS 2.0