Tänk att jag faktiskt kom inJag ska flytta till utkanten av Kalmar i höst. Känns så himla bra! Men väldigt orealistiskt. Det är väl så det ska vara. Jag kom faktiskt in på alla skolor jag sökte. VARENDA EN! Helt sjukt. Det var bra för självförtroendet. Jag valde den i Kalmar för att de verkligen hade engagerat sig och läst mitt brev och verkade bry sig om vad jag hade att säga. Det satt två lärare med bara mig i ett rum i en och en halv timme och vi pratade och sjöng tillsammans. Att de orkade. Det kallar jag engagemang. Dessutom låter kursen helt underbar och skolan är riktigt fin. Det ska bli så spännande :):)):):):):)):)::)

Kompad av fågelsång och susande vind

Alltid stillbilder som framhäver mina bästa sidor


700 000 tack och grejer

Någon dag förra veckan delade SL ut lite goodiebags med frukost till alla som väntade på bussen på stora stationen jag åker förbi varje morgon. SL har ändrat attityd på senaste tiden. Antagligen för att alla ska sluta vara så otrevliga och skriva "HATA SL!!!!" på facebook typ. Jag gillar attitydförändringen men iofs har jag alltid stöttat SL. Vad skulle vi göra utan Stockholms lokaltrafik liksom? Och tänk på alla gånger man faktiskt kommer fram dit man ska. Ändå uppmärksammas bara det dåliga. Tack för frukosten (som blev mellanmål)!
Påsen innehöll ett saftigt äpple, en smakis och ett SLtips


Man måste ändå älska Sveriges väder

Idag gick jag till jobbet i shorts och t-shirt utan att frysa. Jag tog ingen jacka med mig (så smart som jag inte är). Jag kastade inte ens en blick åt dagens väderprognoser. När jag gick hem tog jag på mig täckbyxor och vinterjackan som jag hade kvar på jobbet och åkte hem utan att svettas. Tänkte att jag var jättesmart som slapp bära allt i en stor påse men det vägde inte upp till alla hon-är-sjuk-i-huvudet-blickar som jag fick. Nåväl.

Kungliga vakterna hyllar

Ja. Loreen gick ju och vann och sådär.
Det här gillas!


Förskolans dag

I torsdags var det fest.


Klockan tio samlades alla avdelningar i bästa grässlänten och sjöng sånger som vi tränat på i flera veckor. Sedan fick alla barnen varsin glass att slicka på. Det blev ganska kladdigt. Jag fick också en glass. Den var trasig. Jag tror att jag kladdade mest. Det var sol hela dagen och alla var ovanligt glada. Kanske var det glassen. På eftermiddagen gick vi ut igen och så småningom började det droppa in föräldrar och andra släktrelaterade som ville spana in vårt öppet hus. Sedan satte de sig och fikade på gården. Supermysigt!


Finaste tågbanan som finns (eller fanns.. den är nog riven nu)

Filmdagar förra veckan

Under Kristihimmelfärdshelgen hängde jag mest hos min fina syster och tittade på filmer. Vi såg fem filmer. Tänkte göra lite väldigt snabba recensioner.

Sevärd
Easy A
Hard Candy
Hunger Games

Inte Sevärd
The Princess and the Pea

SE DEEEN!
Crazy/Beautiful

Väntar spänt på resten av skivan


Älskar den!

Mitt personliga brev

Här är brevet jag sökte in med till de flesta skolor.

Goddag! Mitt namn är Elin och jag är 19 år gammal. Jag har älskat musik i hela mitt liv. Jag behöver musicera för att må bra. Jag har alltid sjungit. Jag har sjungit i kör sedan jag var sex år. Vi har sjungit allt från Carmina Burana till Queen till afrikanskt. Med åren har svårighetsgraden ökat och i somras var vi några som åkte och tävlade i en körtävling i Gratz i Österrike.

Jag började läsa musik på Scengymnasiet i Skärholmen år 2008 och gick ut nu våren 2011. Jag älskade all musikundervisning. Det var underbart att få klura ut den rätta rytmen som läraren klappade, att ta reda på vilket intervall som spelades och att få funktionsanalysera. Jag ville aldrig att lektionerna skulle ta slut. Ensemblelektionerna som varade en hel förmiddag kunde gärna få fortsatt in på eftermiddagen. För att inte tala om sånglektionerna. Det var det bästa på hela veckan att få experimentera med sin röst och få vägledning. Bara att få bli kompad av någon annan än sig själv, och verkligen få fokusera på teknik och känsla, var helt fantastiskt i sig.

Nu efter gymnasiet har all musikundervisning tagit slut och jag saknar det så otroligt mycket. Först visste jag inte om jag skulle söka till någon folkhögskola men efter det här halvåret utan skolan är det helt självklart. Jag behöver mer musikundervisning. Det känner jag i hela kroppen.

Det jag förväntar mig är att --- folkhögskola ger mig den musikundervisning som jag behöver och att döma av de kurser som jag kommer att få läsa kommer jag inte att bli besviken. Eller hur?


Vi odlar vår egen sallad

Idag har mamma och jag sått frön i vårat trädgårdsland för första gången i mitt liv tror jag. Har något vagt minne av någon potatisodling som mamma och pappa gjorde men annars har trädgårdslandet mest stått och samlat ogräs. I torsdags rensade vi bort ogräset. Det fanns stunder då jag tvivlade på mig själv men det blev färdigt till slut och det var så värt det. Det gav mig mycket mer att vara ute i trädgården än att sitta inne och titta på tv eller sitta vid datorn.


När vi hade sått färdigt kom jag på att jag ville föreviga det på kort så här sitter jag och låtsassår


Vi satte lök och sådde persilja, dill, broccoli, isbergssallad, rädisor och morötter


Tänk att dessa små frön ska växa upp till stora morötter. Känns ganska osannolikt just nu


Jag gjorde min egen regnbåge

"Men.. är du sjuk eller inte!?"

Jag antar att jag är frisk nu. Ingen feber. Inte ont i halsen. Jag hostar bara lite. Jag har dock ingen energi. Jag sover hur länge som helst och orkar inte göra något när jag är vaken. Idag har jag till exempel bara spelat Sims. Från frukost fram tills nu. Har inte ens orkat göra någon mat (fast nu ska jag äta snart). Det känns väldigt konsigt. Skulle gärna stanna hemma imorgon men jag kan ju inte stanna hemma bara för att jag är trött. (Eller?) Jag ska iallafall försöka jobba. Kanske får jag energi av barnen. Det brukar jag ju få.

Se denna förödmjukelse som en läxa

Ja. Nu kan man ju fråga sig VARFÖR I HELA FRIDEN DET SKA VARA SÅ MYCKET BRÅK FÖR? Om inte den där jävla Franzén hade börjat bråka så mycket hade vi inte blivit 3 mot 5 och då hade det inte varit lika lätt för Ryssland att göra mål. Sedan gick det bara nedför. 7 - 3. Är bråken värda det verkligen?

Ska inte det här vara proffsen? Är det såhär som hockey ska spelas?


Inte så kaxig längre

Här har jag gått i flera veckor och berättat för alla hur mitt immunförsvar bara skjuter bort varenda liten sjuk bakterie. Gissa vad? Precis före mitt sista antagningsprov vaknar jag på morgonen och kan inte prata. Jag kan bara hosta. Hm. Jag gjorde provet iallafall. Jag hade ingen kontroll över rösten. Jag visste aldrig riktigt när den skulle svika mig. Det var.. intressant. Jag lär inte komma in där. Fast jag har fått brev från en skola till som jag kommit in på! Nu är det bara en kvar och det är den jag helst vill in på. Dock är det bara 12 stycken från hela Sverige som kommer in där så jag ska inte ha för höga förhoppningar.

Igår morse vaknade jag och kunde inte stå. Så fort jag försökte blev allt svart. Jag fick krypa ut i köket och hämta vatten. Men jag återhämtar mig snabbt. Nu har jag bara lite feber och kan tillochmed gå idag. Wow! Mamma och pappa är fortfarande sjuka. Jag hoppas att jag inte blir sjuk lika länge som de har varit men det är minsann ett ihärdigt virus som bitit sig fast.

Sjukstuga och folkhögskolor

Mamma och pappa är fortfarande alldeles för sjuka för att göra något annat än sova eller titta på tv. Jag har agerat hemhjälp i några dagar och handlat, lagat mat, diskat och städat. Det är tur att de har mig och jag har tur som har mitt underbara immunförsvar. På tisdag ska jag till Karlstad för det sista antagningsprovet och det var tänkt att pappa skulle köra mig men eftersom han fortfarande är sjuk så har jag beställt tågbiljett istället. Tur att jag har släkt där som hjälper till!

Jag kan förresten meddela att jag kommit in på en folkhögskola. JIPPIE! Nu vet jag iallafall att jag kommer att flytta. Det finns dock ett problem. Jag måste svara om jag vill börja på den skolan före de andra skolorna meddelar om jag kommer in där eller inte. Jag får liksom ingen valmöjlighet. Tänk om jag tackar JA och kommer in på en skola som jag hellre vill gå på? Eller om jag tackar NEJ och inte kommer in på någon annan?

Tänk att få ha hört Eva Cassidy på riktigt

Eva Cassidy blev känd flera år efter att hon avled (bara 33 år gammal i cancer). Hon var mest känd i sin hemstad medan hon levde och var väldigt blyg. De flesta inspelningar som finns på henne är från liveuppträdanden. Tänk att hon kunde sjunga såhär bra live! Och det var säkert ännu bättre om man var där än på en inspelning. Att ha sett Eva Cassidy live är ungefär som att ha varit i rymden. Fast ändå inte förresten, för till rymden kan man fortfarande få chans att åka men det går aldrig mer att se Eva Cassidy framträda. Jag hittade ingen bra liknelse. Det skulle vara så stort att det inte går att beskriva.


Jag går mer igång på Eva Cassidy´s version än Aretha Franklin´s


Så jävla effektiv

Jag kom hem från Kalmar sent igår kväll. Det var en fin resa men pappa blev sjuk på vägen. Nu är både mamma och pappa sängliggandes. Jag har varit till Apoteket och köpt hostmedicin, beställt de sista körlektionerna och uppkörning (!!!) och beställt klipptid. Nu, efter 13 månader utan ett endaste litet hårklipp, ska det klippas. Jag har damsugit hela huset, röjt undan i köket och stökat till i köket igen eftersom att jag bakar grahamsbullar. Degen står och jäser just nu. I vanliga fall brukade jag gå upp ungefär den här tiden när jag var ledig. Tänk vad mycket man hinner när man inte sover! Helt sjukt.

Hoppas att alla dagar i maj känns som denna

Vilken härlig dag! Jag vaknade glad när klockan ringde. Då gick jag upp och gjorde frukost åt mina fina föräldrar. Därefter skuttade jag ned till gymmet och tränade effektivt samtidigt som jag babblade på om allt möjligt med Natalie. Det var länge sedan vi sågs sist. När jag kom hem hjälpte jag pappa med att olja in trädgårdsmöblerna och ställa iordning fint på altanen. Sedan har jag plockat iordning i mitt rum och bytt sängkläder tillochmed. Älskar känslan att nyduschad få krypa ned i en ren säng.

Imorgon och jag och pappa vidare ut på äventyr i Sverige. Kalmar nästa.


RSS 2.0