En zombie och ett sopmonster

Ganska kul, jättebilligt och jätteknäppt att klippa hål för händer och huvud i en sopsäck. Hälsningar från en rolig, knäpp och ekonomisk person.

Män ska hyllas, kvinnor ska skämmas

tv4-nyheterna igår var det ett klipp om att Sveriges finaste ansiktsbehåring ska koras. En finalist intervjuades och tävlingen går av stapeln i Malmö idag. Den här tävlingen gör det så uppenbart att manlig behåring är accepterad och till och med FIN, medan kvinnlig behåring är något som ska bort och inte finnas till. Tänker till exempel på när Nour El Refai visade upp sin orakade armhåla i tv i två sekunder. Vilken uppståndelse det blev.
 
Det blir ännu mer uppenbart då skägg är den enda behåringen som kvinnor (oftast) INTE är kapabla till att odla. Kvinnor får inte vara med - är uteslutna. Skägg är något som bara män kan ha, och då blir det något speciellt och vackert. En tävling om de finaste hårbeklädda benen finns inte för då kan ju kvinnor vara med och GUD BEVARE HUR SKULLE DET SE UT!? Den här världen alltså..

Monstertenta imorgon

Här sitter jag med mina flera hundra lappar (säkert! har inte räknat visserligen.. vem har tid med det?). Det ni ser framför er är tentafrågor och en trött tentafrågesvarare. Otroligt hur bra det går på morgonen och hur det succesivt under dagen blir svårare och svårare att ta in information. Det är som att hjärnan stänger kunskapsdörrarna med skylten "Fullbokat".

Stockholmsslut och Kalmarbörjan

Nu är jag tillbaka i Kalmar efter en underbar vecka i huvudstaden. Förutom bra konsert, drömmiga höstpromenader och familjemys har jag även träffat busiga brorsbarn och sett musikalen Livet är en schlager. Går det att ha en bättre vecka?
 
Slutsession av musikalen. Då fick en ta kort. Hela ensemblen hade precis sprungit ut här. Det var egentligen meningen att jag skulle få ett kort på allihopa men tog minsann ett tag att starta mobilen igen.
 
Sprang på kanske största lövet jag sett när jag var på väg till bussen. Stort va? Tänk på att jag har stora fötter också!
 
Väl hemkommen serveras makaroner och köttbullar av min fina kock. Hur fint? Sjukt underskattad mat det där. Kanske min favoriträtt när jag tänker efter.

Den bästa promenadvägen

En väldigt fin sak med att vara tillbaka i Stockholm är att jag får gå den finaste promenadvägen jag vet. Här är skogspromenaden en sommarmorgon. Här är den idag. En riktigt vacker höstdag. Kändes som att jag var med i en film när jag fångade precis nytappade höstlöv i handen.
 
Lägg märket till linjen på marken där löven byter färg - naturens skönhet
 
 

Handen blir antecknad

Skulle tydligen lära mig lite leder på handen. Läser om reumatiska sjukdomar med andra ord.

Godkänd tenta, varm sallad och James Blunt

Fint att kunna åka hem till Stockholm en sväng och stundtals komma ur den där student/tenta/pluggbubblan som ständigt omger mig annars. Har hittills haft vackra dagar minsann. Mobilbilder återspeglar inte riktigt magin, men i alla fall så pass att jag själv kan känna känslan.
 
Min resa började med att packningen fick följa med en sväng till skolan på en planerad pluggdejt. Skrev om ortopedi och hämtade ut senaste tentan som nog var den svåraste hittills. Tänk att jag klarade den! En sådan lättnad. Minisemestern började med andra ord bra. Jag reste genom ett vackert höst-Sverige, kom hem och kramade mamma och pappa. Sedan var det sovdags.
 
Åkte dagen efter hem till en fin syster som bjöd på varm höstsallad och vi såg på Så som i himmelen. Alltså vilken fantastisk film det egentligen är.
 
På kvällen var det konsertdags! Här sitter vi på Hovet och väntar med spänning.
 
Och det var otroligt vackert allting!!! Allt förutom bilderna jag tog iofs, men den där ljusa är James Blunt, lovar.

När en har två hem

7/10 Elin åker hem
12/10 Elin kommer hem
 
Och nej, resan tar inte fem dagar. Jag har bara flera hem.

Sjunger två toner på samma gång

Jag är sååå imponerad! Älskar de unika och fantastiska sångteknikerna. Helt klart i klass med det här. Alltså jag MÅSTE lära mig det här. Att det ens går!? Säkert mycket tålamod och galenskap (för hur tokig lär en inte bli att av stå och sjunga en ton för sig själv en längre tid?) men lätt värt.
 

Det här med att förstå sina anteckningar

Ni vet när ni antecknat under en föreläsning och förstått exakt vad ni menat, men när ni läser igenom era plottriga små bokstäver under ett senare tillfälle är det inte lika självklart? Mhm.. just så ja. Jag gjorde nyligen en ganska värdelös ordförklaring i skrift:

Jag förklarar alltså ordet differentialräknar som "räknar ut antal av någonting i något som innehåller många olika saker". Smart! Ger visserligen ett exempel så egentligen var det väl ingen dum förklaring nu när jag tänker på det. Faktiskt en ganska bra en. Jag kan ju faktiskt anteckna funktionsdugligt.

RSS 2.0