Elins sommar del 1

Jag vill gärna dela med mig av mina fina sommarlovsbilder. I första delen semestrade jag i Linköping och Oslo
 
Jag har åkt båt på Göta kanal
 
Färdades över två av Sveriges tre akvedukter
 
Tog en tur till Oslo. Här står vi framför slottet
 
Det råder skilda meningar om vart Operahuset befinner sig..
 
.. men vi hittade dit ändå.
 
Min favoritstaty från Vigelandsparken

Som i en sagoberättelse

Igår kväll upplevde jag det mest sagolika jag någonsin varit med om. Jag befann mig i en trädgård med massor av blommor. Vanligtvis är blommor inget som fascinerar mig något vidare men i denna trädgård fick jag se en sorts blomma som jag aldrig tidigare kunnat tänka mig ens existerade. Dess knoppar slår ut i skymningen och gula blommor lyser upp natten. Blomman, med det passande namnet Nattljus, blommar enda fram till gryningen då blommorna vissnar. Nya knoppar slår ut varje natt. Det känns speciellt att få skåda knopparnas enda blomning, som om de blommar just för mig. Det blir dock häftigare än så.
 
Bild på Nattljus tagen 21:23
 
Bild på Nattljus tagen 21:42
 
På första bilden är ungefär fem blommor utslagna som ni ser. På andra bilden är det desto fler. På dessa nitton minuter gick Nattljus från att vara knoppig till full blomning. Här kommer det häpnadsväckande: Det gick alltså att se när knopparna slog ut. Jag repeterar: Det gick alltså att SE NÄR KNOPPARNA SLOG UT! Alltså förstår ni? Jag har sett knoppar slå ut. Det är så sagolikt att jag liksom inte vet vart jag ska ta vägen. Tycker alla borde ta sig tiden att hitta till närmaste Nattljus i skymningen och skåda ett av naturens vackra mirakel.

Fyra års omedvetenhet

Jag har haft min plånbok i minst fyra år. Den har hållit ihop sömmarna fantastiskt bra och är visserligen sliten men fullt funktionsduglig. Nu efter dessa tre år har jag plötsligt upptäckt en ny funktion av en slump.
 
Plånboken går att dela i två om så önskas
 
Tänk att saker en tycker sig har full koll på ändå kan förvåna.

Det blev en kort utflykt

Idag åkte jag och mannen till en friluftgård för lite bad, friluftsgolf och skogsvandringar. Dock hann vi bara vandra ca 200 meter upp i skogen innan karln trampar på en uppstickande metallgrej och blodet sprutar. Jag kan inte annat än springa ned till bilen, rota fram första-hjälpen-väskan och plåstra om en skadad fot med sjuksköterskeskills som inte riktigt existerar än.
 

Väldigt gott dock

Det första jag fick höra idag var att jag råkat lämna min fantastiska godispåse, med belgiska chokladsnäckor i lösvikt (!!!!!!!), ute på altanen och att hela påsen smält ihop av morgonsolen. Hur sugen blir en då på att starta dagen!? Nej just det.
 
Från det här:

Till det här:
 
Det smakar i alla fall bättre än det ser ut.

Frågan är om det verkligen är två

Det här blir ju inte första gången som jag bloggar om bananers form. Hur ska jag kunna låta bli när jag fascineras av nya? Titta vad jag hittade på ICA Maxi häromdagen (vilka för övrigt bara säljer ekologiska bananer numera och det är ju fantastiskt).
 
På framsidan ser bananerna kanske inte mycket ut för världen men..
 
... på baksidan.
 
Jag har köpt siamesiska tvillingsbananer! Hur coolt!? Har någon någonsin sett något liknande?

En liten hälsning

Jag tänkte bara visa att jag är osminkad och oretuscherad och finnig och fläckig och fin ändå.
Du är också fin ändå, och det kan en behöva påminnas om ibland.

Fransk manikyr för första gången

Jag brukar aldrig ha långa naglar. Det börjar blir jobbigt att hantera vardagen så fort nageln skymtar över fingertoppen. Nu har jag dock fått naglarna ompysslade med ungefär 74 lager lack så kanske att jag lyckas spara naglarna längre nu, bara för att.
 
En blek hand och en solbränd hand fast det är samma hand och ganska samtidigt
 
Bilderna är tagna hemma hos mormor i mammas gamla rum. Tapeten valde mamma när hon var tolv år. Det är mysigt att somna med tapeten som det sista en ser och tänka att mamma somnat många gånger med samma bild på näthinnan.

RSS 2.0