Vit chokladmousse med plastinslag

I det här hushållet skulle en efterrättsfavorit iordningställas igår kväll. Såhär kan det gå när vit choklad ska smältas och en slickepott används för att röra om med. Japp, det är bitmärken ni ser. Trodde vit choklad satt fast. Om jag dör snart så vet ni kanske varför. Plast är väl inte sådär jättebra för matspjälkningen.

En fin sommarkväll

 
 KÄRLEK  
Endaste förhöjd konsrast på den här bilden

Vi gick långpromenad och åt utomhus för första gången i år, och dessutom så somrig mat som lax och färskpotatis med gräslök och citron. Nu är den äntligen här den där sommaren!

Nässelsoppa och cykla utan händer

Har i dagarna kunnat bocka av lite saker från min bucket list som jag skrev 2008. Älskar att bocka av saker på listor. Visst är det en härlig känsla? Igår tillagade jag + åt nässelsoppa.
 
Nässlorna när de ÄNTLIGEN slutade brännas
Det färdiga resultatet som blev förvånansvärt gott! Lätt att göra också, när nässlorna väl var plockade (vilket tog en evighet)
 
Dessutom har jag lärt mig en sak som jag aldrig trodde skulle gå. Jag har övat och övat hur mycket som helst men många gånger konstaterat att jag helt enkelt är för feg. MEN. Nu kan jag det här:
Så stolt. Tog sjukt många gånger att få en bild på det dock
 
Klyschigt men vettigt budskap: Ge inte upp!

Min dator överraskar

Konstigaste saken hände nyss. Jag satt och skrev på min hemtenta (nej, jag vet.. fortfarande inte klar..) och helt plötsligt från ingenstans kommer en webbkamera fram. Jag möts av den här uppenbarelsen på skärmen:
Chockad med klassisk tentalook (dvs. ingen-kommer-att-se-mig-idag-standarden)
 
Som jag har letat efter den där kameran. Jag fick alltså min dator i 18-årspresent och har aldrig hittat den inbyggda webbkameran. Har sökt på alla möjliga saker för att få fram den men inte på över fyra år har jag lyckats. Hade till och med givit upp och tänkt att där är nog ingen kamera ändå. Och så dyker den bara upp helt plötsligt.
 
Se där. Trodde att jag och datorn kände varandra utan och innan vid det här laget men vi har tydligen fortfarande dolda egenskaper som kan förvåna den andra. Ser fram emot en fortsatt utvecklad relation. 

Hjärtskärande kurslitteratur

Det är inte varje dag som jag blir så berörd av min kurslitteratur att ögonen blir blanka och sköldbrosket vippar (vilket det gör när en blir lite gråtfärdig eller sjunger opera). Till hemtentan har jag läst om ensamhet, utsatthet och sårbarhet. Förresten, när jag tänker efter är det ju inte konstigt att tårkanalerna börjar arbeta.
 
Här ligger jag och läser Dahlberg och Segestens Hälsa och vårdande - i teori och praxis.
 
Älskar förresten den där boken pga. ganska liten, lätt att förstå och ALLT står där i. Otroligt hur mycket användbar och intressant info som får plats i denna lilla bok. Jag har mycket att tacka Dahlberg och Segesten för.
 
Ger här ett smakprov på hjärtskärande text:
 
Lite mer positivt inställd till hemtenta den här gången än i förra inlägget. Men det är ju så det funkar. Det går i perioder.

Saker blir gjorda när annat borde prioriteras

Anledningen till att bloggande uteblivit i 23 dagar är för att hemtentor skrivs och i och med detta skriver jag helst inga några ord i onödan, så att säga. Vill bara kräkas över att försöka formulera meningar som låter någorlunda vettiga. Men här är jag ändå trots att sista hemtentan för terminen ännu inte är inlämnad. Hur kommer det sig? Vet inte faktiskt. Kanske för att jag just nu gör allt för att slippa skriva på den där saken som aldrig blir klar.
 
Här är saker jag gjort för att slippa skriva:
  • Crepes. Finns ju inget som tar så lång tid som att göra crepes. När en maträtt är klar (pannkakorna) så får en inte börjar äta utan då ska det blandas och rullas osv.
  • Läst om massa annat i min kurslitteratur som inte alls har att göra med det jag ska skriva om. Men visst står där vettiga saker. Min ursäkt är att det aldrig är fel att lära sig något nytt.
  • Sett på Let's Dance som plötsligt blev otroligt intressant och spännande.
  • Skrivit en låt. Såklart. Musikflow hänger alltid ihop med att jag egentligen inte har tid.
  • Sorterat min plastpåselåda, vilket måste vara den tråkigaste aktiviteten en kan ta sig för (förutom att skriva tenta då tydligen).

RSS 2.0