Klockan med stort K

För någon vecka sedan, eller kanske en månad sedan (har ingen tidsuppfattning kvar längre ungefär) köpte jag en klocka att ha på armen när jag jobbar häcken av mig. Klockan var alldeles för stor så jag besökte Guldfynd, som också var klockans ursprungsaffär, så att de skulle kunna justera armbandet. De behövde ta bort tre länkar. Jag lämnade in klockan en fin eftermiddag. De kämpade med alla möjliga sorters små minismyckesverktyg som en smyckesaffär kan tänkas ha. Efter såsidär en kvarts pillande och finurlande konstaterade de att jag skulle behöva återkomma om några dagar.

Efter några dagar tyckte jag att det hade gått några dagar. Jag besökte Guldfynd igen och berättade att jag minsann skulle vilja hämta en klocka idag.
"Haha! Klockan som i KLOCKAN?!" sade butiksbiträdet. "Vi var tre stycken som försökte fixa den!"
"Om ni pratar om Klockan så var vi FYRA" sade en annan.

Spännande. Min klockan har ett rykte som inte många klockor har. Lite knepig sådär verkar den vara. Inget man vill bli osams med. Jag hoppas att vi ska komma bra överens.


Han älskar inte mig

Jag har en fin historia att berätta om barns språk. I veckan var det ett barn som verkligen INTE ville gå ut. "Alla ska ut." sade jag till honom. "NEEEEEEEJ JAG VILL INTEEEE!" skrek han. Jag fick med barnet ut i hallen trots mycket motstånd. Han var jättearg. Då sade han det elakaste han kunde komma på att säga.

"JAG ÄLSKAR INTE DIG!" skrek han.

Det var liksom det värsta han kunde komma på. Jag kvävde ett skratt. Så fint att inga svordomar eller skällsord finns i ordregistret än. När jag var liten hade jag varit ute och lekt och blivit jättelerig och smutsig. Efter det avskydde jag lera. Det värsta jag visste då var geggamoja. Därför skrek jag "DU ÄR GEGGAMOJA!" om jag blev arg på någon. Också ganska fint.


Vibrationer varje gång

Fast jag har haft pianot ett tag nu har jag inte spelat in en video än! Hallå? Här finner ni iallafall första sångvideon med mitt riktiga piano. Tyvärr blir inte ljudet så bra och man hör pedalen ganska mycket men ni behöver väl inte vara så kinkiga? Videofyme har förresten bestämt sig för att ta bort sista sekunden (ungefär) från varje klipp. Dåligt.


Sputnikälskling - Haruki Murakami

När jag läste det här dog jag nästan av igenkännelse! JAG ÄLSKAR DETTA STYCKE.
Älskar. Älskar. Älskar.


Ungefär såhär går körkortstagandet

I tisdags hade jag körlektion. Gick sådär kan jag berätta. På onsdagen övade jag och mamma på körmomentet vi hade provat på tisdagen. Gick skitdåligt rent ut sagt. Jag sprang ur bilen i ren frustration (rena turen att jag stängde av motorn och lade i handbromsen faktiskt) och lite senare skrek jag "JAG VILL ÅKA HEM! JAG FÅR ALDRIG KÖRKORT" ungefär. Idag, torsdag, hade jag körlektion igen. Jag hade inte så jättehöga förväntningar precis. Funderade på olika sätta att avboka körlektionen ungefär hela förmiddagen.

Dessutom glömde min far att jag hade körlektion så jag fick ingen mat. Bilen var inte hemma heller så jag fick cykla i panik på en för låg cykel. Jag hann precis. Stressad, hungrig och otaggad. Var kunde mer gå fel? Jag körde på en människa idag. Nej okej. Usch. Fett hemskt. Inte ens kul. Det gick faktiskt bra idag. Jag klarade av momentet äntligen. Jag ska boka halkbana nu. Jag kommer att ta körkort någon gång. Ungefär så går det.

Ursäkta kuvertsbristen

Såhär skickar jag in viktiga papper till mina arbetsgivare. Jag hade inget kuvert på mig och panik för att jag var tvungen att skicka in pappret så fort som möjligt så jag tog ett vanligt papper och vek ihop. De måste tycka att jag är sjukt seriös.


Jag gillar det här med lön

Idag har jag spenderat mer pengar. Jag har köpt viktiga saker som till exempel en klocka. Jag får inte ha mobilen med mig när jag arbetar och den brukar vanligtvis vara min informationskälla i kategorin Tid. Jag är ganska beroende av att få veta vad klockan är så jag har känt mig halvt handikappad dessa veckor. Jag har även köpt mindre viktiga saker men inte så överdrivet mycket faktiskt. Jag försöker behålla fötterna på jorden och det tycker jag att jag lyckas med.

Till exempel gick jag tillbaka för att Cubus försökte blåsa mig IGEN fast det bara handlade om sisådär 36 kronor. Alltså. Jag älskar Cubus. Alla jeans jag köpt där sitter supersnyggt och håller länge. De har fina och mysiga tröjor som inte tappar formen. MEN de senaste gångerna jag handlat där har de "glömt" kampanjpriserna och påstått att jag ska betala fullt pris. Det kan de ju glömma.

Jag varnar er lite grann. Akta er för Cubuskassan. Kontrollräkna före betalning.

Hur man plågar chokladgrodorBörja med benen.


Gå vidare med armarna.


Avsluta med huvudet.


Kanelbullens dag

Idag, dagen till ära, tog vi reda på om SEVENELEVEN verkligen har minst fem olika sorters kanelbullar i sina butiker. Jag menar, en kanelbulle är ju ändå en kanelbulle. Kanelbulle är en sorts bulle redan. Det är kanel och bulle. Hur många variationer kan man göra? Det är som att säga att man har fem olika sorters Marabou mjölkchoklad. Också en sorts choklad. Precis som kanelbulle är en sorts bulle.

Men ja. SEVENELEVEN (som jag förresten skriver med stora bokstäver för att det ser mycket coolare ut) hade faktiskt fem olika sorter. Ungefär.


Vet att två antagligen är samma "sort" men det fanns fler kanelbullssorter att välja mellan. SEVENELEVEN vinner. Ungefär.

För även om kanelbullarna ser olika ut skulle jag inte påstå att kringlan och de "vanliga" kanelbullarna är olika sorter. De har bara olika former. Och jag vet inte om jag skulle kalla en kanelbullemunk för kanelbulle riktigt. Men men.. det var himla gott iallafall.

En perfekt helg skulle jag vilja påstå

I lördags spenderade jag min lön lite grann. På kvällen drog jag och gymmade med Natalie. Därefter drog vi hem till mig och åt smörgåsar med gurka på. Sedan pratade vi om allt och inget ungefär en hel natt innan vi somnade med John Mayer på låg volym. På söndagsmorgonen gick vi upp före mor och far och åt smörgås med gurka på igen. Sedan såg vi Narnia och skeppet Gryningen (om det var så den hette) och gymmade igen. Här tränas det på för fullt som ni märker.

När vi skildes/skiljts åt promenerade jag hem till Magda och vi tog en spontan tripp till IKEA en timme före stängning och tänkte fika på femkronorscaféet men det stängde tydligen tidigare än varuhuset. Typiskt. Det köptes iallafall en cdlåda. Man går aldrig tomhänt från IKEA. Så är det ju.

James Blunt är höst

Det finns ingen musik som är lika underbart höstig som James Blunt. Han lockar verkligen fram det bästa med hösten. När man lyssnar på honom kan med se de röda och gula löven falla till marken när man blundar och känna hur kalla vindar tränger igenom tröjor och jackor på en höstigt sätt. Man vill bara tända ljus och mysa under en filt.På tal om hösten. Detta är helt underbart

RSS 2.0