Jag lärde mig inte en läxa heller

En morgon när jag som vanligt skulle slänga mig på soffan i personalrummet och sova i tjugo minuter före arbetsstart stötte jag på en "kollega" från en annan avdelning. Vi pratade lite. Ungefär såhär lät det efter en stund. 
- Vilken gymnaielinje gick du då? frågade hon. 
- Musik, svarade jag. (sedan förstår ni att vi hade en dialog så jag behöver inte skriva vem som säger vad)
- MEN SÅ TREVLIGT! Det behöver vi här på förskolan! Vad spelar du för instrument?
- Jag sjunger mest men jag spelar piano och gitarr också.
- Toppen! Vi har en gitarr här som du kan få spela på om du vill! Vi kanske kan låna in dig på en sångsamling någon gång?
- Mm.. jo okej.. absolut hehe.. det ska väl gå.. kul!

Liksom hallå!?!?!?!??!?! Jag spelar faktiskt inte gitarr så pass bra att jag skulle påstå att "jag spelar gitarr". Var fick jag det ifrån? Iochförsig borde jag kicka ass eftersom jag skulle bli bra till sommaren 2010 här men det verkar inte ha gått riktigt som planerat. Nu skulle jag plötsligt hålla i en sångsamling OCH spela gitarr samtidigt. Vad hände?

Ändå tänkte jag att "Äh! Lite barnsånger med ca två ackord, det fixar jag lätt!". Jo precis. Först var jag tvungen att transponera om till en tonart som jag faktiskt kunde spela. Sedan skulle det vara ett bra tonläge för barnen att sjunga i. Jaha. Jag har suttit och valt och tagit bort och gjort om mina låtval i flera dagar. Och spelat gitarr. Shiet. Jag har aldrig spelat så mycket gitarr som jag har gjort de senaste dagarna.

Idag var min spelpremiär. Imorse spelade jag gitarr istället för att äta frukost. Då sket sig allt. Alla jagkommeraldrigklaradetjagärsämst-tankar vann men det fanns ingen återvändo. Klockan 13:30 i stora lekhallen skulle det ske. Jag övade i huvudet hela dagen. När mina fina älskade små underbara barn på min egen avdelning började vakna från vilan och satt i soffan och ville fortsätta sova tänkte jag att jag skulle prova på dem först så jag tog fram gitarren och spelade lite välkända Bä,bä vita lamm, Lilla snigel och Blinka lilla stjäna. Jag spelade fel ungefär hundra gånger. Succé. Barnen älskade mig ändå. Då började jag spela rätt helt plötsligt. Neroviteten släppte. Sedan gick jag bara in i stora lekhallen och körde. Inga spelfel.

Jag kände mig stolt över mina prestationer när jag lämnade lekhallen. Det kändes ganska underbart. Som om en stor och tung ryggsäck föll av. Så typiskt. Verkligen typiskt. Vad lärde jag mig av det där liksom? Ska jag fortsätta påstå att jag spelar gitarr nu eller? Kanske blir denna förskoletjänst nyckeln till mitt riktiga gitarrspel. Man kan alltid hoppas men jag ska nog chilla med mina gitarruttalanden nu till en början.


Ett ganska så historiskt ögonblick

God morgon! Jag sitter på jobbet och har inte börjat jobba än. Igår fick jag min första lön! WOW!  Vi firade med tårta och JÄTTEMYCKET grädde (eftersom stora literförpackningen går ut idag.. vi slösar minsann inte). När jag blir gammal och tittar tillbaka kommer jag att kunna se vilket datum det var. Inte illa. Fast egentligen är inte det här min första lön riktigt. Jag har ju fått lön två gånger förut. Jag har nämligen inventerat däck på Vianor en gång. Dessutom var jag ju på Musikhögskolan. Fast det kommer väl bara jag ihåg.

Håll avstånd och ha tålamod. Snälla?

Precis hemkommen ifrån en övningskörning. Jag kör loss på stora vägarna nu. Typ. Inte. Riktigt. Men jag kör på vägarna. Ibland. När det är folktomt. Min stora konstaterande är: Folk har INGEN RESPEKT för övningskörare. Är skylten väldigt osynlig? De ligger jättenära så att minsta inbromsning jag gör kommer att knäcka min baklucka, de kör om på jättekonstiga ställen bara för att de inte orkar med mig och de tutar sönder tutan när jag får motorstopp. VAD ÄR GREJEN? Det hjälper liksom inte. Jag blir bara mer stressad. Det borde de förstå. Alla med körkort har varit nybörjare. De borde väl veta hur det känns? Jag kommer alltid att ha tålamod med dessa små övningskörare. Så det så.


Frustrerad tjej

Nu lämnar vi detta bakom ossJahapp. 77 grattis på facebook. Hur kan det vara möjligt?

Jag menar, jag har 388 vänner på facebook. Vad hände med de resterande 311? Var alla dessa människor inte inloggade idag? Var de för upptagna för att skicka ett litet grattis? Råkar jag ha 311 ovänner som jag inte visste om? Några kanske tänker "Nämen hon hälsade inte sist vi sågs" eller "Nu tänker jag visa min fientlighet och inte gratta" eller någon kanske skickade ett massmeddelande till alla mina vänner och sade "Elin är en ond kvinna! Strejka mot ondskan genom att inte gratta henne på hennes födelsedag". Vad vet jag.

Nejmen okej. Födelsedagsivern steg mig åt huvudet där. Tack för all uppvaktning! Min födelsedag var superfin. Förresten; HAHAHAHAHAHA! Jag hade glömt att jag tidsinställde inlägget under! Jag älskar den videon! Så underbar! Jag blir så glad av den. Har sett den ungefär 235612958 gånger idag.

GRATTIS ELIN!


Jag behöver lite grattis

Tänkte bara berätta att jag fyller år om sisådär en timme.

Men såhär va. Jag och Natalie var och gymmade idag. Natalie låste in sin nyckel i sitt skåp med busskort, mobil, jacka och alla andra tillhörigheter man kan tänkas ha med sig. Hon kunde inte ens komma ut ur gymmet eftersom man behöver gymkortet för att passera spärren (och kortet var såklart inlåst). Detta skedde efter att personalen gått hem så vi försökte alla tricks vi kunde med att få upp det. Hårnålstricket är bara en myt ska jag säga er. Vi frågade alla biffiga gangsta gymgrabbar hur mycket bryta-upp-lås-erfarenheter de hade. Ingen respons. De ville väl ej åka fast. Vi ringde jouren till slut och det löste sig. Det blir ett fint minne.

Gratta mig nu så att jag blir glad(are).

Upp och ner och upp igen

Vilken jävla dag. Den började med den finaste regnbågen i världshistorien. Sedan någonstans i mitten fick jag ställa in min körlektion fast jag egentligen inte fick men han såg hur förstörd jag var. Någon gång i slutet blev det underbart igen med Glee och chokladbollar. Jag fyller liksom år snart. Sist hade jag fetaste ångesten. Jag fyllde liksom 18. Usch. Nu fyller jag 19. Ganska mycket coolare. Fast jag orkar inte med det här firandet. Langa bara presenterna (som redan ska vara öppnade och tackade för) så låtsas vi att det aldrig hänt.


Imorgon är det 99 dagar kvar


Titta vilket sött par. Det är min kära bror och hans kära sambo. Jag har en fin nyhet att berätta! Om 100 dagar beräknas det komma ett tillskott till vår familj! JAG SKA BLI FASTER! Hur underbart!? Så himla mysigt. Och jag som ÄLSKAR gravida magar. Jag vill nästan bli gravid bara för att få magen liksom.

Jag fick veta det i maj ungefär men har inte avslöjat den lilla hemligheten. Nu kunde jag inte hålla mig längre! Måste berätta hur jag fick veta det. Jag var i Värmland. Mormor firade sina 80 år. Alla 10 kusiner var och bowlade på kvällen.

Då hör jag min ena kusin säga "När blir det då?" och broderns sambo svarade "I januari ungefär". Klart man hajar till liksom. "Vad pratar ni om?" frågade jag. "Vi ska få bebis!" svarade hon. Jag blev sjukt chockad. Visade sig att typ alla kusiner hade fått reda på det före mig och min syster HAHA! Bra prioriterat liksom.


I love you more than songs can say

Hittade en fin liten blogg nyss. Titta här vilka fina bilder med John Mayertexter. Synd att den inte är aktiv längre. Det är roligt att gissa vilka låtar det är. Jag var sämre än jag trodde. Blandade mest ihop allt. Typiskt.

Här är några vackra exempelbilder:

Perfectly Lonely


In Repair


Waiting On the World to Change


Heartbreak Warfare


Friends, Lovers or Nothing


All We Ever Do Is Say Goodbye

Söndagen började fantastiskt bra

Lördagen var underbar och söndagen började med att vakna av sig själv lagom till en härlig frukost. Slappa i soffan medans alla veckans avsnitt av True Talent gick på tv. Sedan hade mamma handlat fika och hon vet vad jag gillar. Ikväll ska jag träna på 24seven i Vårby Gård med Natalie för första gången. Det ska tydligen vara annorlunda. Spännande!


Oerfaren ungdomsarbetare på en förskola

Det är ganska underbart det här med förskolor. Det tog ett tag för mig att förstå att dessa små underbara människor inte hade lärt sig typiskt basic saker, som jag tar för givet, som att sandkakor inte är goda, flytta på sig när man åkt ned för rutchkanan, akta sig för gungande gungor och svänga när man cyklar på trehjulingar. Det är ganska otäckt. Just att ett felsteg av mig kan göra så mycket.

Det ger mig ett så stort ansvar. Jag har sådan makt. Barnen vet inte vad som kan hända eftersom de inte har upplevt det. Om jag skulle säga att det var okej att släppa gungkedjorna när man gungar jättehögt till exempel. Eller om jag skulle låta barnen kasta sand i varandras ögon. Jag behöver inte ens berätta hur hemskt det skulle kunna gå. De skulle tro på mig vad jag än sade. Det är skrämmande.

Skönt att det är fredag nu. Jag ska sovasovasovasovasova.

Jag mailade ICA precis

Hej ICA!

Det råkar vara så att jag är himla förtjust i ICAs egna drickyoghurt med persika och passionsfrukt. Den har verkligen precis den perfekta smaken! Mums! Däremot är drickyoghurten med vaniljsmak inte en favorit. (Man kan inte gilla allt. Den är säkert någon annans favorit.) Nu till mitt lilla problem.

Drickyoghurten med persika och passionsfrukt och drickyoghurten med vanilj har väldigt lika förpackningar. När mamma handlar har jag sagt till HUR MÅNGA GÅNGER SOM HELST att titta efter ordentligt men ändå kommer hon hem med fel ungefär hälften av gångerna. "Men jag köpte ju den gula" säger hon.

Det kan absolut vara så att min kära mor är lite för närsynt för att lägga märket till dessa olikheter men jag vill bara göra er medvetna om att detta problem kan uppstå med följande vara. Jag tycker därför att det skulle vara trevligt om förpackningarna kunde bli mer olika. Tack för att ni läst! Tack för underbara varor och butiker och reklamer.

Er trogna kund
Elin Jansson 18 år
Faktiskt så bra som det sägs

I lördags åkte jag och syrran på spontanbio. Vi var framme tio minuter före filmen skulle börja. Inte tänkte vi på att det är kö till biljettkassan på lördagar. Vi kom fram en kvart efter filmstart men fick ändå biljetterna. Vi missade bara reklamen. No big deal!

Vi såg Bridesmaids! Den är väldigt omtalad. Himla rolig kan jag meddela! Det är sådär att man skrattar rakt ut. Underbart! Baksmällan del 1 & 2 sägs vara sådana filmer men faktiskt är jag inget fan av dessa. Iofs har jag inte sett del 2 men eftersom ettan inte fick mig att skratta speciellt regelbundet känns tvåan inte som något idé. Bridesmaids däremot. Då kan man använda ordet rolig.

Samma kväll såg jag Notting Hill och Bröllopsduellen som råkade gå på tv. Mycket såkallade Chick flicks på en dag.


Källa

Sammanfattad vecka 36

Det har varit en fin arbetsvecka men jag är så trött. Jag somnade till femmans fredagsfilm igår även fast jag så gärna ville se den. Jag kommer mer och mer in i förskolevärlden. Jag trivs himla bra. Det är roligt att gå till jobbet (men det känns ändå inte som något jag vill göra resten av livet). I måndags skrev jag på ett nytt anställningsavtal till 7e februari. Känns bra.

Igår kom min fina bror och hans fina sambo över på middag! Det var himla trevligt! Sedan spelade vi Med andra ord. Det var så längesedan! Jag och syrran hade värsta flytet ett tag. Vi kunde alla ord. Kopplingarna var sjuka.
- "Ett namn"
- "ANTON!"
- "Yes".

- "Pappa"
- "Kastanjetter"
- "Nej, det andra"
- "Modesty Blaise"
- "Rätt".

Ni fattar. Vi var oslagbara. Nu hamnade vi dock i lag igen efter några år. Vi kom sist. Det var kul ändå! Som ni ser bloggar jag inte speciellt mycket längre. Hur ska jag orka allt? Det blir liksom på helgerna som jag hinner. Jag har haft min tredje och fjärde körlektion i veckan. Jag är himla suverän på backning. Typ.


Mycket mera kärlek du missat i rädsla för svek

I torsdags såg jag Patrik Isaksson uppträda på en tjejkväll i ett närliggande köpcentrum. Himla duktig musiker, det där. Tänk att han skriver alla texter själv. Han sjunger och spelar bra. Hans mellansnack var underbara. Jag önskar att jag hade filmat dem. Patrik Isaksson har mycket erfarenhet. Han är en legend i Sverige.

Men tänk vad jobbigt att vara Patrik Isaksson. Det är säkert trevligt också men ändå himla tröttsamt tror jag. Han är sådär känd att alla vet vem han är. Alla har hört hans största hits. Ändå är det inte många som hört låtarna från hans nya album till exempel. Detta betyder att han måste spela sina största hits på varenda liten spelning han har. Jag skulle blivit jättebesviken om han inte spelade Hos dig är jag underbar, exempelvis. Därför måste den spelas varje gång.

Såhär såg hans setlist ut i torsdags (tror jag):

  • Ruta 1
  • Du får göra som du vill
  • Mitt Stockholm
  • Innan klockan slår
  • 1985
  • Hos dig är jag underbar

Fem av sex låtar är klassiker. Han kunde bara spela en låt från sin nya skiva. Resten måste nästan spelas varenda gång han har spelning eftersom det är publikens önskningar. Tänk hur många gånger han spelat dessa. Ojojoj. Det är verkligen en konst att kunna behålla glöden och spänningen i en låt efter att ha spelat den 382359283 gånger.


Inte minsta antydan till gäsp

Inte sådär superbra att jag gick och lade mig samma tid som jag ska gå upp imorgon. Jag kommer vara vaken ett tag känner jag. Det är ingen idé att krypa ned i sängen heller. Då ligger jag bara vaken och snurrar in mig i lakanen. Jag ska nog dra igång en film för att sluta lockas av det nattliga internetlivet som alltid är så mycket bättre än på dagen. Idag var en bra dag för övrigt. Riktigt bra faktiskt.

Kapitulera omedelbart eller dö

Skriven av Sanne Näsling. Hela boken var full med vackra texter. Jag ville ta kort på alla sidor.Sång klockan halv fem på morgonen


En sådan där dag

Idag har jag bara ätit frukost och godis. Jag har ätit godis konstant. I fredags köpte jag mig en stor påse på Godishörnet - Alltid minst 500 sorter. Jag har spelat Sims och fällt tårar när jag såg A Cinderella Story. Jag menar, kom igen. Den gråter man inte åt. När jag ändå var igång såg jag P.S. I LOVE YOU. Där snackar vi riktigt jävla storgråt, haha! Så himla fin film.

Jag har gymmat idag också så jag har iallafall gjort en bra sak. Det var dock alldeles för länge sedan jag var där. Jag hinner inte på vardagar och förra helgen var jag ju sjuk. Jag var nästan rädd att gymkortet skulle säga "tyvärr du är för lat och har blivit spärrad" typ. Nu har jag precis badat i två timmar. Invigde jacuzzin för i höst. Ja, det är höst nu. Visst är det? Nu ska jag göra i ordning lite mat till mig själv. Jag stoppar in en liten höstbild som jag tog för ett eller två år sedan. Hösten är här liksom.


RSS 2.0